Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bolesławiec nie dostał węgla mimo interwencji posła Szymona Pogody
~~pinochet niezalogowany
2 stycznia 2023r. o 16:37
Uwa
~~wina Tuska napisał(a): ,,Próbowaliśmy skontaktować się z posłem Pogodą, jednak bezskutecznie.''

To zrozumiałe , na dole w kopalni nie ma zasięgu .Ile nakopie to zaraz nam tu wyśle .
Trzeba mieć nieźle pod beretem że by uwierzyć PIS .
~~wina Tuska napisał(a): ,,Próbowaliśmy skontaktować się z posłem Pogodą, jednak bezskutecznie.''

To zrozumiałe , na dole w kopalni nie ma zasięgu .Ile nakopie to zaraz nam tu wyśle .
Trzeba mieć nieźle pod beretem że by uwierzyć PIS .

Nasz poseł zamiast kopać węgiel,to powinien odkopać z sejmowego archiwum tzw.ustawę Hoca,którą to wcześniej poparł(przynajmniej nie głosował przeciw),bo już najwyższa pora by wszystkich obowiązkowo testować co tydzień w obliczu natarcia potrójnej zarazy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Leśne Ruchadło niezalogowany
2 stycznia 2023r. o 16:46
~~Jurko61 napisał(a): Nie płaczcie mi tu , wiecie co to ból kolana ?, wiecie ? A Naczelnika Państwa bolą oba.
A wy mi tu o węglu ,wstydźcie się .

Doooopa też 'Przykurcza' boli bo ciągle obssss...ny - z przodu też popuszcza.
Demencja go poniewiera, biedak nie rozróżnia sparowanych butów.
Mania prześladowcza- standard u dyktatorków.

Zastosowana autokorekta

~~KOcmołuch niezalogowany
2 stycznia 2023r. o 16:54
i bardzo dobrze, jechać sobie wykopać do biedaszybów, lewackie lamenty he he
~~Kasztankowa Azalia niezalogowany
2 stycznia 2023r. o 17:13
A telewizja mówi że inne miasta dostają drugą turę.
Słabo oj słabo Bolesławiec
~~Liliowa Bakopa niezalogowany
2 stycznia 2023r. o 17:47
To jest żałosne. Pokazaliście wszystkim wała i grzeje was to czy węgiel jest czy go nie ma!Pierwsza część zapotrzebowania na węgiel miała być w grudniu zastał nas styczeń,a opału jak nie było tak nie ma!Dziękować niebiosom,że pogoda dopisuje bo tam gdzie komuś zostały piece kaflowe odmarzały by 4litery
~~wina Tuska niezalogowany
2 stycznia 2023r. o 17:52
~~Liliowa Bakopa napisał(a): To jest żałosne. Pokazaliście wszystkim wała i grzeje was to czy węgiel jest czy go nie ma!Pierwsza część zapotrzebowania na węgiel miała być w grudniu zastał nas styczeń,a opału jak nie było tak nie ma!Dziękować niebiosom,że pogoda dopisuje bo tam gdzie komuś zostały piece kaflowe odmarzały by 4litery

I ci choćby na śmierć zamarzli , złego słowa na rząd nie powiedzą .Węgla mamy na 200 lat to się kiedyś doczekają.
~~Ciemnoczerwona Rezeda niezalogowany
2 stycznia 2023r. o 17:55
~~Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Bezpartyjnyzpisemizkukizem napisał(a): Jeden pojechał do Pinokia po węgiel - gdy inni włodarze protestowali - drugi załatwiał.
Obaj wiarygodni ja Suski z Mejzą.

Obajtek jak obiecał doić kierowców, to ich wydoił - słowny. Teraz przekazał dojenie rządzącym, pewnie dotrzymają obietnic.

A Złotkowski nawet słał meile do Pogody by wyrazić mu wdzięczność za możliwość kupienia węgla. A tu teraz piszecie że nie bardzo z tym węglem? Więc kto kłamie? Wy czy Złotkowski ?

Największym kłamcą jesteś ty atrapo .

Poseł Szymon Pogoda napisał na fb , - " mamy zimę " - odpisałem : - Panie Pośle zima jest gorzej z węglem , tanim węglem .
Od wójta gminy usłyszałem że w tym roku ( 2022 ) abym cokolwiek mógł kupić , nie wierzyłem w to już we wrześniu , kupiłem 2 tony po 3,4 tyś zł .
Piszą jako wyborca który krytycznie ocenia zamieszanie z węglem , rozumiem zablokowanie importu z Rosji , nie rozumiem chaotycznych , zmiennych decyzji w tym temacie .
Poseł - Proszę o informacje w której gminie jest taki problem .
Ja - w Gminie Bolesławiec .
Jestem mieszkańcem Ocic .
Poseł - W innych gminach tego problemu nie ma . A wójt w program przez samorządy sprzedaży wszedł ?
Zwrócę się pisemnie do wójta o informacje .
Ja - z tego co wiem wszedł .
Osobiście z wójtem rozmawiałem . tłumaczył mi że złożył zamówienie , otrzymał bardzo mały przydział .

Do dnia dzisiejszego nie mam odpowiedzi od Posła Szymona Pogody , jutro ponowię pytanie , co z węglem .
~~Ciemnoczerwona Rezeda niezalogowany
2 stycznia 2023r. o 17:56
~~Ciemnoczerwona Rezeda - Lucjan Złotkowski .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.