Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Fenomen Solidarności ...ile prawdy ile mitu...

14240
M21W2
20 października 2022r. o 18:27
Stare i nudne tłumaczenie Januszku o tym że się ze wszystkimi bawisz ma sens , usprawiedliwia brak wiedzy , i ograniczenie umysłowe ja w takim razie kończę z poważnym traktowaniem ciebie człowieka ograniczonego , wszystkim nie uznającym twojej " prawdy " odpowiadasz w tym samym oklepanym stylu .
Twój wpis to . słowa , słowa . słowa . Gdzie fakty , z jakich źródeł korzystasz krętaczu .
Jak ci udowodnię że ulotka jest oryginalna , przepisana prze ze mnie użyjesz słowa tobie obcego - przepraszam .

Nie tylko jeden błąd popełniłem cytując słowa ulotki , tytuł to - OSTROŻNIE ! ! !

Ty do mnie piszesz jesteś GŁOMB , ja tobie odpowiedziałem jesteś GŁĄB i tego się trzymaj .

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
20 października 2022r. o 18:38
ja od początku nie traktuję ciebie poważnie ...;D
nie bawię się wszystkimi...bawię się tobą oszołomie i krętaczu...;D

no to teraz poważnie...;D
''Gdzie fakty , z jakich źródeł korzystasz krętaczu .''...odpowiesz?
ulotka przepisana nie jest prawdziwa...tym bardziej z tym twoim ''babolem''
a co do przepraszania to gdybyś za każde swoje kłamstwa tutaj miał przepraszać to musiał byś to robić od rana do nocy...;D

no dobra...przepraszam cię za tego głomba...''ujku'' ;D
14240
M21W2
20 października 2022r. o 18:42
~~Czerwonawy Kasztanowiec napisał(a): lucek ,z solidarnością dałem sobie spokój
jak wyprowadzili z Banku pieniądze do gulbinowicza
i tak mam do dzisiaj
nie chciałbyś posłuchać moich kolegów co działali w
zakładowej s ,uszy by nie wytrzymały
na temat s

Co ty człowieku piszesz , tylko te pieniądze udało się uratować , cały pozostały majątek Solidarności przejęli komuniści .
Pieniądze zostały po 1989 roku rozliczone .
Takich jak ty były miliony , nikogo za to nie skrytykuję , wiem co kosztowało moją rodzinę i rodziny kolegów nasze zaangażowanie w działalność podziemną i kolportaż ulotek i prasy drugiego obiegu .
Wiem jak wielu byłych członków i działaczy przeżyło stan wojenny , dla mnie ich strach był i jest rzeczą ludzką , nie musisz się tłumaczyć .

Większość wybrała posłuszeństwo władzy komunistycznej , wstąpili do narzuconego OPZZ .
22258
#Horus nieaktywny
20 października 2022r. o 18:55
kasa rozliczona?...a ta z księdzem też czy nie zdążył?
bo dziwnym zbiegiem okoliczności pozwał Kornela by samemu stać się oskarżonym...
co ciekawe jak to było z tym bankiem i asystentem morawieckiego juniora?
szwindle nigdy ich nie opuszczały...

Lucuś ...a jak to było z aresztowaniem Kornela i jego strachu przed powieszeniem? ;D
dlaczego ostrzegał że jego następca będzie z Izraela?
też o tym nie wiesz? ....ty ?...fan Kornela? ;D
napisz nam o tym bo to niezwykła historia...;D

Dopisane 20.10.2022r. o godz. 18:55:

M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Czerwonawy Kasztanowiec napisał(a): lucek ,z solidarnością dałem sobie spokój
jak wyprowadzili z Banku pieniądze do gulbinowicza
i tak mam do dzisiaj
nie chciałbyś posłuchać moich kolegów co działali w
zakładowej s ,uszy by nie wytrzymały
na temat s

Takich jak ty były miliony , nikogo za to nie skrytykuję , wiem co kosztowało moją rodzinę i rodziny kolegów nasze zaangażowanie w działalność podziemną i kolportaż ulotek i prasy drugiego obiegu .

opowiadaj...co to was kosztowało? ...dowozili ci paczki żywnościowe?...gdzie? ;D
14240
M21W2
20 października 2022r. o 19:08
Horus napisał(a): ja od początku nie traktuję ciebie poważnie ...;D

a co do przepraszania to gdybyś za każde swoje kłamstwa tutaj miał przepraszać to musiał byś to robić od rana do nocy...;D

Ja nie muszę przepraszać za ciocie , plotkujące ciocie na to nie zasługują , za głomba nie musisz przepraszać , nawet jak byś napisał - głąb , też nie oczekuję przeprosin , nie jesteś w stanie mnie obrazić .
Urban pozostał do końca Urbanem , ty jego uczeń też do końca zostaniesz jego uczniem .

Horus napisał(a): ja od początku nie traktuję ciebie poważnie ...;D

Z braku argumentów wróciłeś do ulubionych pyskówek , w tym momencie poddaje się , jesteś w tym mistrzem .
Przepraszasz za głomba , ja w podobnym stylu przepraszam za głąba ... ciociu : D

Dobranoc

Dopisane 20.10.2022r. o godz. 19:08:

P.S . " ''Gdzie fakty , z jakich źródeł korzystasz krętaczu .''...odpowiesz? "

Nie jestem " Januszem " - odpowiem , korzystam z opracowań młodych nie związanych z Solidarnością ani PZPR historyków badających i gromadzących dokumenty o działaczach opozycji antykomunistycznej , znajdziesz je na stronach IPN i nowo powstałego Instytutu Akt Nowych .
Porównuje to z tym co pamiętam z lat osiemdziesiątych .
Nie odniosę się do twojego tłumaczenia z tego co robiłeś w latach osiemdziesiątych , nie raz udowodniłeś że zamordyzm tobie odpowiadał i odpowiada nadal .
22258
#Horus nieaktywny
20 października 2022r. o 19:15
tradycyjnie ignorancie i manipulancie uciekasz bo za ciepło koło gatek się zrobiło...;D
tak to jest Lucek jak się łże i później trudno od tego się odciąć...
wtedy podwijasz kitę i chowasz się do norki...;D

a to o tym jak Kornel bał się powieszenia i to o Izraelu to z pism o Solidarności Walczącej...
ty słyszałeś kiedykolwiek o czymś takim jak ''Z Dnia na Dzień''?
ja tam np. wyczytałem że 22 kwietnia 1982 r. swoje pierwsze oświadczenie wydała tzw. komisja koordynacyjna „Solidarność” w składzie: Zbigniew Bujak, Bogdan Lis, Władysław Frasyniuk, Władysław Hardek.
i popatrz ...był w niej tak nielubiany przez ciebie a internowany później Frasyniuk...Bujak...
a wiesz że ich żądaniem była amnestia dla wszystkich zatrzymanych?
no tak ...ciebie wśród nich nie było ...;D

Dopisane 20.10.2022r. o godz. 19:15:

M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): ja od początku nie traktuję ciebie poważnie ...;D

Ja nie muszę przepraszać za ciocie , plotkujące ciocie na to nie zasługują , za głomba nie musisz przepraszać , nawet jak byś napisał - głąb , też nie oczekuję przeprosin , nie jesteś w stanie mnie obrazić .
Urban pozostał do końca Urbanem , ty jego uczeń też do końca zostaniesz jego uczniem .

Ktoś napisał: Horus napisał(a): ja od początku nie traktuję ciebie poważnie ...;D

Z braku argumentów wróciłeś do ulubionych pyskówek , w tym momencie poddaje się , jesteś w tym mistrzem .
Przepraszasz za głomba , ja w podobnym stylu przepraszam za głąba ... ciociu : D

Dobranoc
Dopisane 20.10.2022r. o godz. 19:08:P.S . " ''Gdzie fakty , z jakich źródeł korzystasz krętaczu .''...odpowiesz? "

Nie jestem " Januszem " - odpowiem , korzystam z opracowań młodych nie związanych z Solidarnością ani PZPR historyków badających i gromadzących dokumenty o działaczach opozycji antykomunistycznej , znajdziesz je na stronach IPN i nowo powstałego Instytutu Akt Nowych .
Porównuje to z tym co pamiętam z lat osiemdziesiątych .
Nie odniosę się do twojego tłumaczenia z tego co robiłeś w latach osiemdziesiątych , nie raz udowodniłeś że zamordyzm tobie odpowiadał i odpowiada nadal .

piszesz tu wymagając konkretów a sam co robisz?...uciekasz...
więc dawaj ...

'' korzystam z opracowań młodych nie związanych z Solidarnością ani PZPR historyków badających i gromadzących dokumenty ''
kim konkretnie są ci ludzie...
ja czytałem opracowania min. Medekszy i Lazarowicza...
~~Morus niezalogowany
20 października 2022r. o 22:20
Horus napisał(a): moją działalnością było pracować i zarabiać na rodzinę

No widzisz , a inni pracowali, zarabiali na rodziny i robili jeszcze coś dla Polski . Wtedy siedziałeś z podwinietym ogonem , a dzisiaj bohatersko ujadasz bo niczym nie ryzykujesz .
~~Horus niezalogowany
21 października 2022r. o 6:40
~~Morus napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): moją działalnością było pracować i zarabiać na rodzinę

No widzisz , a inni pracowali, zarabiali na rodziny i robili jeszcze coś dla Polski . Wtedy siedziałeś z podwinietym ogonem , a dzisiaj bohatersko ujadasz bo niczym nie ryzykujesz .

a ty jak walczyłeś morusku? ...czy jednak ''Wtedy siedziałeś z podwinietym ogonem , a dzisiaj bohatersko ujadasz bo niczym nie ryzykujesz .''

napisz może coś o swoim ''bohaterstwie'' ;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza