Horus napisał(a): no i...?
co wynika z tego powyższego posta?
pytanie ''jak długo to będzie trwać'' to pytanie rzucone w próżnię bo pozostanie bez odpowiedzi ...
a zostanie bez odpowiedzi bo nikt tu nie ma jakiejś mocy sprawczej by taki stan rzeczy zmienić ...
pytanie ''kto to ma zmienić'' jest równie puste bo jesteśmy ogólnie rzecz ujmując społeczeństwem idi.o.tów które można kupić za obiecanie ''kilograma kaszanki''...a jak jeszcze wmówi się komuś że jest ona darmowa to połowa społeczeństwa (widać to po wynikach ostatnich wyborów) gotowa jest lizać dupę władzy jednocześnie nie dostrzegając że ta sama ładza obżera się polędwicą...;]
''...demokracja to nie tylko przywileje ale też obowiązki i odpowiedzialność''
jakież to naiwne...hahaha
ile demokracji było w ostatnich witkowych ''reasumpcjach '' ?
odpowiedz mi więc dla kogo są dzisiaj obowiązki a dla kogo przywileje?
o jaką i czyją odpowiedzialność ci chodzi?
nie za trudne pytanie?
po co ten post ,kolejny post z którego nic nie wynika a którego chyba nie potrafisz rozwinąć ?
piszesz że to ''my'' ;] mamy coś zmienić? jak?
masz jakąś władzę nad wojskiem? nie masz a więc żaden ''pucz'' ;] nie wchodzi w rachubę ...hahaha
a może jakieś ''nieposłuszeństwo społeczne'' ?
jakie?...że popiszemy sobie jaka ta czy inna władza jest zła? ;]
no popiszemy sobie a tymczasem ta śmieszna opozycja do obecnej władzy jutro spotka się u kogoś na imieninach i będą drzeć łacha z suwerena...
będą , bo nie ma dzisiaj przy takiej społecznej polaryzacji ,nie ma szans na jakąś ''wiosnę ludu'' a i o współczesnego Bema dzisiaj trudno...;]
Horus napisał(a): przeczytaj swój wcześniejszy post ,później moją odpowiedź i swój kolejny post który jest powieleniem twojego pierwszego...
gdzie konkrety?
mam wrażenie ze boisz się własnego cienia stąd nic konkretnego nie piszesz ...
jeszcze raz ...jakie masz przywileje ?...możliwość uczestnictwa w wyborach ?
to ci wystarcza?
jesteś szczęśliwy ze wybierasz swojego ''reprezentanta'' którego po miesiącu czy trzech kupuje inna partia a ty zostajesz z palcem w dupie?...i ze swoim ''wyborem''?...;]
nie chcesz się kopać z koniem?
to chyba z powodu braku czasu bo kopiesz się ze samym sobą...
a pisanie prawdy paraliżuje cię tak że aż niemiło patrzeć
tak więc pisz sam ze sobą ...;]
Zastosowana autokorekta