Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Porodówka w Bolesławcu

~ula niezalogowany
23 września 2011r. o 9:47
naturalnie, że zdaję sobie sprawę z tego, że każda kobieta moze mieć inny poród, że porody nawet tej samej kobiety mogą przebiegać zupełnie inaczej. Co do "pomocy" lekarza poprzez zgięcie mnie w pół szczerze wątpię. lekarka stała za moimi plecami, brzucha mi nie badała w tamtym momencie, nikt do niej nic nie mówił... no, ale co ja tam biedna mogę wiedzieć. To nie ja kończyłam medycyne ani też położną nie jestem... Mimo tego wydaje mi sie, że wszystkie te "wykwalifikowane" osoby, byc może działając rzeczywiście zgodnie z wykształceniem jakie otrzymały, odbiegają bardzo od obecnych standardów i zaleceń chociażby WHO. i cały czas podkreślam, że z podejscia ich do mnie nie moge mieć zarzutów. Połozne były miłe i opiekuńcze. JA mam zastrzeżenia jedynie z "technicznego punktu widzenia". MAm nadzieję, że przez te kilka miesięcy jeszcze pozmienia sie w naszej porodówce na plus i wciąż biorę pod uwagę nasz szpital jako miejsce swojego drugiego porodu. Wychodzę z założenia, że tym razem i ja może będę bardziej odpowiedzialna za siebie i dziecko i nie będę tak bierna jak za pierwszym razem. Oby....
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
23 września 2011r. o 10:32
~ napisał(a): Pańcia pisze .... "wolałam aby poród był cudownym przeżyciem"

.....
Nie "pańcia" tylko świadoma matka, nie byle kto, tylko mama trójki najważniejszych dla mnie ludzi na świecie.
Niektórym wystrcza bylejakość, jedzą byle co, piją byle co, czytają byle co, oglądają byle co i żyją byle jak.
Najczęściej narzekają na cały świat, oczekują , że inni zrobią za nich wszystko.

Ja się nie zgadzam na byle jakość .

Mnie poród też bolał, też "lała sie krew".
Ale podkreślam raz jeszcze każdy kowalem swojego losu.

Dlatego do dziś moje dzieci nie jedzą parówek, kurczaka ze sklepu, nie piją Kubusiów i nie mają dostępu do Mc'Donalda.

Pozdrawiam wszytskie matki, bo one dla swoich dzieci są najważniejsze , jakiekolwiek by były.
5968
#YoGa7 nieaktywny
23 września 2011r. o 10:38
A co mozecie powiedziec o ordynatorze oddzialu??
Mam rodzic za pare dni i bardzo sie boje...
~ula niezalogowany
23 września 2011r. o 12:51
a kto obecnie jest ordynatorem w ogole? za mojego porodu, czyli w 2009byla to bodajze pani SZ-M. i to ona była przy porodzie i prawde mówiąc nie było z nią naprzyjemniej. obrażała sie bardzo, trzaskała drzwiami, oschła bardzo. No, ale robiła swoje. Nie wnikam juz po raz kolejny w jaki sposób. NAjważniejsze, że moje dziecko przyszło na świat i obecnie jest radosnym zdrowym smykiem.
~igusia niezalogowany
23 września 2011r. o 13:04
YoGa7 napisał(a): A co mozecie powiedziec o ordynatorze oddzialu??
Mam rodzic za pare dni i bardzo sie boje...
Ordynator Pani Szwaj jest ok jak i reszta personelu.Jak ponad rok temu rodzilam to narzekalam tylko na panie rozwozace jedzenie bo burczaly do mnie ze talerza nie odnioslam na korytarz a naprawde nie jest lekko swiezo po porodzie obrocic sie na bok o reszcie nie wspomne.Upieraj sie zeby po porodzie byc na sali bez dziecka w nocy(i tak caly dzien bedzie przy tobie) bo mnie wcisneli z dzieckiem i w nocy pomocy nie uświadczysz a zeby po powrocie do domu miec sile trzeba odpoczac.
~Tatuś niezalogowany
23 września 2011r. o 22:09
Witam drogie panie i przyszłe mamy. Jeżeli mogę napisać coś z punktu widzenia tatusia to napiszę tak; Moja żona własnie urodziła syneczka w środę 21.09...... Leżala w szpitalu w Bolesławcu czego ani ona ani ja milo nie wspominamy.....obskurny brudno i wogole czasy PRL, lezala też w Lubaniu no tam to juz niebo a ziemia w porownaniu z Bolcem ale urodziła w Jeleniej Gorze poniewaz to był wczesniak wiec w dzien porodu z usmiechem na twarzy pani doktor w Lubaniu wypieprzyla nas z izby przyjęć i odesłała do Jeleniej tłumacząc ze oni nie poradzą sobie z wcześniakiem więc pojechalismy a tam jakby sie wrota niebios otworzyły. Bardzo miły wykwalifikowany personel czysciutko cieplutko wspaniałe warunki dla dzidziusia dodam ze po moim telefonie do szpitala w Jeleniej Gorze wyslano nam karetke z ktora spotkalismy sie w drodze. Konczac moja opowiesc dodam ze jestem najszczesliwszym tatusiem na ziemi i w duzej mierze dzieki porodowce w Jeleniej Gorze ktora polecam no i oczywiscie wielki uklon w strone personelu.Pozdrawiam wszystkie mamy i zycze udanego i szczesliwego rozwiazania gdzie by on nie byl :* :* :* :*
~k niezalogowany
23 września 2011r. o 23:03
to ja teraz z innej beczki :) moja babcia rodzila mojego tate w domu i nawet dokladnie nie wioem czy jakas akuszerka tam chociasz byla...... a tu ludzie wygarniaja niekiedy takie bzdury i gupoty ze masakra i nie potrzebnie straszycie wszystkie przyszle mamy z tego co pamietam jak bylam w ciazy6 lat temu to przy szpitalu dwie wspaniale polozne prowadzily nieodplatnie szkole rodzenia ,wiec wszystkim przyszlym mama przed podjeciem decyzji ;gdzie rodze; proponuje wybrac sie do takiej szkoly i tam wszystko czarno na bialym bedzie pokazane i nawet porodowke mozna poogladac a jak sie nie spodoba to zawsze mozna pojechac gdzies dalej.ja osobiscie gdybym nie rodzila w boleslawcu czytajac te posty to bym w stanie byla nawet 2000km zrobic ale naprawde nie jest tak tragicznie jak tu pisza.pozdrawiam wszystkie przyszle mamy i zycze jak najszybszych i w miare milych porodow:)
3595
#jemiola nieaktywny
24 września 2011r. o 12:05
Ja rodziłam w bolesławcu 8 miesięcy temu i jestem zadowolona.Mam zdrowego synka i dziekuje za to pani doktor Szwaj-Moreno bo pomimo komplikacji spisała się na medal.Panie położne wspaniałe kobiety,bardzo pomocne i miłe.Panie opiekujące się maluszkami też miło wspominam.Pediatra wszystko dokładnie tłumaczy (taka sympatyczna pani doktor:)Panie SALOWE:)fajne kobitki zwłaszcza jedna taka rozgadana:)
Szpital jako budynek hmm ile by się go nie remontowało zawsze będzie wyglądał nieładnie bo jest stary nowe tynki pękają mimo poprawek itp.Żeby mieć taki szpital jak w filmie "OSTRY DYŻUR"to trzeba było by stary zburzyć i postawić nowy.Jest czysto panie non stop latają z mopami.Nie ma co narzekać i słuchać herezji bo jak to się mówi Z.A.S.R.A.N.E.J BALETNICY... :)

Zmoderowano 24.09.2011 godz.22:59 - powód: podwójny post (sentinel)

Idiotka,naiwna??suka lub szmata???Jak wolisz,mi to lata.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza