a może tak zamiast ''inwestować '' w te durnowate słupki postawić znaki -
takie male tabliczki -''parking tylko dla mieszkańców''
mieszkaniec takiego ''podwórka '' wiedział by że ''obcy'' tam się nie pojawi a ''obcy'' wiedziałby by że łamiąc ten przepis naraża się na ''blokadę '' a tym samym opłatę dla miasta...
pomyślcie...po co przed parkingiem starostwa stoi szlaban?
co z tym parkingiem po godzinach kiedy urzędasy kończą pracę i szlaban zapewne opada...
Dopisane 09.06.2021r. o godz. 20:07:
~~Malkon napisał(a): Impuls Miasta obudził się. Może i dobrze, ale dlaczego tak późno. O strefach płatnego parkowania w mieście mówi się od kilkudziesięciu miesięcy. Co robił w tym czasie Impuls Miasta. Radni tak jakby nie jeździli po mieście i nie wiedzieli co się w nim dzieje. Teraz kiedy realizowane są prace na rzecz uruchomienia stref płatnego parkowania wyraźnie widać, że wiele elementów tego przedsięwzięcia nie zostało dobrze przemyślanych. Nie kwestionuję potrzeby istnienia takich stref, ale mam wątpliwość czy musi być ona tak rozległa w tym i obejmować miejsca gdzie parkują głównie mieszkańcy lub podjeżdżający do sklepów spożywczych na drobne zakupy (np. sklep przy Karola Miarki) a nie ma żadnych urzędów.
myślę podobnie...
strefy parkowania są ok. i też nie mam nic przeciw ale ''barykadować '' praktycznie całe miasto?