Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Trwa protest rolników w Osłej!
~~kukuryku niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 19:50
~~Granatowy Wrotycz napisał(a):
Ktoś napisał: ~~kukuryku napisał(a): ryku napisał(a): Ja płacę miesięcznie 2000 zł ZUS, biedny rolnik który ma dopłaty unijne 1000 zł od hektara ,płaci 500 zł KRUS kwartalnie ,Emerytura rolnika jest wyższa od osoby samo zatrudnionej w przemyśle .Ja mam samochód za 8 tys rolnik ma traktor za 300 tys .Rolnik zasieje zborze jesienią i zbiera je dopiero latem co więc robi przez 7 miesięcy w roku, znam takiego który dwa razy dziennie przyjeżdża po pół litra do sklepu .

To mówisz waćpan, że ma ciągnik za 300 tys. i dwa razy dziennie przyjeżdża do sklepu po pół litra? Choroba. Jak on to robi? Wygląda na to , że tego litra to dopiero wieczorem obciąga bo przecież na bani nie jedzie do sklepu.

Oczywiście do sklepu nie jedzie traktorem tylko osobówką i jeździ na bani ,kiedyś wieczorem goniła go policja na sygnale ale im uciekł ,skręcił w podwórko i wydymał policję .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Granatowy Wrotycz niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 19:56
To powiadasz, że 7 miesięcy nic nie robi,ma traktor za 300 tys. i codziennie narąbany? Toż to złote życie. Wytłumacz mi tylko dlaczego dzieci tych wszystkich rolników co kiedyś uprawiali ziemię wypięły się na to eldorado i dzisiaj na wsi jest jeden, góra dwóch. I nie są to już rolnicy tylko przedsiębiorcy.
~~Pinochet niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 20:00
Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a):
Często w polskich marketach pojawia się mięso gdzie pisze na opakowaniu szynka kraj pochodzenia Niemcy i cena tej szynki w promocji to 12 zł kilo podobnie jest ze schabem i boczkiem ,jak ostatnio kupowałem polskiego wieprzka to rolnik zaśpiewał 12 zł kilo żywej wagi ,a jak rozpatroszysz świniaka to zostaje ci ze 100 kilo jakieś 60 kg .

Nie chciałbyś wiedzieć ile lat te półtusze w chłodni wisiały. I jeszcze wymień w jakich : polskich marketach:?

Polak nie schweine,wszystko zje.
~~kukuryku niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 20:02
~~Granatowy Wrotycz napisał(a): To powiadasz, że 7 miesięcy nic nie robi,ma traktor za 300 tys. i codziennie narąbany? Toż to złote życie. Wytłumacz mi tylko dlaczego dzieci tych wszystkich rolników co kiedyś uprawiali ziemię wypięły się na to eldorado i dzisiaj na wsi jest jeden, góra dwóch. I nie są to już rolnicy tylko przedsiębiorcy.

Jeszcze ci dopowiem że do dzisiaj nie wykosił wszystkiej kukurydzy która dalej sobie rośnie .
24 stycznia 2024r. o 20:05
~~kukuryku napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Granatowy Wrotycz napisał(a): To powiadasz, że 7 miesięcy nic nie robi,ma traktor za 300 tys. i codziennie narąbany? Toż to złote życie. Wytłumacz mi tylko dlaczego dzieci tych wszystkich rolników co kiedyś uprawiali ziemię wypięły się na to eldorado i dzisiaj na wsi jest jeden, góra dwóch. I nie są to już rolnicy tylko przedsiębiorcy.

Jeszcze ci dopowiem że do dzisiaj nie wykosił wszystkiej kukurydzy która dalej sobie rośnie .

A ja ci powiem czemu nie wykosił? Bo umie liczyć. I jak policzył koszty tego zbioru to mu wyszło , że ukraińska tańsza i nikt od niego jej nie kupi.
~~kukuryku niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 20:11
Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a):
Często w polskich marketach pojawia się mięso gdzie pisze na opakowaniu szynka kraj pochodzenia Niemcy i cena tej szynki w promocji to 12 zł kilo podobnie jest ze schabem i boczkiem ,jak ostatnio kupowałem polskiego wieprzka to rolnik zaśpiewał 12 zł kilo żywej wagi ,a jak rozpatroszysz świniaka to zostaje ci ze 100 kilo jakieś 60 kg .

Nie chciałbyś wiedzieć ile lat te półtusze w chłodni wisiały. I jeszcze wymień w jakich : polskich marketach:?

Przestań pier...ć mięso które jest w zamrażarce pół roku to jest już prawie nie jadalne a ty sugerujesz że Niemcy trzymali je od 2 wojny światowej ,co do marketów to wymień te polskie bo nawet Biedronka jest portugalska o ile wiem to DINO jest polskie i tam też można kupić mięso taniej jak od rolnika .
~~kukuryku niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 20:13
Ktoś napisał: ~~kukuryku napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Granatowy Wrotycz napisał(a): To powiadasz, że 7 miesięcy nic nie robi,ma traktor za 300 tys. i codziennie narąbany? Toż to złote życie. Wytłumacz mi tylko dlaczego dzieci tych wszystkich rolników co kiedyś uprawiali ziemię wypięły się na to eldorado i dzisiaj na wsi jest jeden, góra dwóch. I nie są to już rolnicy tylko przedsiębiorcy.

A ja ci powiem czemu nie wykosił? Bo umie liczyć. I jak policzył koszty tego zbioru to mu wyszło , że ukraińska tańsza i nikt od niego jej nie kupi.

Jesteś w błędzie ,ociągał się a później się tłumaczył że jest za mokro i kombajn by nie wjechał .
24 stycznia 2024r. o 20:18
~~kukuryku napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Granatowy Wrotycz napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a):

Przestań pier...ć mięso które jest w zamrażarce pół roku to jest już prawie nie jadalne a ty sugerujesz że Niemcy trzymali je od 2 wojny światowej ,co do marketów to wymień te polskie bo nawet Biedronka jest portugalska o ile wiem to DINO jest polskie i tam też można kupić mięso taniej jak od rolnika .

Mięso z twojej zamrażarki faktycznie po upływie 6 miesięcy może być nie jadalne. Ale w chłodniach koncernów, bo nie rzeźni, tylko koncernów mięsnych na zachodzie mięsko które zachwalasz wisi znaaaaaaacznie dłużej. Aż byś się zdziwił, że tyle może tam wisieć. Ale zostańmy przy swoim.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Manilift zaprasza