~ napisał(a):
No to fest żeś przyoszczędził :):):)
A jednak przyoszczędziłem dobrych parę dyszek. Na samym sercu wołowym dla paletek jakieś 90 zł nie wspominając o nawozach i biorąc pod uwagę koszty dojazdu (podzielone przez 2!).
Ale na giełdę nie jeździ się tylko po to żeby przyoszczędzić. Ogląda się nowe odmiany kolorystyczne rybek, czasem dopatrzysz jakiegoś ciekawego zwierza, wiesz.
Moje dzieci bardzo lubią tam jeździć, wiekszość czasu spędzają u gryzoni.
Pozdrawiam
Dopisane 29.12.2012r. o godz. 19:45:
Shakur napisał(a): Wujku gdzie wozisz się na giełdę? :D
Do Wrocławia.
Dopisane 29.12.2012r. o godz. 19:56:
~ napisał(a): witam,czy ktoś stosował tabletki http://allegro.pl/sera-co2-tabs-plus-20-szt-tabletki-co2-i2877979382.html ciekaw jestem opini.pozdrawiam zapaleńców ;)
Trenowałem różne rzeczy do co2, bimbrownię, butlę wysokociśnieniową, tabletki itp.
Najtaniej wychodzi bimbrownia ale ma swe wady, butla jest spoko ale wymaga bardzo ostrożnego dozowania i liczenia bąbelków, tabletki za drogie i ciężko kontrolować ilość bąbelków... Butla gazową omal nie wymordowałem raz moich paletek. Na szczęście mam kamerę on-line na akwarium i w przerwie śniadaniowej zajrzałem i zbladłem kiedy zobaczyłem paletki pływające bokiem. Była szybka akcja wyjazdu do Tomaszowa i udało się uratować podmieniające większość wody. Po tej akcji rośliny oszalały ale niestety instalację ze względu na cenne ryby zdemontowałem. A propos, mam do ożenienia butlę prawie pełną, fajny reduktor, zaworek do dokładnej regulacji ilości CO2 i nowiutki szklano-ceramiczny dyfuzor oraz wężyki. Jakby kto chciał to na
[email protected] poproszę jakąś rozsądną cenę zaproponować:-).
Aktualnie stosuję i polecam akwarystom CO2 w płynie np. firmy EasyLife "EasyCarbo".
Wychodzi stosunkowo niedrogo a bardzo łatwo go dozować. Np. na mój baniak co rano 15ml (w zależności od litrażu i ilości roślin). Ja to kupuję na giełdzie za 45-50zł za litr i starcza na dłuuugo. A efekt ? Widzieliście.
Pozdrawiam
[img=1356807365_9p3kfxv.jpg]