Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ukraina przegrywa wojnę, a Biały Dom maluje się na czerwono [OPINIA]
~~ niezalogowany
17 godz. 43 min. temu
~~Brunatnożółta Rezeda napisał(a): Polacy mają w pamięci dzięki dziadkom i ojcom głęboko zakorzenione w pamięci zbrodnie ''upaińców'' i nie przypominam sobie innego narodu który by był tak bestialski jak pobratymcy Bandery czy Suchewycza...

Zapomniałeś o zbrodniach Niemców, pobratymców Hitlera i kacapów pobratymców Stalina!!

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~wpływy mediów niezalogowany
17 godz. 25 min. temu
Popatrzcie jaką siłę mają media, jak potrafią wpływać na ludzkie mózgi: w 2022 r Polska i Polacy oddawali prawie wszystko Ukrainie i Ukraińcom, przypomnę tylko uzbrojenie, amunicję, której nawet nie mogli przekazać / ta Szwajcarska /, mieszkania, ba 590 tys dzieci pobierało różnego rodzaju plusy i było OK, natomiast po zmianie władzy wszystko zaczęło się odwracać a już po zaprzysiężeniu Trampa odwróciło się do góry nogami a nawet wręcz to Ukraina zaatakowała Rosję.
~~Brunatnożółta Rezeda niezalogowany
17 godz. 17 min. temu
~~ napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnożółta Rezeda napisał(a): Polacy mają w pamięci dzięki dziadkom i ojcom głęboko zakorzenione w pamięci zbrodnie ''upaińców'' i nie przypominam sobie innego narodu który by był tak bestialski jak pobratymcy Bandery czy Suchewycza...

Zapomniałeś o zbrodniach Niemców, pobratymców Hitlera i kacapów pobratymców Stalina!!

nie ...nie zapomniałem ale opisz bestialstwa ''upaińców '' w żaden sposób nie można porównać do zbrodni czy to Niemców czy Rosjan....
wiem że nie jesteś w stanie niczego tu opisać ...
~~ niezalogowany
16 godz. 59 min. temu
~~Brunatnożółta Rezeda napisał(a): wiem że nie jesteś w stanie niczego tu opisać

Nie jestem w stanie bo nie mam możliwości wklejenia całych książek żeby pokazać ogrom zbrodni Niemców i kacapów.
~~Brunatnożółta Rezeda niezalogowany
16 godz. 46 min. temu
ogólnie ...
nie oczekuję abyś tu przepisywał jakieś książki ...
ogólnie ...gdzie ,metody ,kto ....
myślę że się motasz ,wijesz ,lawirujesz...

ja w każdej chwili mogę ci tu wkleić listę bestialskich metod w jaki ''ukry'' mordowali ludzi a tak nie mordowali nawet Niemcy w KL-ach....
~~Koralowe Przymiotno niezalogowany
16 godz. 46 min. temu
Kreseczko. Nikt nie podważa zbrodni Niemców czy kacapów. Ale też trzeba zauważyć i mówić o tym co robili ci, których teraz uważa się za bohaterów i do niedawna przyjaciół Polaków. opowieści o tym co oni wyrabiali z naszymi rodakami nie dało się słuchać od naszych dziadków i rodziców. Mąż mordował siekierą żonę, syn matkę . Żona męża i dzieci. To nie był strzał w głowę. To były sadystyczne tortury na najbliższych sąsiadach, kolegach ze szkoły i dzieciństwa, dzieciach , a nawet na płodach w łonie matek. To zwyrodnialstwo na niewyobrażalną skalę. Dzisiaj cierpią. Fakt. Szkoda tych młodych ludzi, I z jednej i z drugiej strony. Bo co jest winny taki chłopak z nad Bajkału. Wzięli w łapance i wysłali na wojnę nawet mu o tym nie mówiąc. Ale tą zadrę która w Polakach , po tym czego doznali od Ukraińców , siedzi nie tak łatwo , a przynajmniej przy takiej polityce jaką Ukraina względem nas prowadzi, nie zasklepią.
~~Trudno nadążyć niezalogowany
16 godz. 28 min. temu
oprych napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Trudno nadążyć napisał(a): A co tu jest do wyjaśnienia?
Od kilku lat 5% PKB niby idzie na zbrojenia, ale nowe Abramsy trafiły do Polski
dopiero w 2025 r., a F-35 pojawią się dopiero w 2026 r.
Jakby nie patrzeć czas działa na naszą korzyść i te trzy lata też.
No chyba że chcesz postawić tezę, że to wszystko histeria.
Przecież Ławrow zapewnił, że "Rosja nigdy nie miała żadnych agresywnych planów ekspansji w Europie" , że „Rosja nigdy nikogo nie zaatakowała”.

No wszystko ładnie, ale wciąż nie wyjaśniłeś jaki my mamy żywotny interes w trwaniu tej wojny.

"... jaki my mamy żywotny interes w trwaniu tej wojny" ???
Bzdura, ale to akurat Twoje słowa.
Żywotny interes dla Polski to, że Ukraińcy przez te trzy lata powstrzymali
Rosję na linii Dniepru, dając nam czas m.in. na zakupy uzbrojenia.
~~Trudno nadążyć niezalogowany
16 godz. 14 min. temu
Za trzy dni trzecia rocznica napaści Rosji na Ukrainę.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.