~~Horus napisał(a): Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Twoja obsesja i nienawiść do PiS jest równa Twojej nienawiści do Janusza i Janusza do Ciebie .
nie odpowiadałbym na ten post ale właśnie przysiadłem na kawę i czytam co tu dzisiaj się dzieje...
wszystko po staremu ale jednak muszę coś sprostować w twojej wypowiedzi ...
ja tego kłamliwego łgarza i zadymiarza nie nienawidzę ...
ja się tylko nad nim odrobinę lituję ...
odrobinę ...;D
a szalony antek ''dron''?
zadałem tu wcześniej kilka pytań na temat tego szaleńca...
nikt-w tym też i ty- słowem na to nie odpowiedział...
Tobie odpowiada dyskusja o Macierewiczu mnie o katastrofie i pierwszych dniach po niej , to wtedy zapadły decyzje
o oddaniu śledztwa Rosjanom , to wtedy Putin i Szojgiu podali Tuskowi przyczyny katastrofy , do tego się nie odniesiesz .
" Jak Tusk oddał śledztwo Putinowi: Przez kilka tygodni po katastrofie smoleńskiej "Polska była bezwolnym wykonawcą rosyjskich poleceń"
Poszukaj , poczytaj , TVN tego nie powie .
" Kancelaria premiera Donalda Tuska zamówiła analizę, z której wynikało, że w sprawie katastrofy smoleńskiej nie trzeba było stosować prawa, które oddało śledztwo w ręce Rosjan - informuje tygodnik "Do Rzeczy", który dotarł do nowych dokumentów.
Jak podkreśla gazeta, jednym z nich jest pismo z 19 września 2011 r., skierowane przez byłego szefa KPRM Tomasza Arabskiego do warszawskiej prokuratury okręgowej. Stanowi ono część materiału dowodowego w śledztwie w sprawie „zdrady dyplomatycznej”, które toczy się obok głównego postępowania dotyczącego przyczyn katastrofy smoleńskiej."
Dopisane 18.04.2023r. o godz. 18:10:
W 2010 r. Sejm, glosami PO, Lewicy i PSL, odrzucił wniosek o przekazanie smoleńskiego śledztwa stronie polskiej. Trzeba o tym pamiętać