Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

4743
#MANSON nieaktywny
13 listopada 2012r. o 19:21
Flexibakterioza :|
Niedobrze! Zła woda,stres dla ryb i te małe mendy atakują wszystko co żywe :/
Ja bym zapodał coś do ogólnego baniaka bo jak ma to więcej rybek to już plaga! Bactopur direct powinien sobie poradzić,ale poczytaj jeszcze.
Luknij tutaj
http://www.domowe-akwarium.pl/flexibakterioza.php#przyczyna

Powodzenia :]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 listopada 2012r. o 19:22
Z tego co wyczytałam to może być pleśniawka, albo choroba bawełniana. Narazie zmiany są tylko na pyskach więc trudno powiedzieć. Dzisiaj i tak już niewiele zwojuje bo nie mam w domu żadnego preparatu. Czy wsypanie troche soli do baniaka to dobry pomysł?
4743
#MANSON nieaktywny
13 listopada 2012r. o 19:25
Nigdy nie zaszkodzi ,ale napisz coś więcej o baniaku a najlepiej daj foty!
Mieczyki,Molinezje i Głuptasy wręcz lubią sól :D
~ niezalogowany
13 listopada 2012r. o 19:38
MANSON napisał(a): Nigdy nie zaszkodzi ,ale napisz coś więcej o baniaku a najlepiej daj foty!
Mieczyki,Molinezje i Głuptasy wręcz lubią sól :D

Ehh akwa robione na wariackich papierach jak wspomnialam odkupiłam goły baniak z mieczykami. W około 40 l akwa było ze 20 mieczyków, a że niestety nie zauważyłam wczoraj zmian wywiozłam większośc do akwarium mamuśki, a od brata który sie swojego pozbywał przywiozłam kilka innych rybek. Wychodzi na to że nieżle narozrabiałam. Zmiany zauwazyłam dzisiaj będąc u matki no i po obejrzeniu swojego baniaka znalazłam jedną chorą sztukę. No nic dzisiaj je troszkę posole, a jutro sklep zoologiczny i będę walczyć.
4743
#MANSON nieaktywny
13 listopada 2012r. o 19:42
Powodzonka!...no i wytrwałości,a baniak Ci to wynagrodzi! :D
Pozdro ;)
~ niezalogowany
13 listopada 2012r. o 19:44
~ napisał(a): Ehh akwa robione na wariackich papierach jak wspomnialam odkupiłam goły baniak z mieczykami. W około 40 l akwa było ze 20 mieczyków
Po 1 masz za małe akwarium na 20szt mieczyków.Mieczyki powinny być trzymane w powyżej 100 l baniaku,to dla nich wielka męczarnia.

Zmoderowano 13.11.2012 godz.20:13 - powód: korekta cytowania (sentinel)
4743
#MANSON nieaktywny
13 listopada 2012r. o 19:48
Jak napisała....większość wywiozła do mamy :]
Jednak nie zmienia to faktu,że taki zbiornik to tylko dla pary rybek no i problemy aż sie proszą :] ,ale nie zniechęcajmy!
Jesteśmy tu po to aby sobie pomagać ;)
~ niezalogowany
13 listopada 2012r. o 19:50
~ napisał(a): Po 1 masz za małe akwarium na 20szt mieczyków.Mieczyki powinny być trzymane w powyżej 100 l baniaku,to dla nich wielka męczarnia.

Wiem i dlatego większość wywiozłam do matki baniaka ma powyżej 100l, sobie zostawiłam 6 szt. Takie odkupiłam bo ktoś się chciał pozbyć.

Zmoderowano 13.11.2012 godz.20:12 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza