~~xyz napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zzieleniały Lędźwian napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a): Ja jestem w stanie przyjąć około 20 uchodźców w cenie od jednej osoby miesięcznie 700 zł
Chłopie. To jesteś bardzo tani. Dom opieki na Piastów kasuje 4700zł. miesięcznie.
Ale ja liczę tylko spanie bez jedzenia .
Dodaj koszt zbiorowego jedzenia takiego jakie mają na Piastów to ci wyjdzie jakiś 1 tys. To i tak jak za darmo.
~~Zzieleniały Lędźwian napisał(a):Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Zzieleniały Lędźwian napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a): Ja jestem w stanie przyjąć około 20 uchodźców w cenie od jednej osoby miesięcznie 700 zł
Chłopie. To jesteś bardzo tani. Dom opieki na Piastów kasuje 4700zł. miesięcznie.
Ale ja liczę tylko spanie bez jedzenia .
Dodaj koszt zbiorowego jedzenia takiego jakie mają na Piastów to ci wyjdzie jakiś 1 tys. To i tak jak za darmo.
Dzisiaj na wolnym rynku żadna firma nie zapłaci ci więcej jak 700-800 zł za noclegi dla pracowników z Ukrainy za 1 osobę .Muszą mieć ciepło ,WFI łazienkę ,kuchnię ,pralkę .
~~Biznesmen napisał(a): Nasi przedsiębiorcy już zacierają ręce! Chętnie zatrudnią murzynów z ukrainy aby robili na nich po 12h za 2,5 tys
Przedsiębiorcy mają konkretne wydatki.
Willa i domek nad morzem,
3 mercedesy, wakacje 4 razy w roku. Więc chętnie przyjmą pracowników żeby robili na to wszystko.. Naobiecują im złote góry a przy wypłacie powiedzą że zusy, podatki, koszty..
Wiem bo sam tak robie,, hehe najważniejsze są moje przyjemności i bogactwa a ludzi chętnie zrobie w ch...a
~~Biznesmen napisał(a): Nasi przedsiębiorcy już zacierają ręce! Chętnie zatrudnią murzynów z ukrainy aby robili na nich po 12h za 2,5 tys
3 mercedesy, wakacje 4 razy w roku. Więc chętnie przyjmą pracowników żeby robili na to wszystko.. Naobiecują im złote góry a przy wypłacie powiedzą że zusy, podatki, koszty..
Wiem bo sam tak robie,, hehe najważniejsze są moje przyjemności i bogactwa a ludzi chętnie zrobie w ch...a
~~Andrzej napisał(a):Ktoś napisał: ~~Biznesmen napisał(a): Nasi przedsiębiorcy już zacierają ręce! Chętnie zatrudnią murzynów z ukrainy aby robili na nich po 12h za 2,5 tys
Dobrze robisz. Znaczy że jesteś prawdziwym polskim katolikiem. Ksiądz u mnie na wsi też tak robi. Babcie grabią liście przy kościele a on pije wódkę za 700 stòw i urządza sute imprezki na plebanii. Rączki ma nieskalane jakakolwiek pracą. Butelki po alkoholu wyrzuca do sąsiada bo mówi co smieciarze powiedzą jak przyjadą i zobaczą. Niektórym ciężko pewnie w to uwierzyć Ale tak właśnie jest. Za kasę nawet gościa który całe życie zdradzał żonę pochowa z wielkimi honorami. Dlatego modlę się w domu.
~~Jasnopomarańczowy Kuklik napisał(a): ''Dziś Bolesławiec mógłby przyjąć 50 uchodźców z Ukrainy, lecz jeśli zajdzie taka potrzeba, będziemy w stanie zwiększyć ilość przeznaczonych dla nich miejsc. ''
a ile miejsc jesteście w stanie zagwarantować kobietom z dziećmi których mężowie alkoholicy gnębią fizycznie i psychicznie ?
chciałbym też usłyszeć wyjaśnienie jakie i gdzie są te przygotowane miejsca...
~~Anty_pis_dzielec napisał(a): Nie mam uprzedzeń, nie jestem 'obszczancem'pan proszu o adres nam nuzno shronienia
- mogę przyjąć 3-4 osobową rodzinę potrzebującą pomocy, 'uchodźców' z Ukrainy.
Może kiedyś i ja będę podobnej pomocy szukał.