Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Przygarnij psiaka z bolesławieckiej przechowalni

5134
#TOjsienka nieaktywny
23 grudnia 2011r. o 20:10
:] cała przyjemność po mojej stronie

Ps piesia już się pozbyłam z ogródka a teraz masz wielkie pole do popisu :]

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8195
#ana.u nieaktywny
24 grudnia 2011r. o 0:05
pies ma czip ,co to znaczy pozbyłam z ogródka . :>pies ma czip . Jest spisany przez Str, Miejską - ta ostatnia interwencja także .
PSU MA NIE SPAŚĆ WŁOS Z OGONA !!. -

GDZIE JEST MiIKI TERAZ ?! -

Dopisane 24.12.2011r. o godz. 00:05:

odpowiesz ,czy ma się pofatygować jakaś org. prozwierzęca do Was .-nie jestem w nastroju do żartów.
5681
#delikatna nieaktywny
24 grudnia 2011r. o 12:29
tu podaję przykład pseudo uprawnień. pani ana musi się zacząć edukować, a nie tylko brednie wypisywać.

1. Straż dla Zwierząt ma prawo współdziałać z właściwymi instytucjami państwowymi i samorządowymi w ujawnianiu oraz ściganiu przestępstw i wykroczeń określonych w ustawie o ochronie zwierząt z dnia 21 sierpnia 1997 r. oraz przepisach wykonawczych do ustawy.
czyli jak każdy zwykły obywatel, który nie należy do organizacji na "rzecz" zwierząt

2. Straż dla Zwierząt ma prawo wykonywać prawa pokrzywdzonego tj. uczestniczyć w postępowaniach przygotowawczych oraz występować przed sądem jako oskarżyciel posiłkowy lub powód cywilny, a przed sądem grodzkim ds. wykroczeń jako oskarżyciel publiczny.
znowu to samo. każdy to może bez należenia do organizacji na "rzecz" zwierząt

3. Straż dla Zwierząt może składać wniosek o odebranie zwierzęcia na okres czasowy w przypadku gdy zwierzę jest rażąco zaniedbywane lub okrutnie traktowane.
każdy z nas to może. nie musi być "członkiem"

4. Straż dla Zwierząt w przypadkach nie cierpiących zwłoki, gdy dalsze pozostawienie zwierzęcia u dotychczasowego właściciela lub opiekuna zagraża jego życiu, może odebrać mu zwierzę, zawiadamiając o tym niezwłocznie wójta (burmistrza, prezydenta miasta).
każdy może - jeżeli ma na to zezwolenie od władz i to jeszcze w asyście policji, bo nikt nie ma prawa wchodzić poza policją na teren prywatny itp. także ściema na maksa

5. Straż dla Zwierząt w przypadku konieczności bezzwłocznego uśmiercenia w celu zakończenia cierpień zwierzęcia ma prawo stwierdzić potrzebę jego uśmiercenia. Strażnik ma bezwzględny obowiązek we wszystkich swoich działaniach, kierować się zasadami wynikającymi z postanowień statutu Straży dla Zwierząt w Polsce.
może tylko to powiedzieć jak każdy z nas. od wydania decyzji jest inspektorat weterynaryjny/weterynarz

ana gdzie te uprawnienia, możliwości egzekwowania swoich własnych chorych wizji?

czy ty ana myślisz, że ktokolwiek w tym kraju da jakiekolwiek uprawnienia fanatykom...szkoda słów.

p.s. proszę odpowiedzieć
czy pani psy są wysterylizowane/wykastrowane?
czy pani psy nie są agresywne i czy każdy może podejść i je pogłaskać?
czy używa pani kolczatki na swoje psy?
czy sprząta pani po swoich psach?
5134
#TOjsienka nieaktywny
24 grudnia 2011r. o 13:05
ana.u napisał(a): pies ma czip ,co to znaczy pozbyłam z ogródka . :>pies ma czip . Jest spisany przez Str, Miejską - ta ostatnia interwencja także .
PSU MA NIE SPAŚĆ WŁOS Z OGONA !!. -

GDZIE JEST MiIKI TERAZ ?! -
Dopisane 24.12.2011r. o godz. 00:05:odpowiesz ,czy ma się pofatygować jakaś org. prozwierzęca do Was .-nie jestem w nastroju do żartów.

A pocałuj Ty mnie w cztery litery. :D

Dopisane 24.12.2011r. o godz. 13:05:

I skoro przysięga dla ciebie coś znaczy odpowiedz przedmówcy tak z ręką na sercu na jego pytania.

I wiem jedno że albo prawdy nie powiesz bo przedmówca wie o co pytać a mówiąc prawdę się pogrążysz albo olejesz pytania i tym też sie po grążysz. :>

Ja bym jeszcze do tych pytań dorzuciła szczepienie a w ich przypadku powinny je jak najbardziej mieć.O podatku już nie wspomnę. :>

8195
#ana.u nieaktywny
24 grudnia 2011r. o 16:07
WAŻNE

Telegazeta WOT (TVP3) na stronach 445 i 460 publikuje informacje o zagubionych i znalezionych zwierzętach.

Nagrania znalezionych zwierząt odbywają się w każdą sobotę o godz 9 rano przed budynkiem TVP na ul. Jasnej 14/16

Gorąco zachęcamy do wykorzystywania tych mediów do poszukiwania zagubionych zwierząt lub właścicieli zwierzaków znalezionych.
Nagrania prezentowane są w sobotę o 17.15 i w niedzielę o 8.45 w programie "Mój pies i inne zwierzaki".

wklejam cytat.

Dopisane 24.12.2011r. o godz. 16:04:

czy ktoś rozpoznaje tego psa - zdj. ze str. Str. Miejskiej.
[img=1324739075_gg7kize.jpg]

Dopisane 24.12.2011r. o godz. 16:07:

ten pies został wyłapany 23 grudnia - może komuś uciekł .
jest zadbany i przyjazny .[img=1324739247_hc3eqhx.jpg]
8195
#ana.u nieaktywny
25 grudnia 2011r. o 1:33
dlaczego post ann 13 zniknął. :> .,z wvczoraj .
czy mnie też będziecie wycinać :/

Dopisane 25.12.2011r. o godz. 01:29:

.

Dopisane 25.12.2011r. o godz. 01:33:

wspaniałe psy ........
5134
#TOjsienka nieaktywny
25 grudnia 2011r. o 12:55
Czy to jest normalne?Nie wydaje mi się.A moim psem interesowała sie też od początku bo też był z zieleń planu a teraz rżnie głupa. :>

Dopisane 25.12.2011r. o godz. 12:55:

I dlaczego to zostało z moderowane? Wystarczy prześledzić temacik z naciskiem na panią anę i od razu będzie wiadomo co to za ziółko.

8195
#ana.u nieaktywny
25 grudnia 2011r. o 13:00
Czy Miki jest BEZPIECZNY ..

Dopisane 25.12.2011r. o godz. 13:00:

Czy też mam wyslać odpowienich ludzi ,aby sprawdzili..
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza