Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Gerresheimer zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

14240
M21W2
20 kwietnia 2023r. o 19:59
~~Horus napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ty jak Janusz widzisz tylko Macierewicza , dla mnie najważniejsze są decyzje podjęte tuż po katastrofie .
"

Lucjan...tak -wracam do szalonego antonia ''drona''
ale napiszę ci tak dla pewnego wyjaśnienia...tak jak Macierewiczowi OPOZYCJONIŚCIE można przypisać trochę zasług -KOR itp. tak później a zwłaszcza po wypadku ''tutki'' wyszło z niego jakieś szaleństwo...
nie chce mi się dzisiaj tego rozwijać bo wolę teraz poodpoczywać...
ale kiedy zacząłem obserwować jego coraz to nowe ''teorie'' które jedna po drugiej padały by zaraz pojawiała się nowa stwierdziłem że tak irracjonalnie może zachowywać się tylko idi.o.ta...

potwierdza to teraz zresztą kolejne ''zawiadomienie do prokuratury'' ;D

Lucjan...które to z kolei? ...pytam bo ja już się w tym pogubiłem...

Janusz nie byłoby teorii Macierewicza gdyby nie decyzje rządu i sejmu w 2010 roku w pierwszych dniach
po katastrofie .
Aby to zrozumieć musiałbyś wznieść się ponad poziom Przemka .
Żadne ustalenia komisji Millera i Macierewicza nie mają znaczenia , jedynym raportem uznanym prawnie jest
raport komisji Anodiny , stronie polskiej nie przysługuje odwołanie od tych ustaleń do żadnej organizacji światowej badającej katastrofy lotnicze .

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
20 kwietnia 2023r. o 20:31
M21W2 napisał(a): ~~
************************************************************************************************************************************
Co masz na myśli Lucjanie ?
Nie jest tajemnicą że większość poglądów politycznych prezentowanych przez Janusza podzielam i odwrotnie.
Starałem się tobie uzmysłowić że te poglądy potrafią bardzo dzielić. Polityka , religia dzieli rodziny, przyjaźnie i środowiska.
Doczekałem wieku emeryta, stabilizacji i po prostu nie chce mi się szarpać w imieniu jakiś tam polityków których prywatnie nawet nie znam.Tak samo jak Ty Lucjanie.
Zwykli ludzie powinni potrafić odciąć się emocjonalnie od tych którzy z polityki żyją.
Są wybory, idziemy oddajemy głos zgodny z naszą wiedzą, sumieniem i poglądami i po sprawie.
A Ty tu piszesz o jakimś poziomie. Co zmieni twoja zacięta adoracja PiS i kościoła ?
Ceny spadną ? Wnuki będą miały świetlaną przyszłość ?
Otóż ta wzajemna zaciekłość to karma dla polityków.
Poglądy to taki stan umysłu z którym nie da się racjonalnie polemizować. Więc po co tracić czas, energię a na dodatek budować sobie zupełnie obcych zajadłych charytatywnych wrogów.
Ja się w to nie piszę.
P.S
Lucjanie bierz przykład z młodszego brata. On też ma tzw inne poglądy. Ale potrafi rozmawiać o wielu innych ciekawych tematach. To oddala konflikty.
Pozdrawiam.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~xyz niezalogowany
20 kwietnia 2023r. o 20:36
PanM napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): ~~
************************************************************************************************************************************
Nie jest tajemnicą że większość poglądów politycznych prezentowanych przez Janusza podzielam i odwrotnie.
Starałem się tobie uzmysłowić że te poglądy potrafią bardzo dzielić. Polityka , religia dzieli rodziny, przyjaźnie i środowiska.
Doczekałem wieku emeryta, stabilizacji i po prostu nie chce mi się szarpać w imieniu jakiś tam polityków których prywatnie nawet nie znam.Tak samo jak Ty Lucjanie.
Zwykli ludzie powinni potrafić odciąć się emocjonalnie od tych którzy z polityki żyją.
Są wybory, idziemy oddajemy głos zgodny z naszą wiedzą, sumieniem i poglądami i po sprawie.
A Ty tu piszesz o jakimś poziomie. Co zmieni twoja zacięta adoracja PiS i kościoła ?
Poglądy to taki stan umysłu z którym nie da się racjonalnie polemizować. Więc po co tracić czas, energię a na dodatek budować sobie zupełnie obcych zajadłych charytatywnych wrogów.
Ja się w to nie piszę.
P.S
Lucjanie bierz przykład z młodszego brata. On też ma tzw inne poglądy. Ale potrafi rozmawiać o wielu innych ciekawych tematach. To oddala konflikty.
Pozdrawiam.

O cym ty bredzisz ,Gario to dopiero PAJAC.
~~Horus niezalogowany
20 kwietnia 2023r. o 20:38
Lucjan...już bardzo dawno ten temat przestał mnie interesować...z czegoś co przez dwa ,trzy dni połączyło wszystkich Polaków , zrobiono tani kabaret...
od powoływania tych wszystkich ''ekspertów'' poprzez takie ''eksperymenty'' po ''teorie'' jakie prezentowali...
to była i jest nadal zwykła ,tandetna polityczna hucpa...
tym bardziej tragiczna w wymowie kiedy przypomnimy sobie chociażby kolejne ekshumacje ofiar nawet wbrew woli rodzin ofiar...
ekshumacje które nic nie wniosły nowego do sprawy a tylko podzieliły Polaków...
czy ty po tylu latach pamiętasz te idio.ty.czne ''teorie''? ...te eksperymenty z parówkami czy puszkami po piwie? ...czy ty pamiętasz z jedno nazwisko tych ''światowych ekspertów''?
Lucjan ...pisz co chcesz ale kiedy usłyszałem teorię o podcięciu skrzydła piła to wierz mi prawie tarzałem się ze śmiechu...;D
~~Tamaryszek polny niezalogowany
20 kwietnia 2023r. o 20:55
~~xyz napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): ~~
Ja się w to nie piszę.
P.S
Pozdrawiam.

O cym ty bredzisz ,Gario to dopiero PAJAC.

PanM napisał(a): M21W2 napisał(a): ~~

Ja się w to nie piszę.
P.S
Pozdrawiam.

Powiedział ten co obrażał tu forumowiczów jako zawzięty palikociarz i który za chamskie wypowiedzi był moderowany.
~~Brunatnofioletowa Acidantera niezalogowany
20 kwietnia 2023r. o 21:00
PanM napisał(a): M21W2 napisał(a): ~~
Ja się w to nie piszę.
P.S
Pozdrawiam.

Przyznaj się kogo oczernileś. Wyborcy chcą wiedzieć czy to prawda , że żucales oszczerstwami !
~~Horus niezalogowany
20 kwietnia 2023r. o 21:33
a teraz poczytałem sobie coś co jest na obecne czasy ...nie jakiś tam Smoleńsk który dzisiaj blisko 80% Polaków po prostu ''olewa''
a poczytałem o tym tranzycie zboża przez Polskę i czym to grozi polskim portom...
zastanówmy się ...po co polskie porty jak istnieje ''korytarz zbożowy'' przez Morze Czarne i chyba stamtąd jest z lekka bliżej do tej Afryki? ...kto będzie odbierał to zboże z polskich portów skoro porty zrzeszone w ARA nie są tym zbytnio zainteresowane?
kto będzie sprawował nadzór na tym tranzytem skoro ostatnio sama Policja chroniła przejazd tego ''zboża'' przed strajkującymi rolnikami?
a wszystko to w kraju w których gnoi się Polaków a ukraiński oszust i złodziej ścigany przez prokuraturę i skarbówkę nadal robi interesy w Polsce i jest bezkarny...

to jest dzisiaj tym co interesuje Polaków a nie ''smoleńskie gdybania''
popatrzcie ...jedzie sobie taki Stoltenberg do Kijowa i pierdzieli o przyjęcie Ukrainy do NATO...
czy facet wspomniał o tym że żaden kraj będący w stanie wojny nie może być przyjęty do NATO?
nie ...nie wspomniał bo on wie że ta wojna jeszcze długo się nie skończy ale co mu szkodzi wygłosić jakieś słowa ''ku pokrzepieniu serc''?
~~Pozłocisty Orlik niezalogowany
20 kwietnia 2023r. o 21:43
Wspaniałe inwestycje jak przekop mierzei wiślanej, tunel do Świnoujścia, mur na granicy Białoruskiej, zapora na granicy Rosyjskiej do końca września, za dwa lata najsilniejsza armia w Europie dzięki zakupom sprzętu na najwyższym poziomie, oczywiście programy społeczne 500+, 300+, 13 i 14 emerytura, w tym roku zwroty z pit potężne, waloryzacja emerytur potężna, kwota wolna 30 000, brak podatku dochodowego dla młodych do 26 lat........... to trzeba umieć rządzić, to taki rząd PiS to rząd jakiego jeszcze Polska nie miała, ........a przecież była pandemia i potężne tarcze finansowe, obniżenie vatu,.......a pomoc dla walczącej Ukrainy humanitarna, wojskowa, materialną ............I WY CHCECIE powrotu PO czy nie wiadomo kogo?
Ten rząd PiS musi dalej prowadzić Polskie sprawy bo nikt inny tak o Polaków i o Polskę nie dbał i nie będzie dbał.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Orange zaprasza
REKLAMA CER-FAR zaprasza