Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Trwa protest rolników w Osłej!
~~Niebieskawy Hebe niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 18:47
~~kukuryku napisał(a): Ja płacę miesięcznie 2000 zł ZUS, biedny rolnik który ma dopłaty unijne 1000 zł od hektara ,płaci 500 zł KRUS kwartalnie ,Emerytura rolnika jest wyższa od osoby samo zatrudnionej w przemyśle .Ja mam samochód za 8 tys rolnik ma traktor za 300 tys .Rolnik zasieje zborze jesienią i zbiera je dopiero latem co więc robi przez 7 miesięcy w roku, znam takiego który dwa razy dziennie przyjeżdża po pół litra do sklepu .

Ojej jak to dobrze być rolnikiem spróbuj. Nie szanujesz tego co cię karmi kraj skazany na zagładę jeśli nie szanuje tych którzy pracują na ziemi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~xyz niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 18:49
~~obiektywny napisał(a): Ciesz się kochany , że my mamy dopłaty, bo jak nam je zabiorą to Ciebie nawet na pasztetową i kaszankę nie będzie stać

Nie bądź taki mądry bo pasztetowa i kaszanka tańsza jest w Niemczech ,stać mnie wsiąść w samochód i za 30 minut dojechać do Niemiec i zrobić porządne zakupy , tak robię od lat . Dla przypomnienia wyroby mięsne na bazarach pasztetowa 30 zł kilo ,kaszanka 39 zł ,kiełbasa 60 zł boczek parzony 69 zł smalec ze skwarkami 25 zł 0,5 kg ,jeszcze chcecie więcej ,
~~kukuryku niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 18:51
~~Niebieskawy Hebe napisał(a):
Ktoś napisał: ~~kukuryku napisał(a): Ja płacę miesięcznie 2000 zł ZUS, biedny rolnik który ma dopłaty unijne 1000 zł od hektara ,płaci 500 zł KRUS kwartalnie ,Emerytura rolnika jest wyższa od osoby samo zatrudnionej w przemyśle .Ja mam samochód za 8 tys rolnik ma traktor za 300 tys .Rolnik zasieje zborze jesienią i zbiera je dopiero latem co więc robi przez 7 miesięcy w roku, znam takiego który dwa razy dziennie przyjeżdża po pół litra do sklepu .

Ojej jak to dobrze być rolnikiem spróbuj. Nie szanujesz tego co cię karmi kraj skazany na zagładę jeśli nie szanuje tych którzy pracują na ziemi.

A ty myślisz że ja pracuję na Księżycu ,
~~Czerwonobrązowa Lepnica niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 18:51
~~Zzieleniały Rozwar napisał(a): Rolnicy rolnicy. Wiecznie im źle i niedobrze. To za sucho to za mokro to za tanio to za drogo. Wielcy pracownicy rolnicy co to więcej siedzą na tyłkach niż pracują. Płacą KRUS który jest o wiele niższy niż zus. Także tylko im przywileje w głowie!! A do roboty lenie !!

Ciąg smugę bolszewiku !!
~~Mykoła niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 19:25
~~xyz napisał(a):
Ktoś napisał: ~~obiektywny napisał(a): Ciesz się kochany , że my mamy dopłaty, bo jak nam je zabiorą to Ciebie nawet na pasztetową i kaszankę nie będzie stać

Nie bądź taki mądry bo pasztetowa i kaszanka tańsza jest w Niemczech ,stać mnie wsiąść w samochód i za 30 minut dojechać do Niemiec i zrobić porządne zakupy , tak robię od lat . Dla przypomnienia wyroby mięsne na bazarach pasztetowa 30 zł kilo ,kaszanka 39 zł ,kiełbasa 60 zł boczek parzony 69 zł smalec ze skwarkami 25 zł 0,5 kg ,jeszcze chcecie więcej ,

Po co podajesz cenę wyrobów masarskich? Podaj cenę żywca w skupie, bo tutaj rolnik "zarabia" na tobie :)
Zapytaj też Niemca ile dostaje w skupie żywca, jak tak chwalisz tych co "nie zdzierają" :)
~~xyz niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 19:36
~~Mykoła napisał(a):
Ktoś napisał: ~~xyz napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~obiektywny napisał(a): Ciesz się kochany , że my mamy dopłaty, bo jak nam je zabiorą to Ciebie nawet na pasztetową i kaszankę nie będzie stać

Po co podajesz cenę wyrobów masarskich? Podaj cenę żywca w skupie, bo tutaj rolnik "zarabia" na tobie :)
Zapytaj też Niemca ile dostaje w skupie żywca, jak tak chwalisz tych co "nie zdzierają" :)

Często w polskich marketach pojawia się mięso gdzie pisze na opakowaniu szynka kraj pochodzenia Niemcy i cena tej szynki w promocji to 12 zł kilo podobnie jest ze schabem i boczkiem ,jak ostatnio kupowałem polskiego wieprzka to rolnik zaśpiewał 12 zł kilo żywej wagi ,a jak rozpatroszysz świniaka to zostaje ci ze 100 kilo jakieś 60 kg .
~~Granatowy Wrotycz niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 19:41
~~kukuryku napisał(a): ryku napisał(a): Ja płacę miesięcznie 2000 zł ZUS, biedny rolnik który ma dopłaty unijne 1000 zł od hektara ,płaci 500 zł KRUS kwartalnie ,Emerytura rolnika jest wyższa od osoby samo zatrudnionej w przemyśle .Ja mam samochód za 8 tys rolnik ma traktor za 300 tys .Rolnik zasieje zborze jesienią i zbiera je dopiero latem co więc robi przez 7 miesięcy w roku, znam takiego który dwa razy dziennie przyjeżdża po pół litra do sklepu .

To mówisz waćpan, że ma ciągnik za 300 tys. i dwa razy dziennie przyjeżdża do sklepu po pół litra? Choroba. Jak on to robi? Wygląda na to , że tego litra to dopiero wieczorem obciąga bo przecież na bani nie jedzie do sklepu.
~~Granatowy Wrotycz niezalogowany
24 stycznia 2024r. o 19:44
~~xyz napisał(a):
Często w polskich marketach pojawia się mięso gdzie pisze na opakowaniu szynka kraj pochodzenia Niemcy i cena tej szynki w promocji to 12 zł kilo podobnie jest ze schabem i boczkiem ,jak ostatnio kupowałem polskiego wieprzka to rolnik zaśpiewał 12 zł kilo żywej wagi ,a jak rozpatroszysz świniaka to zostaje ci ze 100 kilo jakieś 60 kg .

Nie chciałbyś wiedzieć ile lat te półtusze w chłodni wisiały. I jeszcze wymień w jakich : polskich marketach:?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Gerresheimer zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza