Shakur odpal te 20-30 dyszki i zakup sobie dwie bocje u Jarasa ;)
Widziałem nawet ostatnio,że miał ładne ,młode,zdrowe ;)
Zanim podrosną minie spory czas :]
...a potem zmiana zbiornika na większy i po kłopocie :D
:D :D :D
Pamiętaj ,że jak masz dużo ślimorów to najlepiej przegłodzić Bocje nawet 3 dni a one wezmą się za skorupy :D
Pozdro ;)
..Tak poza tematem to będę się wyzbywał swojego obecnego baniaka po nowym roku. Baniak kompletny z pokrywą oryginalną[nie jakiś tam Wromak zakichany tylko konkretna niemiecka robota] ;)
...ale to po nowym roku :]
Ja bym nie kombinował z kolejnymi rybami, tylko wpuścił Helenkę. Dwa lata temu miałem plagę ślimaków w jednym z akwariów (50L), wrzuciłem jedną Helenkę, która rozprawiła się z problemem bardzo szybko. Potem ją oddałem ale ślimaków nie mam do dziś.
Właśnie dlatego wolę bez bocji bo i tak mam sporą obsadę akwa i dlatego szukam helenek! :)
Ma ktoś może?
Dopisane 30.12.2012r. o godz. 22:10:
Przed chwilą zauważyłem że na 4 z moich 6 neonków pojawiły się białe kropki. Czy to ospa?
Poczytałem trochę o niej i co nie co wiem.
W akwarium 80l mam:
ok 15 gupików + młode
zbrojnik niebieski
6 neonków.
Oświetlenie 15W włączone ok.11-12 godzin dziennie, filtr 24h, w tym 12-13 godzin z pełnym napowietrzaniem, w nocy ze względu na hałas napowietrzanie zmniejszone.
Stała temperatura to 25*c.
Mogę jutro pojechać do zoologicznego i kupić lek, tylko jaki?
W tej chwili mam w domu tylko to ogólne akwa. Czy mogę dodawać lek bezpośrednio tam? Nie zaszkodzi on nikomu z mojej obsady?
I czy mam zwiększyć temperaturę? Jak tak, to na jaką, bezpieczną dla ryb?
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.