#Pannazdzieckiem nieaktywny 29 października 2015r. o 20:44
Nareszcie usunąłeś ten kretyński napis , Drogi Poeto :) Myślę , że będą z Ciebie jeszcze Ludzie. Wszyscy podlegamy wszak nieustannej edukacji ;) Jako , że na poezji się nie znam ... i z prozą też jestem na bakier ze względu na brak matury , prosił bym Cię o komentarz do tego tekstu :
"
Sens szarpaniny o Prawdę
Bitwa, jaką toczymy naszymi rękoma, da się wyjaśnić w dość prosty sposób – to jak zawody w przeciąganiu liny między międzynarodówką żydowską a tymi z nas, którzy ich poznali i nie dają się dalej oszukiwać przez ich sztuczki. Toczy się ona na oczach zahipnotyzowanych przedstawicieli ludzkiego stada w roli widzów, które znajduje się pomiędzy przeciwnikami i na które nacisk wywierają obydwie strony.
Międzynarodowe żydostwo desperacko stara się przeciągnąć te masy na swoją stronę, utrzymując je w uśpieniu za pomocą swych talmudycznych zaklęć; a ci spośród nas, którzy poznali tę grę, robią wszystko, co możliwe, aby pomóc Prawdzie wyjść na jaw. Obie przeciwstawne sobie strony próbują zdobyć umysły tej masy pośrodku. Przewaga, jaka leży po naszej stronie polega na tym, że gdy człowiek „środka” raz zbudzi się ze swej śpiączki, nigdy już nie wróci do mentalności matrixu, jaką wpaja w niego i utrzymuje różnymi metodami żydowska międzynarodówka.
I to jest odwieczna walka – bitwa o zdobycie umysłów mas.
Większość ludzi znajdujących się pośrodku jest narzędziem i karmicielem międzynarodowego żydostwa, na jakim ono pasożytuje. I (na razie) wszystkie te osoby w swym aktualnym stanie umysłowym są największą przeszkodą dla pokoju; lecz jednocześnie, są naszym największym potencjałem, aby wreszcie mógł zapanować pokój.
Ta walka, szarpanina o Prawdę, toczy się o umysły tych pośrodku: naszej rodziny, naszych sprawdzonych przyjaciół, naszych kolegów, naszych sąsiadów i wszystkich „normalnych” członków tego chorego społeczeństwa, które pozwoliło na to, aby stać się przedmiotem kontroli umysłowej. Które pozwoliło na to, żeby dać się wykorzystać przez swego największego wroga, które daje się mordować i oszukiwać przez tych członków jakiegoś babilońskiego kultu. Nie można nawet napisać o tym w fikcyjnej książce, bo to jest aż tak niewiarygodne. Lecz niestety jest to brutalna prawda.
Lecz ……każdą szkodę można naprawić. Zniszczoną budowlę, zatopioną łódź, zepsute zęby, cokolwiek. Wszystko można naprawić i całkowicie odbudować – jeśli tego zechcemy. Jesteśmy zdeprawowanym, chorym społeczeństwem [w tej chwili]. Ale to wszystko jest tymczasowe. Jestem stolarzem i wiele razy pracowałem nad projektami, które całkowicie zmieniały charakter rzeczy. Udało mi się również zaobserwować w sferze duchowej radykalne pozytywne transformacje ludzkiego charakteru i poczucia własnej wartości ludzi. Możemy dokonać zmiany, możemy dokonać naprawy. I możemy zdobyć to zbiorowe poczucie własnej wartości, jakie wypełni duchową pustkę.
Gdy wspólnie uda nam się wyjść ze śpiączki, „obudzimy się” i przejdziemy do następnego etapu, nabierzemy odwagi i zaczniemy rosnąć. Wtedy sprawy radykalnie, gwałtownie zaczną się zmieniać. Dojdzie do stanu zarażenia nową świadomością. To nie są tylko kaprysy nadziei i ładnie brzmiące słowa motywacji. To jest prawdziwy potencjał.
Trzeba tego chcieć z całego serca. To coś więcej niż tylko pozytywne myślenie, to energia i prawdziwa wola. Gdy naprawdę uda ci się „złapać”, że jesteśmy w stanie wojny duchowej, wojny na energie – wtedy zrozumiesz, jak walczyć. A to jest początek końca naszego wspólnego cierpienia.
Konkluzja też musi być dość prosta – musimy przekierować każdą komórkę naszego ciała na altruizm i trzymać się jak najdalej od pułapki egoizmu, własnego interesu. To jest rozwiązanie. Duchowe podejście. Duchowe nastawienie. Duchowe rozwiązanie.
"
Czy nie sądzisz , że jest tutaj odrobina prawdy ?
Miłego wieczoru Ci życzę , Drogi Alterowiczu :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
#Pannazdzieckiem nieaktywny 29 października 2015r. o 20:56
Też zmień stopkę Papugo. Nienawiść jeszcze niczego nie zbudowała , o ile znam się na historii.
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
o jakiej ''nienawiści'' tu piszesz? :|
do kogo?
do jakiegoś ''altera''?...a kto to?
ja nie cierpię tylko ludzi którzy obrażają ludzi dookoła przy jednoczesnym ''struganiu wariata''jaki to on ''wrażliwy i doskonały''
szkoda mi czasu i opuszków na pisanie o nim
przypomnę Ci jednak jak to już kiedyś ''obiecał'' że znika nieodwołalnie
,że właśnie Ty doprowadziłeś do tego :D
Piotrek...on wróci
możesz mi wierzyć a podsumował to w pewien sposób Heg...
a wiesz jak cenię sobie Hega o czym nie raz tu pisałem
''pożywiom ,uwidim'' napiszę w obcym języku
''stopkę '' oczywiście zmienię -a po jaka cholerę ma mi go przypominać :D
#Pannazdzieckiem nieaktywny 29 października 2015r. o 21:43
Bracia Lachy , Heg , Papugo , chciało by się powiedzieć Żółwiku , " faszysto z Kraśnika " , Arturze z Radogoszczy ... jestem dumny z tego , że miałem zaszczyt uścisnąć Wam dłoń.
Drogi Poeto , jeśli Twoim celem jest egoizm , to przyjmij wyrazy współczucia. Jeśli zaś zamierzasz się poświęcać dla innych , np. Swoich dzieci , to masz mój szacun :)
Dobranoc :)
:) ale śmietnik zrobiliście :| zostawić dzieci na chwilę i ooo ;)
Seamus Heaney*
Cud
Nie ten, co wstaje, bierze swe łoże i chodzi,
Lecz ci, co go od dawna bardzo dobrze znają,
Co go przynoszą -
Ręce mają zdrętwiałe, w przygarbionych plecach
Ból aż do szpiku, drążki noszy w dłoniach
Ślizgają się od potu. Nie dana im ulga,
Póki go nie przywiążą, żeby móc nim huśtać,
Gdy będą go unosić i spuszczać przez otwór
W dachu do uzdrowienia. Patrz: stoją, czekają,
Aż ochłodzą się dłonie poparzone liną,
A lekki zawrót głowy i niewiara minie -
Ci tam, co go od dawna bardzo dobrze znali.
dla odmiany ;) taki typowo kobiecy :)
Emily Dickinson
* * *
W twarzy niedokładnie widzialnej
urok się mieści
Dama nie chce podnieść woalki,
by nie uleciał.
Wypatruje spoza ogniw siatki
i pragnie, i odmową drażni...
Bo a nuż bliskość zmąci zachwyt,
co go syci wyobraźnia?
tłum. Kazimiera Iłłakowiczówna
i na dobranoc...
Alfonsas Maldonis
O, jakaż to noc!...
Dziś w nocy poeci niczym jedwabniki jedzą
Zielone liście życia
I tkają słoneczne osnowy
Dla ziemi swojej.
Dziś w nocy dźwięki niczym jaskółki
Z fortepianów wylatują stadami
I siadają na białych liściach klawiatury.
Elektronowe maszyny
Liczą wielkość dni,
Pogrążonych w cudach codzienności.
Nie tylko człowiek się rodzi
Ale i myśl jego.
Przybiera kształt i siłę
Szukanie drogi do wszystkiego.
Mała namiętność znajduje niewolnika,
A wielka – sama oddaje się w niewolę
I daje człowiekowi wolność...
Wolność życia, marzenia i czynu.
Noc! O, jakaż to noc!
Jakże niepokojąca
Jaka świeżość orzeźwiająca.
Czyżby to było tylko czyste powietrze,
Oczyszczone dalekimi błyskawicami
Rozszalałego deszczu
I goniącego za nim wiatru?
Wzburzona myśli ludzkich splotem,
Wzruszona realnością marzeń
I lotem wielkich czynów,
Co granic nie znajdują w dalekich światach,
Najdroższym jest sąsiedztwem twoim!...
Ona jest jak pole elektryczne.
Zmusza serce niby magnes
Bić w rytmie wieku swojego.
I starasz się otworzyć oczy szerzej
I szerzej otworzyć ramiona,
Głębiej oddychać,
Wsłuchiwać się we wszystkie głosy
O, jakaż to noc!...
To przecież cud prawdziwy,
O którym nikt z nas
Dotąd nie powiedział ani słowa!
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.