Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Dobry ginekolog

~Iwona niezalogowany
9 listopada 2008r. o 22:39
moja droga jeśli zależy ći tylko na recepcie to idż do dr.P. na kase chorych-jest całkiem spoko-i darmocha.jeśli chodzi o dobrego specjaliste....każdy jest dobry ;) pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mama niezalogowany
10 listopada 2008r. o 10:58
~ab napisał(a): Z tego, co czytałam w fachowej literaturze na temat usg trójwymiarowego, to dla lekarza nie ma ono takiej wartości, jak normalne, najczęściej stosowane. Podniecają się nim jedynie rodzice. Dla mnie najważniejsze, aby lekarz ocenił, czy mleństwo jest zdrowe, a nie jekie zrobi usg.
A co do cen wizyt u wspomnianego wyżej doktora, to jestem zaskoczona ich wysokością. Jeżdżąc do Jeleniej Góry do dr Turowskiej płacę ok. 60 -70 zł za wizytę, 10 zł za cytologię dodatkowo, a z wizytę z usg ostatnio dałam 80 zł. Wiem, że dochodzi koszt dojazdu do Cieplic, ale i tak jestem zadowolona. A poślizg w oczekiwaniu na swoją godzinę wizyty nie przekroczył jeszcze 15 minut, ale to rzadko, bo najczęściej wchodzę o godz., na którą się zapisałam

Co to jest 2D, 3D, 4D?

Podstawowa część badania USG ciąży odbywa się w obrazie dwuwymiarowym (tak zwanej prezentacji B), na którym obserwujemy przekroje wnętrza macicy i zarysy ciała płodu wraz z obrazem jego narządów wewnętrznych. Jest to najważniejsza część badania, umożliwiająca ocenę wielkości i kształtu różnych części ciała płodu, struktur anatomicznych, łożyska, ilości wód płodowych. Nowszej generacji aparaty USG umożliwiają również ocenę przepływu krwi (badanie dopplerowskie) przez różne naczynia płodu i matki, dostarczającą bardzo ważnych informacji o funkcji serca, łożyska i innych narządów i o dobrostanie płodu. Nowocześniejsze aparaty USG umożliwiają trójwymiarową rekonstrukcję obrazu płodu i wnętrza macicy, nawet w czasie rzeczywistym, uwidaczniającą ruchy płodu. Dzięki badaniu trójwymiarowemu: 3D możliwe jest nie tylko uzyskanie pięknego obrazu dziecka zrozumiałego dla obserwującej badanie kobiety ciężarnej, ale również uzyskanie przekrojów anatomicznych niedostępnych w badaniu dwuwymiarowym, ułatwiających rozpoznanie wad wrodzonych. Tak zwane obrazowanie 4D to obrazowanie trójwymiarowe w czasie rzeczywistym, umożliwiające obserwację ruchów płodu, pracy serca, dostarczające wielu informacji niedostępnych w badaniach tradycyjnych, dostępne na najnowocześniejszych aparatach. Dzięki temu badaniu łatwiejsze jest uwidocznienie pewnych cech płodu, które mogą świadczyć o różnych chorobach, między innymi genetycznych.""
~ niezalogowany
24 listopada 2008r. o 8:05
~też mama napisał(a):
Sekkmet napisał(a): Specjalistyczna Przychodnia Ginekologiczno-Położnicza "OMEGA" Robert Ziółkowski
ul. Starzyńskiego 2c/1 ,
tel: 075-6441400,

Kobieto! nie narażaj innych pacjentek na kontakt z dr Z!
zdrecydowanie ODRADZAM - była [ na szczęście ] pacjentka

ps. to ja Panie Doktorze napisałam do pana list , aby powziął Pan jakieś roki [ może edukacyjne ] w celu nie narażania pacjentek na stesy i przelekowanie[

/Ja jestem obecną Pacjentką Dr Ź. leczę się kilka lat i złego słowa na tego cżłowieka nie mogę powiedzieć. A nie wim dlaczego poruszasz tu sprawe edukcji powenie sama jesteś po podstawowym a innym zazdrościsz. :P
~Anieszka niezalogowany
24 listopada 2008r. o 8:22
A może któraś z Was wymrazała nadzerke w Bolesławcu jeśli tak to u kogo?Czy po tym zabiegu można normalnie funkcjonować?Tzn.chodzić do pracy itd. :/
~mama niezalogowany
24 listopada 2008r. o 9:10
~ napisał(a):
~też mama napisał(a):
Sekkmet napisał(a): Specjalistyczna Przychodnia Ginekologiczno-Położnicza "OMEGA" Robert Ziółkowski
ul. Starzyńskiego 2c/1 ,

ps. to ja Panie Doktorze napisałam do pana list , aby powziął Pan jakieś roki [ może edukacyjne ] w celu nie narażania pacjentek na stesy i przelekowanie[

/Ja jestem obecną Pacjentką Dr Źółkowkiego leczę się kilka lat i złego słowa na tego cżłowieka nie mogę powiedzieć. A nie wim dlaczego poruszasz tu sprawe edukcji powenie sama jesteś po podstawowym a innym zazdrościsz. :P

jestem na tyle dobrze wykształcona , że po zaskakującym dla mnie wyniku badania u dr Z. [ chodziłam do niego regularnie , co miesiąc po tabletki natykoncepcyjne , badaół mnie i nie stwierdzał żadnych nieprawidłowości ], że będą duże problemy z zajściem w ciązę , bo nie jajeczkuję [ po co wiec tyle czasu brałąm antykoncepcje ???] wykonałam telefon do rejestracji innego lekarza , by skonsultować tę diagnozę

to je nie ja analizowałam wyniki badań , zdjęcie USG i opis na nim
ja te zalecenia, recepty , zdjcie i opis zdjęcia oddr Z zawiozłam do doktora nauk medycznych - po badaniu zwykłym ginekologoicznym przy użyciu USG i upewnieniu się po 2 tyg. monitorowaniem jajeczkowania , z ejestem ZDROWA i JEECZKUJĘ ....po prostu zaszłąm w ciązę

jak informowałam : napisałam list do dr Z , zachowałam też dokumentację leczenia u dr Z i owo fatalne zgjęcie , które źle zinterpretował

PRZESTRZEGAM INNE DZIEWCZYNY , ale cieszę się , ze Ty / Pani miałaś szczeście
jeżeli natomiast któraś z Was otrzyma diagnozę ze wskazaniem do długiego leczenia problemów z zajsciem w ciążę zwłąszcza drogimi lekami czy drogimi zatrzymkami co kilka dni u dr Z - skonsultujcie się z innym lekarze , a może jak w moim przypadku okaze się , ze jesteście zrowe , tylko dr Z sie mylił

w Bolesławcu jest kilka dziewczyn jak ja , które niepotrzebnie narażono na stres , inne ... na zalekowanie i opóźnienie zajścia w ciążę , ja też kilka koleżanek namówiłam na leczenie u dr Z- pomyliłam się to nie ejst dobry lekarz

nie jestem lekarzem , nie mam o co być zazdrosna, natomiast obrażanie kogoś , kto jest wg Ciebie gorszy , bo ma mniejsze wyksztacenie niż dr Z jest niegrzeczne ; jeżeli to ma dla Ciebie znaczenie jakie wykształcenie mają pacjentki i te z podstwaowym mają mniejsze prawa niż z wyższym to gratuluję postawy - zwłaszcza kobiecie

podaj swój adres podeślę Ci kserokopie moich dyplomów i opisu badania lekarskiego
~mama niezalogowany
24 listopada 2008r. o 9:14
ad. edukacji:
skoro pojawiają się problemy z analizą zdjecia z włąsnego badania USG jest to albo błąd lekarski albo niedokształcenie .... czasami i jest to bardzo wazne już po otrzymaniu tytułu lekarskiego należy się nieusstannie kształcić
i uczyć na własnych błedach

ja nie chciałam być króliczkiem doświadczalnym , tak się jkednak stało wiec napisałam list , aby doktor zastanowił się nad tym problemme-ma moją kartę -może sobie wysztko raz jeszcze przemyśleć
~KAsia niezalogowany
24 listopada 2008r. o 10:20
~mama napisał(a):
~ napisał(a):
~też mama napisał(a):
ul. Starzyńskiego 2c/1 ,

/Ja jestem obecną Pacjentką Dr Źółkowkiego leczę się kilka lat i złego słowa na tego cżłowieka nie mogę powiedzieć. A nie wim dlaczego poruszasz tu sprawe edukcji powenie sama jesteś po podstawowym a innym zazdrościsz. :P

jestem na tyle dobrze wykształcona , że po zaskakującym dla mnie wyniku badania u dr Z. [ chodziłam do niego regularnie , co miesiąc po tabletki natykoncepcyjne , badaół mnie i nie stwierdzał żadnych nieprawidłowości ], że będą duże problemy z zajściem w ciązę , bo nie jajeczkuję [ po co wiec tyle czasu brałąm antykoncepcje ???] wykonałam telefon do rejestracji innego lekarza , by skonsultować tę diagnozę

to je nie ja analizowałam wyniki badań , zdjęcie USG i opis na nim
ja te zalecenia, recepty , zdjcie i opis zdjęcia oddr Z zawiozłam do doktora nauk medycznych - po badaniu zwykłym ginekologoicznym przy użyciu USG i upewnieniu się po 2 tyg. monitorowaniem jajeczkowania , z ejestem ZDROWA i JEECZKUJĘ ....po prostu zaszłąm w ciązę

jak informowałam : napisałam list do dr Z , zachowałam też dokumentację leczenia u dr Z i owo fatalne zgjęcie , które źle zinterpretował

PRZESTRZEGAM INNE DZIEWCZYNY , ale cieszę się , ze Ty / Pani miałaś szczeście
jeżeli natomiast któraś z Was otrzyma diagnozę ze wskazaniem do długiego leczenia problemów z zajsciem w ciążę zwłąszcza drogimi lekami czy drogimi zatrzymkami co kilka dni u dr Z - skonsultujcie się z innym lekarze , a może jak w moim przypadku okaze się , ze jesteście zrowe , tylko dr Z sie mylił

w Bolesławcu jest kilka dziewczyn jak ja , które niepotrzebnie narażono na stres , inne ... na zalekowanie i opóźnienie zajścia w ciążę , ja też kilka koleżanek namówiłam na leczenie u dr Z- pomyliłam się to nie ejst dobry lekarz

nie jestem lekarzem , nie mam o co być zazdrosna, natomiast obrażanie kogoś , kto jest wg Ciebie gorszy , bo ma mniejsze wyksztacenie niż dr Z jest niegrzeczne ; jeżeli to ma dla Ciebie znaczenie jakie wykształcenie mają pacjentki i te z podstwaowym mają mniejsze prawa niż z wyższym to gratuluję postawy - zwłaszcza kobiecie

podaj swój adres podeślę Ci kserokopie moich dyplomów i opisu badania lekarskiego

Ja też nie jestem lekarzem ale no niestety osoby z niskim wykształceniem sa odrazu kategoryzowane w społeczeństwie sama wiem jak przyjmuje ludzi do pracy no coż takie lata nastały. Nie miałam na myśli ze jakieś tam z podstawowym wykształceniem maja inne prawa ale jeżeli ktos porusza czyjąś edukcję to musi mieć podstawy i argumenty na swoja obrone a z tego co wiem dr Z ma baardzo dobre wykształcenie zreszta można sobie obejżeć na poczekalni. Widze ze na tym forum poruszane inne ą sparwy niż samo leczeni to droga koleżanko załóż inny temat i miej frajdę z obmawiania wykształceń zycia prywatmnego albo wejdz sobie na pudelka a mój email to [email protected]
~iwona niezalogowany
24 listopada 2008r. o 12:19
~Anieszka napisał(a): A może któraś z Was wymrazała nadzerke w Bolesławcu jeśli tak to u kogo?Czy po tym zabiegu można normalnie funkcjonować?Tzn.chodzić do pracy itd. :/
Witam,moim lekarzem jest dr.Rahman-wybitny specjalista.niemniej jednak do zabiegu wymrażania polecam DR.Ch.!zagieg-jak karzdy-malo przyjemny,ale lepszy od wypalanki!po zabiegu swobodnie będziesz mogła pracować!wszystkiego dobrego!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.