Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Przygarnij psiaka z bolesławieckiej przechowalni

5372
misiekELF
20 czerwca 2011r. o 21:11
dorciabol napisał(a): Dla nas też nie jest to łatwe.... wyprowadzamy psiaki i przywiązujemy się do nich, a one do nas.... Cieszymy się, kiedy znajdują dobre domki. Ja też kiedyś mówiłam... nie mogłabym... ale jeśli tak każdy będzie mówił, to nie będzie nikogo.... a ludzie są im bardzo potrzebni. Wystarczy zobaczyć te usmiechnięte pysiaki kiedy wychodzą na spacer, kiedy są głaskane....Dopisane 17.06.2011r. o godz. 19:00:Niestety.... nie wszystkim udaje się znaleźć kochający dom, ale dzięki LUDZIOM, którzy tam przychodzą mają większe szanse....

Ja nie mówię, że nie wzięłabym...ale wolę ich wszystkich nie oglądać. Faceta bym po psa wysłała, ma silniejsze nerwy. Albo jeśli jest taka możliwość opisałabym jakiego psa chcę...znaczy czy mały, czy duży, spokojny czy raczej rozbrykany i poprosiłabym o przyprowadzenie wg waszego uznania.
Ale na razie to w ogóle nie mogę mieć psa, za to kotka ostatnio przygarnęłam. Jak oba dadzą się jakoś "twarzowo" sfotografować to awatar zmienię :)

Fakt, że coś jest normalne nie przesądza jeszcze o tym, że przestało być głupie...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5718
#dorciabol nieaktywny
20 czerwca 2011r. o 21:59
Czekamy :)

Tak wyglądał Maksio w chwili znalezienia

http://sm.boleslawiec.pl/zaopiekujsie.php?id=340

a tak wygląda teraz[img=1308599420_at5rmey.jpg]

Dopisane 20.06.2011r. o godz. 21:59:

[img=1308599976_7ln1j86.jpg]

~Pinto niezalogowany
21 czerwca 2011r. o 7:48
Piękny pies,i jaki uśmięchnięty pychol.Kawał dobrej roboty.Wszystkim wolontariuszkom gratuluję wytrwałości w Waszej pracy z psami.Mam nadzieję,że niektóre złośliwe wpisy na forum Was nie zniechęcą do dalszej pracy z psami.Pamiętajcie,że jast też grono ludzi,którzy nie zawsze mogą pomóc fizycznie ,ale wiernie Wam kibicują.Pozdrawiam Wsa wszystkie.
~Wojtas niezalogowany
21 czerwca 2011r. o 13:32
Czy Maksio lubi dzieci? I jak reaguje na koty?
~ana niezalogowany
21 czerwca 2011r. o 14:48
A JAK duże są dzieci , bo na spacer wychodzi z dziećmi w wieku ok 12 lat najmłodsze. i nie ma problemów żadnych . Ogólnie on jest b. przyjaznym psem.
Na poczatku był bardzo nieufny i zastraszony ..teraz , jak widać . :) .
Najlepiej przyjsć i poznać psa na wspolnym spacerze np.
jeśli chodzi o koty to nie mam pojęcia , tu nie ma kotków.
~ANA niezalogowany
21 czerwca 2011r. o 14:50
Ozcywiście nie wchodzi w grę łańcuch , ani ciasny kojec :> ..
5718
#dorciabol nieaktywny
21 czerwca 2011r. o 20:28
Wychodzi z dziećmi 12-13 letnimi na spacer, oczywiście pod opieką dorosłych. Nie wiemy jak reaguje na koty, bo nie mamy możliwości sprawdzenia. Maksia można zobaczyć , pogłaskać - zapraszamy na wspólny spacer - jutro około 16:45 lub sobota ok.10-tej

Dopisane 21.06.2011r. o godz. 20:28:

Maksio z naszym młodym kolegą :)[img=1308680937_umyc2zg.jpg]

~ana niezalogowany
21 czerwca 2011r. o 23:51
Pinto , dzięki za pamięć ;) ..
A co do przemiany psiaków - to rzeczywiście zmieniają się niesamowicie . Wewnętrznie i zewnętrznie .
To jest najwieksza nagroda dla nas - i kiedy znajdują swoje wymarzone domy .
Musimy znależć jeszcze parę przemienionych psiaczków . i wkleić je tutaj ......... :)
Jutro czekają je dlugie spacery , kapanie w żwirowni ..........- bedą znów merdać ogonkami , skakać wysoko ze szczęścia i patrzec w oczy ..........
A;e to nie zastąpi im prawdziwych domów ...................
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza