~~Piwny Driakiew napisał(a): Pięknie opisane 8 lat nierzadów PiSu.
Lepiej bym tego nie ujął, gratulacje :)
~~Adam napisał(a): Rządy Koalicji Obywatelskiej ,to taniec z gwiazdami.
~~Jasiu napisał(a): ktoś przy zdrowych zmysłach spodziewał się, że w 100 dni można odmienić kraj pozbawiony elementarnych zasad praworządności i demokracji?
~~Jasiu napisał(a): Z żalem obserwuję, że masowo dajemy się wkręcać w pisowską narrację braku realizacji 100 konkretów. Pytam, czy ktoś przy zdrowych zmysłach spodziewał się, że w 100 dni można odmienić kraj pozbawiony elementarnych zasad praworządności i demokracji? Kraj, którego wszystkie instytucje były i są zawłaszczone przez ZjeP? Kraj który stał się międzynarodowym pośmiewiskiem? Przed 8 lat, każdego dnia z przerażeniem obserwowałem kolejne afery ludzi Kaczyńskiego. Zastanawiałem się jakimi obelżywymi słowami nas znów obrazi? Teraz nawet nie zaglądam do mediów. W końcu można zająć się swoimi życiem ze świadomością, że sprawy potoczą się w kierunku normalności, na tyle szybko, na ile „układ” stworzony przez Prezesa uda się przełamać. Dajmy Tuskowi i jego ekipie trochę czasu na sprzątanie Stajni Augiasza. Spokojnie. Będzie dobrze.
~~Celina napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jasiu napisał(a): Z żalem obserwuję, że masowo dajemy się wkręcać w pisowską narrację braku realizacji 100 konkretów. Pytam, czy ktoś przy zdrowych zmysłach spodziewał się, że w 100 dni można odmienić kraj pozbawiony elementarnych zasad praworządności i demokracji? Kraj, którego wszystkie instytucje były i są zawłaszczone przez ZjeP? Kraj który stał się międzynarodowym pośmiewiskiem? Przed 8 lat, każdego dnia z przerażeniem obserwowałem kolejne afery ludzi Kaczyńskiego. Zastanawiałem się jakimi obelżywymi słowami nas znów obrazi? Teraz nawet nie zaglądam do mediów. W końcu można zająć się swoimi życiem ze świadomością, że sprawy potoczą się w kierunku normalności, na tyle szybko, na ile „układ” stworzony przez Prezesa uda się przełamać. Dajmy Tuskowi i jego ekipie trochę czasu na sprzątanie Stajni Augiasza. Spokojnie. Będzie dobrze.
Jeżeli Koalicja 4 Pazernych tak dalej będzie ,, rządziła " w Polsce to nasza Ojczyzna pogrąży się w chaosie, a upadek jej będzie bliski . Tusk Donald nie potrafi sprzątać, On zostawia tylko bałagan i ruinę. To człowiek nie potrafiący mówić poprawnie po polsku , mściwy i źle wychowany - co widać i słychać...