~Gdzie jest Nemo ? niezalogowany 11 grudnia 2012r. o 13:47
~Danej napisał(a): Czy wie ktoś moze gdzie w Bolesławcu dostanę serca wołowe?
chciałem zakończyć kupowanie gotowych mrozonek i sam chcę zacząć przygotowywać paletkom pokarm ;)
Po małych porządkach w baniaku zostało mi trochę krzaków do oddania za pokarm Hikari Discus dostępny u Jarka koło Carefoura :D
Chętnego zapraszam najlepiej zaraz ;)
[img=1355247533_2kj7m6u.jpg]
;)
[img=1355247588_qyvjezr.jpg]
:]
Cryptocoryna Wendti brown oraz Hygrofilia[prawdopodobnie hihi!]
nr tel.602 694 087 ;)
Dopisane 11.12.2012r. o godz. 20:12:
Krzaki jeszcze są ale coś nie można do Ciebie wysłać esa :|
[odpisuję na esa z nr 502] zadzwoń ;)
Dopisane 11.12.2012r. o godz. 20:17:
Serca Wołowe widziałem w Niedzielę w Kauflandzie :]
Ja robię dla swoich Placków Mix z serc indyczych :]
-1kg serc indyczych
-vibovit junior,szpinak, papryka czerwona słodka,spirulina,czosnek,tran,krewetki. ;)
Pozdro ;)
Dopisane 11.12.2012r. o godz. 20:30:
Krzaki zarezerwowane ;)
Agaser zapomniałem dodać jakby jeszcze wystąpił Ci znowu problem ze ślimorami to polecam 3 podstawowe kombajny do ślimorów :]
Tieri nie za bardzo wiem o co chodzi ,ale napiszę tak.
1kg serc indyczych okrawam i oczyszczam z wszelkich żyłek i białych błonek,przepuszczam przez maszynkę do mielenia 2 razy[taki rozmiar cząsteczek pokarmu akurat dla moich placków] potem dodaję dodatki;Duży drobniutko utarty ząbek czosnku,2 łyżki stołowe papryki słodkiej,łyżkę stołową tranu,dwie łychy drobniutkiego szpinaku, vibivit 1 op. kilka krewetek rozdrobnionych no i jeszcze żołtko jajka.[można do całości dodać żelatyny spoż. ale ja akurat nie dodaję]
Całość dokładnie mieszam po czym rozkładam na blaszkę tak jak ciasto na pizze [na grubość ok 1cm] i nacinam w kratkę jak kostki czekolady. nacinam nożem do pizzy takim okrągłym,polecam.
Na koniec wszystko rozdzielam po kosteczce i do zamrażary :D
Placki to kochają.
Tak się nauczyły,że nawet z daleka widzą jak idę z białym kubeczkiem[bo tak rozmrażam porcję do karmienia] to wszystkie tańczą przy szybie i czekają na papu :D haha!
Pozdro!
...aaa no i oczywiście najważniejsze! Placki dostają to tylko jako uzupełnienie diety 1 max 2 razy w tygodniu.
spoko wlanie o to mi chodzilo. jutro zrobie takiego mixa dla swojej obsady (skalary, inessa, ramirezki i zbrojniki). Narazie walcze z kulorzeskiem. Dzisiaj podalem ichtio i podnioslem temp. do 30 stopni
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.