Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~pomocy niezalogowany
13 listopada 2012r. o 8:51
To jak to jest z tym węzykiem? Mam filtr aquael fan mini plus wewn. i wezyk poza akwa. Ustawiony filtr na max przeplyw. akwa male ok 60litrow. To wezyk trzeba wywalic aby rosliny wkoncu rosly? bo u mnie rosna i zaraz gnija, co odbija troche to znow sie im liscie rozsypuja. jedyna co jakos rosnie to kryptokoryna. zadna trawa i nic innego sie nie trzyma.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~domi22 niezalogowany
13 listopada 2012r. o 10:50
Marek1987 napisał(a): U mnie w akwarium ogólnym tydzień temu ikrę złożyły kiryski ......Pudełko zostawiłem w akwarium, swobodnie pływało sobie
Powiedz mi Marek,po ilu dniach z ikry wylęgły sie młode?Jaka u ciebie była ikra?Cała biała ,czy z czarną kropką?(u mnie jest biała)A i z tym pudełkiem to całkiem niezły pomysł ;)
5907
#Marek1987 nieaktywny
13 listopada 2012r. o 18:45
~domi22 napisał(a): Powiedz mi Marek,po ilu dniach z ikry wylęgły sie młode?Jaka u ciebie była ikra?Cała biała ,czy z czarną kropką?(u mnie jest biała)A i z tym pudełkiem to całkiem niezły pomysł ;)

Dzięki ;) Młode wylęgły się po 5 dniach. Początkowo ikra była przezroczysta a potem stopniowo ciemniała i w środku widoczne były ciemne kropki :) Jeśli twoja ikra jest mlecznobiała to nic z tego nie będzie. A jeśli ściemniała to wszystko jest ok :)
~domi22 niezalogowany
13 listopada 2012r. o 18:53
Raczej nic nie będzie z tego,bo obskubały ja juz inne ryby;)Szkoda,bo już chyba z 3 raz kiryski złożyły ikrę.A te pudełko to masz zamknięte,czy nie ??
5907
#Marek1987 nieaktywny
13 listopada 2012r. o 18:55
Zamknięte bo znajduje się w akwarium ogólnym gdzie są ryby które mogłyby je zjeść
~ niezalogowany
13 listopada 2012r. o 19:03
Moje mieczyki maja na pyskach białą narośl, wygląda to tak jakby miały coś w nich miały. Niedawno odkupiam akwarium z rybkami tak więc mogła im zaszkodzić zmiana wody. Znawcą nie jestem i potrzebuje fachowej porady jakim preparatem to leczyć. (podejrzewam że to może być ospa) Z góry dziekuje za wszelką pomoc.
~domi22 niezalogowany
13 listopada 2012r. o 19:04
Następnym razem wykorzystam twój pomysł z pudełkiem-Rośliny od ciebie rozrosły się jak szalone,dokupiłam 2 otoski,są to naprawdę pracowite ryby ciągle jedzą glony z roślin.Wrzuć Marek jakąś fotkę swojego akwarium ;)
~domi22 niezalogowany
13 listopada 2012r. o 19:09
~ napisał(a): Moje mieczyki maja na pyskach białą narośl
Moja mieczyczka ostatnio chorowała na ospę,cała była obwalona białymi drobniutkimi kropkami,ale to co piszesz to chyba raczej nie ospa(może pleśniawka)?Może ktoś bardziej rozeznany niech się wypowie :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza