Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~Aga niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 13:00
~discuss napisał(a):
~Aga napisał(a): Filtry czyściłam nie dawno około miesiąca chodzą. A rybki - żal się pozbywać. A jeśli już to dylemat, które oddać. Myślę że coś pomieszam w filtrze z gąbkami , chyba ich za dużo, a za mało - tylko nie wiem czego za mało.

aga za mało złoża filtrującego to może być keramzyt .... co do zmniejszenia obsady znam ten ból 2,5 tygodnia temu oddałem 5 paletek z "parszywej 13" serducho do dzisiaj pęka :P

Wygrałam walkę z glonami !!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~discuss niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 13:15
ooo!!! super! a co zrobiłaś ,że tak szybko poszło ?
~Aga niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 13:54
Najpierw wlałam Blue ichtio z zooleku. Po 5 dniach podmieniłam wodę 50%, wymieniłam świetlówki (stare miałam już 8 miesięcy) i zrobiłam porządek z filtrem - gąbki zamieniłam na wkłady do biologa. Acha jeszcze dolałam AZOO PSB. od kilku dni woda kryształ, glonów brak, parametry ok. Pytanie jak długo ??
~ niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 19:46
tak jak sie z toba z kontaktowac
~ niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 19:50
jak sie z kontaktowac
~discuss niezalogowany
29 stycznia 2013r. o 21:21
~Aga napisał(a): Najpierw wlałam Blue ichtio z zooleku. Po 5 dniach podmieniłam wodę 50%, wymieniłam świetlówki (stare miałam już 8 miesięcy) i zrobiłam porządek z filtrem - gąbki zamieniłam na wkłady do biologa. Acha jeszcze dolałam AZOO PSB. od kilku dni woda kryształ, glonów brak, parametry ok. Pytanie jak długo ??

ta kuracja ma to swoje minusy ale miejmy nadzieje że na wieki wieków pożegnasz glon ... :)
~Aga niezalogowany
30 stycznia 2013r. o 7:24
Zdaję sobie z tego sprawę, ale robię co mogę myślę, że w granicach rozsądku. Bronię się cały czas przed redukcją obsady.
Męczy mnie jeszcze ten produkt Microbe-lift G&SC. Czytałam opinie na forach i akwaryści chwalą go. Jednak boję się go zastosować u siebie.
~discuss niezalogowany
30 stycznia 2013r. o 7:56
Aga widzę ,że jesteś baaardzo niecierpliwa w życiu prywatnym też? :P Ja tam bym zaczekał być może twoja kuracja zadziała i nie trzeba wlewać następnych preparatów, bo się okaże ,ze w akwarium hodujesz jedynie czystą wodę ....
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza