Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porodówka w Bolesławcu

5440
#malamaja123 nieaktywny
24 września 2011r. o 22:53
Ja miałam poród dwa i pół roku temu....jak się naczutałam na forum,w sumie bztet, to wylądowałam w Lubaniu.W sumie tam przyjmował mój lekarz,ale panicznie bałam sie iść do naszego szpitala i tak jak koleżanka pisze moje obawy były nie na miejscu.Moja bratowa rodziła niedługo po mnie,ale w Bolesławcu i zadowolona w 100%!!!ja również,jeśli będzie taka okazja zaplanuje drugi poród u Nas....
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
3 listopada 2011r. o 11:29
Czy orientuje sie ktos, czy do porodu rodzinnego potrzebne jest jakies zaswiadczenie, ze bylo sie w szkole rodzenia?
~mama niezalogowany
3 listopada 2011r. o 12:52
Napiszę jak było cztery lata temu, ale z tego co się orientuję i jestem w temacie, to wciąż obowiązują te same zasady- to znaczy, że mąż/partner/osoba towarzysząca przy porodzie musi przejść razem z rodzącą przez odpowiednie "szkolenie":P a co za tym idzie należy papierek ukończonego kursu przedstawić w szpitalu- najlepiej w celu bliższych informacji przejść się i zapytać albo na porodówce, albo w szkole rodzenia...Choć jak sądzę, nic nie uległo zmianie. Pozdrawiam mamusie i te oczekujące :)
~mama niezalogowany
3 listopada 2011r. o 12:56
Również poród wspominam bardzo dobrze- miałam przy sobie panią doktor oraz połoźną, obydwie Panie bardzo mi pomagały... jedna z najpiękniejszych chwil...chociaz samo nastawienie rodzącej również jest istotne... ja nie bałam się tego, co będzie- podejdź do porodu spokojnie i z myślą" tyle kobiet urodziło, więc dlaczego ja miałabym mieć jakikolwiek problem":) Udało mi się dostać salę jednoosobową, czułam się bardzo komfortowo, cały personel był dla mnie wykątkowo uprzejmy- jak sądzę, rónież dlatego że uprzejmość rodzi uprzejmość:)Pozrdawiam!
~Kultura :) niezalogowany
3 listopada 2011r. o 13:10
Ja rowniez mam mile wspomnienia z Boleslawieckiego Oddzialu Polozniczego,choc sam porod to dla kazdrj mamy wyzwanie i stres i ogromny strach chociaz to naturlnie tylko fizjologia. Zgadzam sie,na uprzejmosc otrzymuje sie to smo,pokora wzbudza w personelu zrozumienie nawet tych najglubszych pytan. Caly Zespol Oddzialu Polozniczo-Ginekologiczyny Pozdrawiam.Wspaniale Dziewczyny. Juz mama :)
~Gosia niezalogowany
3 listopada 2011r. o 13:33
Ja rodziłam w Bolesławcu i jestem zadowolona w 100% opieka super połozne cudowne :) pomagają jak tylko umieją Pozdrawiam
2407
#Cecil nieaktywny
3 listopada 2011r. o 16:24
~ napisał(a): Czy orientuje sie ktos, czy do porodu rodzinnego potrzebne jest jakies zaswiadczenie, ze bylo sie w szkole rodzenia?

żeby miec poród rodzinny, nie trzeba miec zadnych zaświadczeń, ani obowiązkowych zajec w szkole rodzenia

trzeba miec tylko takie zielone ubranko dla "ojca" + buty ochronne + buty na zmiane (typu klapki) - ubranko plus ochraniacze na buty do nabycia w sklepie mirmed na parterze szpitala, albo pewnie w kazdej aptece
a i rada dla ojca, żeby sie lekko ubrał, bo tam jest 26stopni C

a szkoła rodzenia jest super!!
bardzo polecam, można poznac połozne i naprawde wiele sie dowiedziec, duzo strachu mija podczas tych spotkań

Grzeczne dziewczynki idą do nieba, a niegrzeczne tam gdzie chcą!!
~ niezalogowany
3 listopada 2011r. o 20:36
~ napisał(a): Czy orientuje sie ktos, czy do porodu rodzinnego potrzebne jest jakies zaswiadczenie, ze było sie w szkole rodzenia?

kiedyś gdy lekarz Bartkowiak był ordynatorem potrzebny był jego podpis w karcie ciąży (tak jakby zgoda na poród rodzinny) a on się pytał czy się chodzi do szkoły rodzenia...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza