Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ilu uchodźców z Ukrainy może przyjąć Bolesławiec?
~~Zzieleniały Lędźwian niezalogowany
17 lutego 2022r. o 19:34
~~xyz napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zzieleniały Lędźwian napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a): Ja jestem w stanie przyjąć około 20 uchodźców w cenie od jednej osoby miesięcznie 700 zł

Chłopie. To jesteś bardzo tani. Dom opieki na Piastów kasuje 4700zł. miesięcznie.
Ale ja liczę tylko spanie bez jedzenia .

Dodaj koszt zbiorowego jedzenia takiego jakie mają na Piastów to ci wyjdzie jakiś 1 tys. To i tak jak za darmo.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~xyz niezalogowany
17 lutego 2022r. o 19:44
~~Zzieleniały Lędźwian napisał(a):
Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Zzieleniały Lędźwian napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a): Ja jestem w stanie przyjąć około 20 uchodźców w cenie od jednej osoby miesięcznie 700 zł

Chłopie. To jesteś bardzo tani. Dom opieki na Piastów kasuje 4700zł. miesięcznie.
Ale ja liczę tylko spanie bez jedzenia .

Dodaj koszt zbiorowego jedzenia takiego jakie mają na Piastów to ci wyjdzie jakiś 1 tys. To i tak jak za darmo.

Dzisiaj na wolnym rynku żadna firma nie zapłaci ci więcej jak 700-800 zł za noclegi dla pracowników z Ukrainy za 1 osobę .Muszą mieć ciepło ,WFI łazienkę ,kuchnię ,pralkę .
~~xyz niezalogowany
17 lutego 2022r. o 19:55
~~Biznesmen napisał(a): Nasi przedsiębiorcy już zacierają ręce! Chętnie zatrudnią murzynów z ukrainy aby robili na nich po 12h za 2,5 tys
Przedsiębiorcy mają konkretne wydatki.
Willa i domek nad morzem,
3 mercedesy, wakacje 4 razy w roku. Więc chętnie przyjmą pracowników żeby robili na to wszystko.. Naobiecują im złote góry a przy wypłacie powiedzą że zusy, podatki, koszty..
Wiem bo sam tak robie,, hehe najważniejsze są moje przyjemności i bogactwa a ludzi chętnie zrobie w ch...a

Widzisz jakim jesteś bydlakiem jeszcze się tym chwalisz ,Ukraincy którzy nie ukończyli 26 lat zarabiają na rękę 19zł za godzinę pracy więc nie pisz kłamstw, przy 200 godzinach zarabiają 3800 zł
~~Andrzej niezalogowany
17 lutego 2022r. o 20:10
~~Biznesmen napisał(a): Nasi przedsiębiorcy już zacierają ręce! Chętnie zatrudnią murzynów z ukrainy aby robili na nich po 12h za 2,5 tys
3 mercedesy, wakacje 4 razy w roku. Więc chętnie przyjmą pracowników żeby robili na to wszystko.. Naobiecują im złote góry a przy wypłacie powiedzą że zusy, podatki, koszty..
Wiem bo sam tak robie,, hehe najważniejsze są moje przyjemności i bogactwa a ludzi chętnie zrobie w ch...a

Dobrze robisz. Znaczy że jesteś prawdziwym polskim katolikiem. Ksiądz u mnie na wsi też tak robi. Babcie grabią liście przy kościele a on pije wódkę za 700 stòw i urządza sute imprezki na plebanii. Rączki ma nieskalane jakakolwiek pracą. Butelki po alkoholu wyrzuca do sąsiada bo mówi co smieciarze powiedzą jak przyjadą i zobaczą. Niektórym ciężko pewnie w to uwierzyć Ale tak właśnie jest. Za kasę nawet gościa który całe życie zdradzał żonę pochowa z wielkimi honorami. Dlatego modlę się w domu.
~~Kremowy Pięciornik niezalogowany
17 lutego 2022r. o 20:46
~~Andrzej napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Biznesmen napisał(a): Nasi przedsiębiorcy już zacierają ręce! Chętnie zatrudnią murzynów z ukrainy aby robili na nich po 12h za 2,5 tys

Dobrze robisz. Znaczy że jesteś prawdziwym polskim katolikiem. Ksiądz u mnie na wsi też tak robi. Babcie grabią liście przy kościele a on pije wódkę za 700 stòw i urządza sute imprezki na plebanii. Rączki ma nieskalane jakakolwiek pracą. Butelki po alkoholu wyrzuca do sąsiada bo mówi co smieciarze powiedzą jak przyjadą i zobaczą. Niektórym ciężko pewnie w to uwierzyć Ale tak właśnie jest. Za kasę nawet gościa który całe życie zdradzał żonę pochowa z wielkimi honorami. Dlatego modlę się w domu.

To jest nic a u mnie w parafii Ksiądz będzie chodził 3 razy z tacą na jednej mszy bo mówi,że jest duża inflacja .
~~Błękitnozielony Kuklik niezalogowany
17 lutego 2022r. o 22:35
~~Jasnopomarańczowy Kuklik napisał(a): ''Dziś Bolesławiec mógłby przyjąć 50 uchodźców z Ukrainy, lecz jeśli zajdzie taka potrzeba, będziemy w stanie zwiększyć ilość przeznaczonych dla nich miejsc. ''

a ile miejsc jesteście w stanie zagwarantować kobietom z dziećmi których mężowie alkoholicy gnębią fizycznie i psychicznie ?

chciałbym też usłyszeć wyjaśnienie jakie i gdzie są te przygotowane miejsca...

Dokładnie i tu szacunek za komentarz Brawo.
~~Anty_pis_dzielec niezalogowany
18 lutego 2022r. o 17:11
Nie mam uprzedzeń, nie jestem 'obszczancem'
- mogę przyjąć 3-4 osobową rodzinę potrzebującą pomocy, 'uchodźców' z Ukrainy.
Może kiedyś i ja będę podobnej pomocy szukał.
~~razputin niezalogowany
18 lutego 2022r. o 22:15
~~Anty_pis_dzielec napisał(a): Nie mam uprzedzeń, nie jestem 'obszczancem'
- mogę przyjąć 3-4 osobową rodzinę potrzebującą pomocy, 'uchodźców' z Ukrainy.
Może kiedyś i ja będę podobnej pomocy szukał.
pan proszu o adres nam nuzno shronienia
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy