Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

XXX zjazd ''S'' czyli ''towarzystwa wzajemnej adoracji''

~~IPN niezalogowany
6 czerwca 2022r. o 14:09
O tobie też tyle wiadomo co sam do notatki przedstawiłeś. Masz tu jakichś świadków ? Jakby cię tak może dogłębnie prześwietlić to by jeszcze okazało się że sporo lat w PZPR spędziłeś.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
6 czerwca 2022r. o 14:20
~~IPN napisał(a): O tobie też tyle wiadomo co sam do notatki przedstawiłeś. Masz tu jakichś świadków ? Jakby cię tak może dogłębnie prześwietlić to by jeszcze okazało się że sporo lat w PZPR spędziłeś.

Prześwietl , nie zapomniałeś jak to zrobić ? , ludzie z PZPR są głównymi przeciwnikami Solidarności , zapewne do nich należysz .
22258
#Horus nieaktywny
6 czerwca 2022r. o 14:52
dla takich jak ty ''okrągły stół '' był jakąś zdradą ...
ale był obopólną układem i kompromisem...tacy jak ty wcześniej namawialiście do kolejnych strajków bo to bo tamto...w ten sposób zakłady popadały w długi a później upadały...
tacy jak ty najchętniej wieszalibyście wszystkich przeciwników ...nieważne ile krwi by przy tym się polało...
dla takich jak ty zacietrzewionych i pełnych nie tylko nienawiści do oponentów ale rozżalonych bo wiedzą czym się stała ''s'' zawsze głos krytyki będzie głosem zdrajcy ...
wy ''solidaruchy'' nie potraficie żyć inaczej...

napisz mi tu czy dla ciebie Bogdan Lis czy Jacek Kuroń to autorytet czy zdrajca...
to proste pytanie...
nie powinno sprawić ci trudności ...

Dopisane 06.06.2022r. o godz. 14:43:

był opopólną zgodą *
musiałem coś zrobić i mi się ''zgoda '' zgubiła ;D

Dopisane 06.06.2022r. o godz. 14:52:

masz czas ...sprawdź ,przemyśl ...;D
u mnie wołają na obiad...;D
14240
M21W2
6 czerwca 2022r. o 16:25
Horusku , kto w obecnych czasach pisze - pis do wora wór do wiesz gdzie , w jaki sposób chciałbyś obalić znienawidzony
przez ciebie rząd PiS-u , ty w ogóle myślisz co piszesz .
Protesty , strajki były najlepszym sposobem walki o lepsze jutro , jak nazwiesz tych co wspólnie z robotnikami walczyli z komunistami a następnie widząc szansę na lepsze jutro dla siebie wspólnie z wrogiem jak to nieraz sam
pisałeś rozkradali nasz majątek .
Dlaczego o tych ludziach piszesz z pogardą " solidaruchy " , nie raz pisałem że byłem razem z nimi , byłem członkiem Komitetu Obywatelskiego Lecha Wałęsy , wiesz co wtedy takim jak ja wmawiano , dajcie nam pół roku , a zmienimy Polskę komunistów na Polskę wszystkich Polaków .
Wałęsa w przypływie szczerości powiedział , " nie o take Polske walczyłem " , ciebie nie zdradzili stałeś z boku , mnie i miliony robotników tak .
Z jednej strony krytykujesz że po 1989 r. wpędzili naród w biedę , na wsiach po pegerowskich w nędzę likwidując PGR-y ich jedyne miejsca pracy by nagle stać się ich obrońcą .
Kto to są te " solidaruchy " , oszukani , czy ci co oszukali , dla ciebie "obrońco uciśnionych " przeciętni Kowalscy a nie cała rzesza nowobogackich uwłaszczonych na naszym majątku .
Mnie goni czas , zbiór truskawek , więc kończąc napiszę jak ty , przemyśl .
22258
#Horus nieaktywny
6 czerwca 2022r. o 16:44
ciebie goni czas bo musisz zapierdzielać ''w pole '' by dorabiać ...
czy o taką Polskę walczyłeś?...dałeś się omamić obietnicami ...
jedne ci nie przypasiły to zawierzyłeś drugim...Kornelom który był nawet za tym by handlować z ''unią azjatycką'' :D kto do niej należał? nawet chyba nie wiesz...
co dzisiaj z tego wszystkiego masz? ....ano to że teraz wierzysz bezkrytycznie nowej władzy ...;D tej która cię wali po dupsku kolejnymi podwyżkami i która ''wspaniałomyślnie'' pozwala ci zbierać chrust w lesie...;D
co ja teraz przeczytałem oprócz kolejnej porcji demagogii i powtórek sloganów którymi przesiąkłeś ?...ano nic...

takich jak ty ,przesiąkniętych propagandą i nie potrafiących zdobyć się na jedno ,jasne słowo krytyki nazywam ''solidaruchami'' ;D
zapytałem wcześniej...

''napisz mi tu czy dla ciebie Bogdan Lis czy Jacek Kuroń to autorytet czy zdrajca...
to proste pytanie...
nie powinno sprawić ci trudności ...''

nawet z tym tak jak przewidziałem masz trudności ...
i ty piszesz że nic nie wiem o Balbince? ;D a jednocześnie wklejasz inną Balbinę która pasuje do ''twojej bajki''?

a co wiesz o mkkwaczu ?
napisz gdzie zakładał jakieś struktury Solidarności? gdzie działał tak że go zapamiętano jako organizatora czegoś tam?
nie napiszesz tak jak nie odpowiedziałeś o Lisie i Kuroniu...
rozumiem twój wstyd... słuszny zresztą ...
11445
PanM
6 czerwca 2022r. o 16:55
Kaczyńscy nie byli od budowania czegokolwiek poza majątkami kolesi.
Ten obecny stał się arcymistrzem destrukcji .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Wesoły Romek niezalogowany
6 czerwca 2022r. o 17:01
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~IPN napisał(a): O tobie też tyle wiadomo co sam do notatki przedstawiłeś. Masz tu jakichś świadków ? Jakby cię tak może dogłębnie prześwietlić to by jeszcze okazało się że sporo lat w PZPR spędziłeś.

Prześwietl , nie zapomniałeś jak to zrobić ? , ludzie z PZPR są głównymi przeciwnikami Solidarności , zapewne do nich należysz .

Lucek, powiedz mi dziecko drogie , jaki miałeś stopień w wojsku? :)
22258
#Horus nieaktywny
6 czerwca 2022r. o 17:14
Jasiek...mnie osobiście nie obchodzi jaki miał stopień...ale jeśli był w wojsku w czasie ''stanu wojennego'' to szczytem hipokryzji będzie jak napisze że nie stał nigdy przy koksowniku lub nie chodził na patrole...
historia zna przykłady tłumaczenia się ...''jestem niewinny- wykonywałem tylko rozkazy'' :D
tak się tłumaczył np. Amon Goth...
coś mi się tam obija po głowie że jakiś współczesny nam polityk tłumaczył się coś w stylu-dostałem rozkaz ale go nie wykonałem i leżałem na łóżku...;D
nie pamiętam kto to był ale chyba jest to do sprawdzenia...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza