Wujku -rybki jak rybki,wiadomo oko cieszą,ale z powodu "zielska" to paluchy z zazdrości aż pogryzłam.A mnie cholewcia wszystko prawie ślimaki wpierniczyly,pusto teraz,goło...zaczynam nasadzenia na nowo,jakbys tak następna wycinką był gotów się podzielić to wdzieczna bym byla ogromnie.
To jak to jest z tym węzykiem? Mam filtr aquael fan mini plus wewn. i wezyk poza akwa. Ustawiony filtr na max przeplyw. akwa male ok 60litrow. To wezyk trzeba wywalic aby rosliny wkoncu rosly? bo u mnie rosna i zaraz gnija, co odbija troche to znow sie im liscie rozsypuja. jedyna co jakos rosnie to kryptokoryna. zadna trawa i nic innego sie nie trzyma.
agaser napisał(a): A mnie cholewcia wszystko prawie ślimaki wpierniczyly,pusto teraz,goło...zaczynam nasadzenia na nowo,jakbys tak następna wycinką był gotów się podzielić to wdzieczna bym byla ogromnie.
ps. nawet rzęsę od Ciebie cholery zżarły
Kup sobie z 2-3 bocje wspaniałe - załatwią twoje ślimaczki.
Już trochę inaczej po założeniu pojemnika na gąbkę?Wczoraj samiczka kiryska spiżowego złożyła ikrę,widać na fotce w rogu na dole po prawej.Tylko że,po kilku dniach ikra jest zjedzona przez inne ryby(nawet samiczka co składała ikrę obskubała ikrę)Co zrobić żeby był jakiś narybek w akwarium ogólnym?? [img=1352721865_rxeg645.jpg]
U mnie w akwarium ogólnym tydzień temu ikrę złożyły kiryski panda i też zastanawiałem się co zrobić aby przetrwały. Więc wpadłem na pomysł, że przerobię plastikowe pudełko po pokarmie. W tym celu odkleiłem naklejkę z pudełka, zrobiłem dużo dziurek w pokrywce, zapełniłem pudełko wodą z akwarium i przełożyłem ikrę która znajdowała się na roślinach (obciąłem łodygi na których była ikra). Pudełko zostawiłem w akwarium, swobodnie pływało sobie tuż pod powierzchnią wody. Po 5 dniach wykluły się młode. Do tej pory żyją w tym pudełku. Karmię je żółtkiem jaj i póki co żyją. Zobaczę co będzie dalej ale jestem dobrej myśli bo szybko rosną. Dosłownie z dnia na dzień widać sporą różnicę. Mam w planach przetrzymać je jeszcze co najmniej tydzień w tym pudełku i kiedy uznam że sobie poradzą to je wypuszczę. Nie wiem czy mój sposób jest dobry ponieważ tak zrobiłem po raz pierwszy ale mam nadzieję, że komuś się przyda ta wiedza. Pozdrawiam :)
Marku doświadczenie godne uwagi ;) ...a może się uda?
Pozdrawiam i powodzenia :]
Dopisane 12.11.2012r. o godz. 19:14:
Dla zainteresowanych zapodam,że u Jarasa w zoologicznym pojawiły się Dyski Red White. Dorodne dwie pary,które juz w ciągu tygodnia dwa razy się wytarły :]
Przepiękne!
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.