Shakur napisał(a): Cześć :)Ja mam akwarium 72l,niewiele większe masz ty,oświetlenie też mam 15 w,spokojnie możesz chodować kryptocoryny,nurzańce,anubiasy,mech,rogatek sztywny,moczarkę i inne małowymagające rośliny,poszperaj w necie ,a znajdziesz o wiele więcej gatunków roślin,które nie mają dużych wymagań co do warunków świetlnych :) :) [img=1355669340_l6cok07.jpg]
Mam akwa 80l (60x45 wysokości x30).
Czy lampa 15W wystarczy mi do takich roślin jak kryptokoryna?
:P
Jak tak, to jakie?
MANSON napisał(a): Stworz roslinom jak naj lepsze warunki do rozwoju to wtedy glony nie beda mialy racji bytu. Regularne podmiany wody i odpowiednie oswietlenie[nie wiem jakie masz obecnie],ale nie wiecej niz12 godz. i nie mniej niz 10. Polecam sie zaopatrzyc zapobiegawczo w kilka sztuk Otoskow i Kosiarek bo Glonojad to len. Nawet jak zrobisz restart baniaka i dasz wszystko nowe to przy nieodpowiednim oswietleniu i zlej jakosci wody to dziadostwo i tak wylezie. Ja stosuje te zasady u siebie i nie mam z nimi problemu. Pozdrawiam i zycze powodzenia i wytrwalosci! ;)
[img=1296670032_6mcswr4.jpg]
~mayra napisał(a): Wymienie za inne roślinki lub oddam za 1zł WĄTROBOWCA i MIKRANTEMUM OKRĄGŁOLISTNE