Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

€ ratunkiem dla Polaków

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
20 kwietnia 2022r. o 12:10
PanM napisał(a): Dzisiaj wyznajesz boga katolickiego a gdybyś urodził się w rodzinie muzułmańskiej w kogo byś wierzył ? A w hinduskiej ? Lub innej ?

Miałem szczęście poznać Boga wcześniej niż usłyszałem o jakiejkolwiek religii. Stąd moja pewność że nikt mi niczego nie narzucił, nie wmówił, że wiara, którą wyznaję, jest prawdziwa.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
20 kwietnia 2022r. o 12:24
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a): Dzisiaj wyznajesz boga katolickiego a gdybyś urodził się w rodzinie muzułmańskiej w kogo byś wierzył ? A w hinduskiej ? Lub innej ?

Miałem szczęście poznać Boga wcześniej niż usłyszałem o jakiejkolwiek religii. Stąd moja pewność że nikt mi niczego nie narzucił, nie wmówił, że wiara, którą wyznaję, jest prawdziwa.

Dla uwiarygodnienia swojej filozofii uchyl rąbka tajemnicy szczegółów tej " znajomości " .
Bo wiesz ja też wróciłem do życia i nie kojarzy mi się to z bogiem. Z całą odpowiedzialnością i absolutną pewnością wiem że zawdzięczam dalsze życie nauce i wiedzy lekarzy. Wiem że ty nazywasz to bogiem. A jak ci wspomnę o jego porażkach wobec ludzi / śmierć , wypadki , zbrodnie , wojny , niegodziwości , pech / ty odwracasz kota ogonem i mówisz o tzw " WOLNEJ WOLI ".
Zdecyduj się albo bóg pomaga , albo szkodzi , albo straszy albo daje wolną wolę.
Które jest prawdziwe ?

Dopisane 20.04.2022r. o godz. 12:24:

i zwróć uwagę nie nazywam Cię " katolem " ani nieukiem jak ty mnie lewakiem ITP .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Modrawy Plektrantus niezalogowany
20 kwietnia 2022r. o 12:43
PanM napisał(a): prawie 14 miliardów lat wszechświata a w tym 2 sekundy ludzkości.

Już 14 miliardów?
A jeszcze kilka lat temu nauka mówiła o 7 miliardach.
Patrz pan, jakie przyśpieszenie ;)

20 kwietnia 2022r. o 12:48
Ja nie muszę niczego uwiarygadniać. Jezus żył wśród ludzi, czynił cuda. A i tak niedowiarki go ukrzyżowali. To co ci po moim skromnym świadectwie. Nikt nikogo siłą do wiary nie przymusi. A katol? Nie ma problemu :-D Byłbym nawet dumny.
Ciekawe dlaczego lewactwo tak się obraża jak ich nazwać po imieniu. Wstydzą się swoich poglądów, czy jak? Ja faktycznie bym się wstydził. W ich myśli jest tyle sprzeczności, że trzeba całkiem odciąć mózg, by głosić te ich "prawdy".
W mojej religii wszystko jest ładnie poukładane. Niestety lewactwo wdarło się i do Kościoła i tez wygłasza różne herezje. Na szczęście mamy Biblię, a tej póki co nie fałszują.
Dlaczego Bóg nie reaguje na całe zło, które mamy wokół siebie? Może daje nam szansę zmieniać je w dobro? Nie wiem. I nie muszę wiedzieć. Jakoś mi ta wiedza do szczęścia nie jest potrzebna. Ufam Mu że to dla mojego dobra. Chcesz wiedzieć? Sam Go spytaj, może odpowie. On zawsze wie co dla mnie najlepsze. Coś co jest tragedią dla naszego życia doczesnego, może być zbawienne dla naszego życia wiecznego, a to jest ważniejsze. Z drugiej strony, coś co jest miłe i wspaniałe w życiu doczesnym, może nam zamknąć drogę do wiecznego szczęścia.
20 kwietnia 2022r. o 12:56
~~Modrawy Plektrantus napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a): prawie 14 miliardów lat wszechświata a w tym 2 sekundy ludzkości.

Już 14 miliardów?

Bo złapali teleskopem Hubbla sygnał od gwiazdy odległej od nas o 14 mld lat. Im gwiazda jest dalej, tym szybciej ucieka. Prędkość ucieczki można rozpoznać na podstawie przesunięcia widma promieniowania poszczególnych pierwiastków. Zrobią lepszy teleskop to i do 100 mld dojedziemy :-)
A PanM będzie miał do ogłoszenia kolejną "prawdę objawioną".
11445
PanM
20 kwietnia 2022r. o 15:15
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Modrawy Plektrantus napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a): prawie 14 miliardów lat wszechświata a w tym 2 sekundy ludzkości.

Już 14 miliardów?

Bo złapali teleskopem Hubbla sygnał od gwiazdy odległej od nas o 14 mld lat. Im gwiazda jest dalej, tym szybciej ucieka. Prędkość ucieczki można rozpoznać na podstawie przesunięcia widma promieniowania poszczególnych pierwiastków. Zrobią lepszy teleskop to i do 100 mld dojedziemy :-)

100 lat temu wspomniany Huubl odkrył że istnieją inne galaktyki poza drogą mleczną. Biblia mówi coś o stworzeniu słońca księżyca , i takie tam. Nic w niej nie klei się w żadną logiczną całość. Zaniedbane są tam nawet kolejności stworzenia .
Ty głosisz fantazje wybiegająca poza wyobraźnię. Mniej więcej tak. Wierzę że jutro będę latał jak orzeł i pływał jak delfin.
Twarde dowody nauki wyśmiewasz jako " prawdy objawione " .A swoje wyssane z palca wierutne bzdury okrzykujesz wiedzą ? Nie mam nic do twojej wiary ale ona zawsze pozostanie na tym etapie.
Pewna / coraz mniejsza / grupa ludzi wierzy w cuda i nikt na to nie poradzi. Motorem wiary był i jest strach przed śmiercią. Gdyby nie strach nikt nie latał by do ołtarzy jak ze ...czką.
Skoro jest tak jak to opisujesz po co się modlisz o zdrowie , długie życie , powodzenie i sukcesy w życiu.
Po co na pogrzebach śpiewają " wieczne odpoczywanie racz mu dać panie " a po 20 latach grób do likwidacji. Po co sługom boga kapiące złotem świątynie i plebanie jak pałace ? Pom co w służbach mundurowych kapelani a w szkołach religia , skoro dał wolną wolę ?

Dopisane 20.04.2022r. o godz. 15:00:

p.s jakie cuda czynił Jezus ?

Dopisane 20.04.2022r. o godz. 15:01:

A przede wszystkim po co ?

Dopisane 20.04.2022r. o godz. 15:08:

Doda wyraziła swoje zdanie o biblii i zaraz po tym rzuciła się na nią prokuratura niby świeckiego państwa .
oto to

Dopisane 20.04.2022r. o godz. 15:14:

Polskę szlachecką zniszczyła szlachta.
Polskę burżuazyjną zniszczyła szlachta.
Polskę socjalistyczną zniszczyła klasa robotnicza.
Polskę katolicką zniszczą Tytonie.

Dopisane 20.04.2022r. o godz. 15:15:

Burżuazyjną zniszczyła burżuazja / korekta /

Zastosowana autokorekta

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~pinochet niezalogowany
20 kwietnia 2022r. o 19:07
PanM napisał(a): ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Modrawy Plektrantus napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a): prawie 14 miliardów lat wszechświata a w tym 2 sekundy ludzkości.

Już 14 miliardów?

100 lat temu wspomniany Huubl odkrył że istnieją inne galaktyki poza drogą mleczną. Biblia mówi coś o stworzeniu słońca księżyca , i takie tam. Nic w niej nie klei się w żadną logiczną całość. Zaniedbane są tam nawet kolejności stworzenia .
Ty głosisz fantazje wybiegająca poza wyobraźnię. Mniej więcej tak. Wierzę że jutro będę latał jak orzeł i pływał jak delfin.
Twarde dowody nauki wyśmiewasz jako " prawdy objawione " .A swoje wyssane z palca wierutne bzdury okrzykujesz wiedzą ? Nie mam nic do twojej wiary ale ona zawsze pozostanie na tym etapie.
Pewna / coraz mniejsza / grupa ludzi wierzy w cuda i nikt na to nie poradzi. Motorem wiary był i jest strach przed śmiercią. Gdyby nie strach nikt nie latał by do ołtarzy jak ze kupczyczką.
Skoro jest tak jak to opisujesz po co się modlisz o zdrowie , długie życie , powodzenie i sukcesy w życiu.
Po co na pogrzebach śpiewają " wieczne odpoczywanie racz mu dać panie " a po 20 latach grób do likwidacji. Po co sługom boga kapiące złotem świątynie i plebanie jak pałace ? Pom co w służbach mundurowych kapelani a w szkołach religia , skoro dał wolną wolę ?Dopisane 20.04.2022r. o godz. 15:00:p.s jakie cuda czynił Jezus ? Dopisane 20.04.2022r. o godz. 15:01:A przede wszystkim po co ?Dopisane 20.04.2022r. o godz. 15:08:Doda wyraziła swoje zdanie o biblii i zaraz po tym rzuciła się na nią prokuratura niby świeckiego państwa .
oto to

Dopisane 20.04.2022r. o godz. 15:14:Polskę szlachecką zniszczyła szlachta.
Polskę burżuazyjną zniszczyła szlachta.
Polskę socjalistyczną zniszczyła klasa robotnicza.
Polskę katolicką zniszczą Tytonie.Dopisane 20.04.2022r. o godz. 15:15:Burżuazyjną zniszczyła burżuazja / korekta /Zastosowana autokorekta

Tak Przemku,strach przed śmiercią sprawił,że dużo ludzi(w tym i Ty) uwierzyło w śmiertelny wirus i pobiegło się zaszczepić,a co niektórzy(tak jak Ty) zażądało pozbawienia podstawowych praw obywatelskich dla niezaszczepionych.Ta Twoja covidiańska religia,która narodziła się w ostatnich dwóch latach na naszych oczach,jest o wiele bardziej niebezpieczna dla ludzkości niż inne.
~~Płoworudy Migdałowiec niezalogowany
20 kwietnia 2022r. o 19:48
to pinochet trafił w sedno
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza