~~Miedziany Lubczyk napisał(a): Dane mi było obejrzeć fragment komisji z 4 lutego i nie wierzę w to co tam się odwala. Pani radna z Milikowa oskarża radnego Kalusa o jakąś próbę ludobójstwa (facet się przejęzyczył na poprzedniej komisji) i bredzi coś o tym, że on chce likwidować ludzi . A tutaj perełka z jej wypowiedzi na inny temat: „Jest trzeba, jest potrzeba planu przeszczennego zmiana.” Macie tam jakiegoś dobrego polonistę???
.Z kolei burmistrz opowiada o tym , że ci co nie chcą respektować uchwały sprzed 25 lat nie mają szacunku do ludzi, kultury itp. Chwilę później okazuje szacunek radnej z Godzieszowa w taki sposób: ” Pani mieszka w Godzieszowie, czy będzie pani odpoczywać na autoporcie?”
Wisienką na torcie jest jego teoria spiskowa według której jakiś tajemniczy KTOŚ stoi za zbieraniem podpisów przeciw sprzedaży pl. Wóblewskiego, bo sam ma działkę do opchnięcia inwestorowi. Tan tajemniczy mocodawca ma gdzieś w mieście działkę o powierzchni około 2,5 tys. metrów i chciałby ją sprzedać pod galerię handlową. Ale, ale na pl. Wróblewskiego jak go sprzedadzą nie powstanie galeria handlowa bo ma poniżej 2 tys. m i przepisy na to nie pozwalają. Sam burmistrz tak mówił. Więc ktoś torpeduje budowę galerii w centrum, której tam nie można budować , żeby wybudowano ją na swojej działce. Czy ktoś mi to wytłumaczy?
I pomyśleć ,że tacy ludzie rządzą gminą ,pani Szelechowicz pieniądze to nie wszystko ,żal mi pani .Co do Relicha to szkoda słów zawsze był chamem .