Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

4669
#Shakur nieaktywny
30 grudnia 2012r. o 13:04
O bocjach dużo czytałem i wygląda na to że mam sporo za małe akwa na bocje.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2924
#Anonim2924 nieaktywny
30 grudnia 2012r. o 13:29
Jestem przekonany ze dwie bocje będą sobie fajnie w twoim akwarium żyły i zrobią porządek ze ślimakami. Helenki próbowałem, ni hu hu - powiem.
4669
#Shakur nieaktywny
30 grudnia 2012r. o 13:39
Ale wyczytałem że bocje muszą być w stadzie, i dlatego mam za małe akwa.
A niby kilka helenek w miesiąc wysprząta akwarium.
~ niezalogowany
30 grudnia 2012r. o 13:43
Mam pytanie odnośnie odbłyśnika do pokrywy,a mianowicie zakupłam akwarium z samą świetlówką,(72l,15 w świetlówka)czy cos da zamontowanie odbłyśnika????
217
#Anonim217 nieaktywny
30 grudnia 2012r. o 13:59
~ napisał(a): Mam pytanie odnośnie odbłyśnika do pokrywy,a mianowicie zakupłam akwarium z samą świetlówką,(72l,15 w świetlówka)czy cos da zamontowanie odbłyśnika????
da na pewno. Jednak jeśli zależy Ci na bujnej roślinności to jedna świetlówka z odbłyśnikiem może myć za mało. Tzn roślinki będą rosły, ale niezbyt szybko i nie będą się tak ładnie wybarwiać. No i bez pokrywy woda będzie szybciej parować. Także rybki które lubią poskakać mogą po skoku wylądować na podłodze
~ niezalogowany
30 grudnia 2012r. o 14:14
tieri napisał(a):
~ napisał(a): Mam pytanie odnośnie odbłyśnika do pokrywy,a mianowicie zakupłam akwarium z samą świetlówką,(72l,15 w świetlówka)czy cos da zamontowanie odbłyśnika????
da na pewno. Jednak jeśli zależy Ci na bujnej roślinności to jedna świetlówka z odbłyśnikiem może myć za mało. Tzn roślinki będą rosły, ale niezbyt szybko i nie będą się tak ładnie wybarwiać. No i bez pokrywy woda będzie szybciej parować. Także rybki które lubią poskakać mogą po skoku wylądować na podłodze
Pokrywę mam ze swietlówką 15w,rośliny też małowymagające co do warunków swietlnych,czytałam że jak zmontuje sie odbłyśnik to o 30% bedzie lepsze światło????Wyszukałam coś takiego http://allegro.pl/odblysnik-uchwyty-t8-15w-400mm-stal-nierdzewna-i2865505431.html
~szczery niezalogowany
30 grudnia 2012r. o 14:59
dwa raczki marmurkowe za 10 oddam. mają do 4 do 6 cm ten większy jest już ładnie wybarwiony i wczoraj zmienił wylinkę
info 501120786
[email protected][img=1356875983_9heikpq.jpg]
2924
#Anonim2924 nieaktywny
30 grudnia 2012r. o 16:10
Shakur napisał(a): Ale wyczytałem że bocje muszą być w stadzie, i dlatego mam za małe akwa.
A niby kilka helenek w miesiąc wysprząta akwarium.

Powinny być w stadzie, ja mam dwie, jeśli to stado to fajnie, a było tak że miałem jedną i tez tłukła ślimory a urosła do rozmiarów małej płotki... Spytaj Jarka "Psia Kość" jemu ją jakiś czas temu oddałem... Na wigilię :-)

Dopisane 30.12.2012r. o godz. 16:10:

Fajne raczki szczery, wziąłbym ale strasznie tłuką rośliny.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.