Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porodówka w Bolesławcu

~młada mama niezalogowany
16 sierpnia 2010r. o 21:31
Na sali nie będącej "living room" dzieciaczki są zabierane do kąpieli, odwozi się je również na noc. W dzień mamy same decydują, kiedy dziecko powinno być przewinięte i zawożą je wtedy na oddział noworodków do przewinięcia. Można zostać i obserwować jak dzieciaczek jest przewijany. W nocy tylko nie mamy wpływu na częstotliwość przewijania.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4382
#rusalka nieaktywny
24 sierpnia 2010r. o 17:58
no więc ..wrócilismy z małym ze szpitala z Lubania ...moje wrażenia jak najbardziej pozytywne..trafilam tam w poniedzialek po poludniu ze skurczami,chociaz termin mialam na 25-tego.. do planowej cesarki..opieka poloznych od poczatku mila i delikatna .. porodowka w Lubaniu w remoncie,ale to nie dokuczalo chyba nikomu zbyt mocno ... po badaniach i ktg doktor Choma,bo on mial dyzur(chodzilam do innego lekarza) podjal decyzje o cieciu... samo ciecie..bajka ... lekarze wszystko mi wyjasnili,spokojnie i delikatnie przeprowadzili operacje,atmosfera zyczliwa,anestezjolog czuwal nade mna wystraszona i zaskoczona,,,ze to JUZ :))) po operacji polozna troskliwie zajmowala sie mna i druga pacjentka na sali,tez po cesarce... dzieki skrupulatnosci dr.Chomy uniknela powaznych powiklan,gdyby jednak ''ktos''wpierw kazal jej normalnie rodzic ... bolalo owszem po operacji,ale ciagle pytano mnie czy boli,dostawalam srodki p/bolwe na zyczenie..niejednokrotnie tez slyszalam ,jak polozne wchodzily na inne sale i pytaly ,czy chce ktos srodek p/bolowy ..nawet w dzien wypisu mnie o to pytano . ..trzecia moja cesarka ,ale z taka troskliwoscia jak w tym szpitalu nie spotkalam sie wczesniej...pielegiarki z noworodkow usmiechniete,sluzace pomoca,same proponowaly ,ze zabiora dziecko ,zebym odpoczywala... czulam sie jak w prywatnej klinice..nie placac nic i nikomu ... jedyne co mi przeszkadzalo posrednio,bo mnie nie dotyczylo,bylam sama na sali ..to tlumy odwiedzajacych jak na festiwalu na innych salach..nie moglam zrozumiec tego,jak dziewczyny cisnace sie z dzieciaczkami na sali bo lozka,lozeczka przewijak ... daly rade przyjmowac po 10 gosci .. goscie rozsiadali sie na lozkach ...z tymi zarazkami,potem na to siadaly one z tym pocietym kroczem ..ciekawe ile dostalo infekcji ... do tego te malenkie dzieci na sali ... dzieciaczki jedno-kilkudniowe..caly personel przebiera sie z ubran w fartuchy a matki narazaja malenstwa na tyle zarazkow od odwiedzajacych... cieszylam sie,ze jestem sama i moge odpoczac ,kiedy mam ochote.. cierpliwosc personelu podziwiam ..i pan salowych grzecznie proszacych o wyjscie ,bo chca umyc sale ..i poloznych proszacych o wyjscie ,bo trzeba zastrzyk...i pielegniarek,bo trzeba wykapac i lekarzy bo wizyta..ja bym to towarzystwo pogonila w trymiga .. szpital to szpital a nie parada gosci .. przy wyjsciu do domu cenne wskazowki lekarzy i pielegniarek co do opieki nad dzieckiem i nad poloznica ...starczy mi tych dzieci,bo inaczej chetnie bym wrocila rodzic jeszcze raz do Lubania .:))

Człowiek ma to,na co się zgadza .
2796
#dotka nieaktywny
24 sierpnia 2010r. o 18:36
serdeczne gratulacje Rusałko i dużo zdrówka dla Malutkiego :-)

witajcie w domu ;-)
5946
#boratyni nieaktywny
17 marca 2011r. o 8:40
A ja jestem w szoku ale jak sie pozmieniało na dobre.... :D Naczytałam sie jak głupia tych opini a rzeczywistośc naprawde inna.... jestem bardzo zadowolona i z lekarzy i położnych !!
~ula niezalogowany
17 marca 2011r. o 12:54
~młada mama napisał(a): Na sali nie będącej "living room" dzieciaczki są zabierane do kąpieli, odwozi się je również na noc. W dzień mamy same decydują, kiedy dziecko powinno być przewinięte i zawożą je wtedy na oddział noworodków do przewinięcia. Można zostać i obserwować jak dzieciaczek jest przewijany. W nocy tylko nie mamy wpływu na częstotliwość przewijania.
Jak rodzilam 10 mies temu i wcisneli mnie na sale rooming i nie zabierali dziecka do kapania tylko kapali przy mnie bo jest w tej sali wanienka i sama przewijalam .Pobyt w szpitalu byl ok-co chwile pytali czy nie potrzeba pomocy a jak poprosilam aby wzieli dziecko na godzinke po nieprzespanej nocy to odmowili bo to sala matki z dzieckiem i powinno byc ze mna.Na szczescie tego samego dnia wyszlam do domu gdzie doczekalam sie pomocy meza ktory rozumial ze mam prawo byc zmeczona.
3028
#clasta nieaktywny
17 marca 2011r. o 16:36
woow, dziecko kapane w wanience tak jak powinno byc, w Zlotoryi kapia dzieci w umywalkach...myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok jak to widzialam....
~Paulina niezalogowany
17 marca 2011r. o 21:43
Bardzo serdecznie pozdrawiam Pania Iwonke G.i Pania Helene S.-M. to sa dwie najcudowniejsze kobiety z calego szpitala,one odbieraly mi porod. Niestety na reszte personelu musze poskarzyc. Nie wytlumaczyly mi jak dziecko przystawiac do piersi,co to jest"szeroko pieluchy"(czy jakos tak) ani nawet nie pomogly mi z lozka wstac,mimo ze bylam bardzo oslabiona. Powinny troszeczke lepiej sie przykladac. Pozdrawiam

Zmoderowano 17.03.2011 godz.21:59 - powód: nazwiska (sentinel)
~ niezalogowany
18 marca 2011r. o 14:16
clasta napisał(a): woow, dziecko kapane w wanience tak jak powinno byc, w Zlotoryi kapia dzieci w umywalkach...myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok jak to widzialam....
Wlasnie ta smieszna umywalke mialam na mysli-tez bylam w szoku jak patrzylam na to mycie.Machaja tym placzacym,wystraszonym dzieciatkiem jak kawalkiem miesa zero delikatnosci-w koncu po to robia to przy matce zeby mogla sie nauczyc.Dobry miesiac zajelo nam oswajanie malenstwa z woda-bywalo ze na sam odglos wody plakal przerazliwie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza