Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kontrowersje wokół budowy farm wiatrowych w Gminie Warta Bolesławiecka - spotkanie online dla mieszkańców
~~Jest wyjscie niezalogowany
28 listopada 2024r. o 15:00
~~ napisał(a):
Ktoś napisał: ~~A to twoja ziemia napisał(a): Właściciel ziemi decyduje a nie byle kto z ulicy.

Właściciel widzi kasę. Sąsiad który ma działki w pobliżu co ma do powiedzenia ?

Nie ma nic do powiedzenia ale ma sporo do posadzenia. Na przykład buraki cukrowe. Im wiatraki nie szkodzą. A jak będzie zamiast buraków chciał zrobić pole golfowe to my wtedy będziemy protestować że zjeżdżają się obcy i zadeptują okolice.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Złotożółta Szałwia niezalogowany
28 listopada 2024r. o 15:11
Można prosić o podanie źródła tych informacji?

~~Niebieskawozielony Przetacznik napisał(a): Obecnie w Europie Zachodniej odchodzi się od elektrowni wiatrowych z uwagi na dużą szkodliwość zdrowotną i niską opłacalność (duże dotacje i wysokie ceny prądu), koncentrując się natomiast na innych źródłach energii odnawialnej, takich jak biomasa czy elektrownie wodne.

~~Butelkowy Szczypiorek niezalogowany
28 listopada 2024r. o 15:26
~~Monika napisał(a): Jestem przeciwko i jako mieszkanka gminy nie wyrażam zgody aby koło mojego domu była farma wiatrowa. Jeśli to już postanowione i ktoś już za tę inwestycję kasę wziął to #temat dla uwagi i tego tak nie zostawię.

Brawo !!! Wielu mieszkańców stanie po Twojej stronie !!! A wejdą do gminy również inne instytucje i przyjźą się jak Wójt gospodaruje publicznymi finansami, powodując szkodę w mieniu. Jestem z Tobą !!!
~~Złotożółta Szałwia niezalogowany
28 listopada 2024r. o 15:44
Gmina zaprasza równiez inne instytucje od przyglądania :D

~~Butelkowy Szczypiorek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Monika napisał(a): Jestem przeciwko i jako mieszkanka gminy nie wyrażam zgody aby koło mojego domu była farma wiatrowa. Jeśli to już postanowione i ktoś już za tę inwestycję kasę wziął to #temat dla uwagi i tego tak nie zostawię.

Brawo !!! Wielu mieszkańców stanie po Twojej stronie !!! A wejdą do gminy również inne instytucje i przyjźą się jak Wójt gospodaruje publicznymi finansami, powodując szkodę w mieniu. Jestem z Tobą !!!

~~Sczerniały Pierwiosnek niezalogowany
28 listopada 2024r. o 16:21
~~Temu mułowi powyżej napisał(a): Masz auto matole a w nim alternator. To taka sama turbina jak wiatrowa . Weź ty g wyrzuć z auta bo ci na głowę zaszkodził
chodzi o śmigła one wytwarzają te dźwięki jak to napisałeś matole TVN I wyborcza ci nie powiedzieli
~~Ja gut niezalogowany
28 listopada 2024r. o 16:33
~~Temu mułowi powyżej napisał(a): Masz auto matole a w nim alternator. To taka sama turbina jak wiatrowa . Weź ty g wyrzuć z auta bo ci na głowę zaszkodził

Czyli jak do masztu wiatraka przymocujemy kierownicę to będzie samochodem?
~~Ciemnobrązowy Buk niezalogowany
28 listopada 2024r. o 16:37
~~Butelkowy Szczypiorek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Nie dla wiatraków napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Burozielona Turzyca napisał(a): Gdzie można złożyć podpis przeciwko tej śmiesznej pseudoinwestycji ??

Sklep Lewiatan Warta  BolesławieckaWycieczki po  BolesławcuAtrakcje turystyczne w Bolesławcu

~~Biskupi Brokuł napisał(a): Ktoś napisał: ~~Burozielona Turzyca napisał(a): Gdzie można złożyć podpis przeciwko tej śmiesznej pseudoinwestycji ??
W sklepie Lewiatan w Tomaszowie.
W Gminie Warta jest tak źle, że musi działać podziemie antywiatrakowe !!! Idziemy do budynku gminy i tam się wypowiedzmy w referendum.

Byłem w lewiatanie w warcie, żadnej petycji nie ma
~~Niebieskawozielony Przetacznik niezalogowany
28 listopada 2024r. o 17:05
~~Ja gut napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Temu mułowi powyżej napisał(a): Masz auto matole a w nim alternator. To taka sama turbina jak wiatrowa . Weź ty g wyrzuć z auta bo ci na głowę zaszkodził

Czyli jak do masztu wiatraka przymocujemy kierownicę to będzie samochodem?

Ważne że Niemcowi będzie się zgadzać!
A zdrowie dzieci ? Dewastacja gminy ? A kogo to obchodzi!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.