PIS-PO-PRL napisał(a): Ten plik "żydzi"
intrygujący :D
nie ma tam nic intrygującego...
to folder z linkami które mnie zaciekawiły i fragmenty tekstów z pdf-ów ...
proszę ...
(....)Podczas procesu Eichmanna w zagrodzie dla świadków stanął… legendarny bohater, partyzant z getta wileńskiego, poeta Holokaustu Abba Kovner. Jak przystało na poetę, salę sądową wypełnił szlochem obecnych, skarcił parokrotnie sędziów, którzy starali się mu przypomnieć, że to sala sądowa a nie scena…
Zupełnie inaczej przedstawia go Chaim Lazar w swej książce „estruction and Rebelion” („Zagłada i Powstanie”;). Oto Abba Kovner sam mianuje się dowódcą oddziału zbrojnego Hashomer Hatzair, gromadzi broń, szkoli ludzi, przygotowuje się do walki.
Ale w dziwny sposób nigdy nie wykorzystuje tych sił do walki w getcie, do obrony Żydów. Zamiast tego wchodzi w układy z przewodniczącym Judenratu Wilna Gansem i szefem policji żydowskiej Desslerem. Zawierają między sobą umowę: oni nie przeszkadzają jemu i nie ruszają jego ludzi, on nie miesza się do ich spraw. Gdy przyjdzie moment końcowy, pozwolą im opuścić getto. Wszyscy trzej zgadzają się z punktem widzenia dra Weizmana i Nathana Shwalba z Żydowskiej Agencji w Szwajcarii.(...) ''
jest też folder ''adolf'' z pamiętnikami lekarza Adolfa ...Żyda ;) leczącego matkę Adolfa ...
o otwarcie innychnie zabiegaj bo niektóre z nich to ''top secret''
cholerny serwer ...;)
:D [img=1617823342_wghrdgd.png]
Dopisane 07.04.2021r. o godz. 21:30:
~~Złotożółta Bylica napisał(a): Horus napisał(a): spoko...już jestem ...
ja wciągam gdzieś tego dzieciaka?
ty jesteś na jakimś ''haju''?
czy tylko pijany...;D
zasypał bym cię tu kopiami postów tego ''tatusia'' co to Radziem mnie straszył ...
ba ...nawet chciał tu podawać numer telefonu dzieciaka...:D
i ty piszesz że ja w coś ''wciągam '' tego biedaka? :D
jeszcze napisz że to nie jego tatuś a ja pisałem że to suka'' była ...
otrzeźwiej ...;D
jego wnuki czy wnuczki też ''wciągam''? :D
~Malachitowa Rogownica ................. godz ................
Panna chleje dalej bogu , bo zapomina o Promieniu . Radek i Kacha mają się dobrze , a moja wnusia ... nie wiem jak będzie miała na imię , ale Wojtuś to jest dopiero szatan ... do pięt mu Męska Qurwo nie dorastasz
Donosicielu , kłamco ,
to ja tu pisałem o Radziu?...;D
jak dla mnie to obaj mogą się wspólnie zapić na umór...[img=1617818721_6nua5f1.png]
Śmietnik na pulpicie widzę taki sam jak w głowie.
Dziwnym trafem chwilę po tym, jak chwaliłeś się, że byleś w Domu Dziecka niby coś tam pomagać a tak naprawdę na przeszpiegach napisał ktoś na forum, że dzieciak Panny jest w Domu Dziecka, co ty masz ludzi za durniów, że się nie kapną, że to ty pisałeś spod tyldy ? Kto tak robi ? Największa menda. Jeszcze insynuujesz, że z dzieciakiem jest coś nie tak i to na publicznym forum, gdzie czyta on, jego koledzy. MENDA !!!
co ty pieprzysz?
ja byłem tam w czymś pomagać?
sprawdź co było pisane to unikniesz durnot jakie tu wypisujesz...;D
ja pisałem to skąd dzieciak przychodzi?
czyli teraz wszystkie posty gdzie ludzie piszą jak widzą tego typa to moje posty? ;D
ja coś ''isynuuję''?
teraz cię boli że jego koledzy czytają ?
a jak jego ''tatuś '' tu pisze o moich dzieciach to już ok
nie będzie mnie tatuś zaczepiał -jak wiele razy obiecywał to i ja będę go pomijał...