Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Dobry ginekolog

4947
#KAMELEON nieaktywny
19 września 2010r. o 17:45
to nie jest tak jak piszecie, zespól policystycznych jajnikow, bardzo trudno wyleczyc jak juz go sie ma. Doktor Z. na podstawie wywiadu USG podejrzewa go u bardzo wielu kobiet....i leczy....to znaczy tabletki antykoncepcyjne po to by miec regularne miesiaczki itp....
ogólnie mowiac dmucha na zimne, zeby na goracym sie nie sparzyc. Bynajmniej ja tak to odbieram.

Dopisane 19.09.2010r. o godz. 17:42:

przeczytajcie: Skąd się bierze zespół pco? Tego nikt nie wie, naukowcy nad tym pracują. Leczenie, niestety wyleczyć się tego nie da, jest to choroba na całe życie i pozostaje mieć tylko nadzieje, że naukowcy coś mądrego wymyślą. Czy jest poważne, owszem. Jeżeli chodzi o zajście w ciążę, to bywa różnie. Są kobiety, które już w pierwszym, drugim cyklu zachodzą w ciążę. Ale są i takie które starają się latami. Jeżeli nie masz problemów z prolaktyną, to nie powinno być tak źle. Pamiętaj jednak o tym, że u kobiet z pco po 25 roku życia płodność gwałtownie spada i trudno jest później zajść w ciążę, co jednak nie oznacza że jest to nie możliwe. Jeżeli kiedykolwiek usłyszysz od lekarza "z pco to pani w ciążę nie zajdzie, a jak pani zajdzie to i tak pani poroni" to od razu zmień lekarza. Dobrze jest się leczyć u ginekologa-endokrynologa. Lekarz chciał przepisać Ci tabletki antykoncepcyjne ponieważ oszczędzają one jajniki i dzięki temu nie zalegają na nich następne pęcherzyki. Jak już będziesz chciała zajść w ciążę zapewne dostaniesz leki indukujące owulację, leczenie może też skończyć się na laparoskopii, albo resekcji klinowej. Kobiety z pco w ciąży bardziej od innych kobiet "są podatne" na poronienia dlatego też często otrzymują od lekarza leki podtrzymujące ciążę. Na koniec dla pocieszenia napiszę Ci, że po urodzeniu dziecka większość klopotów związanych z pco kończy się, jednakże nie oznacza to, że się z pco wyleczyłaś, bo się nie da, ale nie będzie ono już dawać objawów. Pozdrawiam!

Dopisane 19.09.2010r. o godz. 17:45:

wnioskuje, ze doktor wlasnie dlatego przepisuje tabletki.....chyba nie ma nic w tym zlego, to nawet bardzo dobrze...ze mysli przyszlosciowo....a nie czeka az odkryje, ze wlasnie ktoras z kobiet ma zespol pol. jajnikow...bo wtedy to juz bedzie po ptakach:)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
19 września 2010r. o 18:36
UWAGA na Ziółkowskiego,mnie leczył rok na chlamydię,przez przypadek dowiedziałam się ,ze moją znajoma także.Zrobiłam DNA bakterii we Wrocławiu i okazało się ,ze nigdy nie miałam takiej bakterii.znam cztery dziewczyny z taka samą cytologią.
4947
#KAMELEON nieaktywny
19 września 2010r. o 18:58
a to ciekawe.....ale w sumie jaki on ma cel w przepisywaniu tych lekow...............??
~ niezalogowany
19 września 2010r. o 19:34
Nie wiem jaki, nawet specjalnie nie czułam się naciąganana wizyty leki tez przepisywał niedrogie.Myślę więc ,ze leczy na nieistniejące choroby...
4947
#KAMELEON nieaktywny
19 września 2010r. o 22:54
albo jest taki dobry i zapobiegawczy.......

Dopisane 19.09.2010r. o godz. 22:54:

albo to inni lekarze mowiac ze wszytko jest w porzadku....zadowalaja ta odpowiedzia, czynia kobiete szczesliwa..a tak w ogole sie nie znaja....
~ niezalogowany
29 września 2010r. o 16:56
ja również leczyłam sie u dr ziółkowskiego bo mam nieregularne miesiączki. zbadał,pobrał cytologie,czekałam na wynik. okazało sie ze mam 3 stopien,podejrzenie hpv,powiedział ze mam jakies paskudztwo,przepisał antybiotyki dla mnie i chłopaka. zlecił ok. 10 badan z krwi t.j. hormony,tarczyca itd... musiałam z chłopakiem brac leki i z tymi wszystkimi wynikami po miesiącu wrócic na kolejną cytologie. wróciłam,wyniki badan z krwi ok ale nie wszystkie więc przepisał kolejne badania tylko w innej fazie cyklu...,ale jeszcze raz zrobił cytologie,powiedział że jesli to paskudztwo sie wyleczyło to ok,jak nie to wyśle mnie na biopsje! po miesiącu znów 3 stopien! pojechałam do wrocławia do dr. bloka- zrobił badania,cytologie-wszystkie wyniki w porządku,nie mam hpv,cytologie 2 stopien i jestem zdrowa ;) o ziółkowskiego w ciągu tych dwóch wizyt razem z niepotrzebnymi lekami i badaniami wydałam ponad tysiąc ;(
~ niezalogowany
1 listopada 2010r. o 12:17
Czy ktoś wie w jakie dni i w jakich godzinach przyjmuje dr Szwaj- Moreno i ile kosztuje wizyta i czy przyjmuje tylko prywatnie czy może państwowo też????
~JULKA niezalogowany
1 listopada 2010r. o 22:42
dr Szwaj przyjmuje na ubezpieczenie w szpitalu w przychodni od 11-12 w poniedzialki i prywatnie w srody i piatki od godziny 16 na ulicy Blawatkow.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.