Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Dobry ginekolog

~bajka niezalogowany
16 lutego 2011r. o 20:49
dr jenka???? hm...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
17 lutego 2011r. o 12:54

Wacikiem?? Nikt nie pobiera cytologi wacikiem bo to niemożliwe

Wiesz co to jest wacik do pobierania cytologii?? Nie mowiłam przeciez o tym do zmywania makijazu..... :>
~do Marty niezalogowany
17 lutego 2011r. o 13:29
Jestem pacjentką doktora Kukuły. Bardzo go sobie chwalę, ale niestety-cytologię pobiera (przynajmniej tak robił jeszcze rok temu) starą metodą, o ile dobrze pamiętam, robi to za pomocą drewnianej szpatułki...Następnym razem po prostu go o to zapytam, bo nie po to płacimy ciężkie pieniądze, żeby badanie zostało wykonane nieprawidłowo.
Zwróciłaś uwagę na bardzo ważny problem. Nie mam pojęcia dlaczego lekarze-będący przecież na bieżąco z nowinkami, pobierają cytologię przestarzałymi metodami, a do tego zamiast jednorazowych, plastikowych wzierników używają metalowych...
Tymczasem od sposobu pobrania materiału do badań zależy czyjeś zdrowie i życie!
Niedawno straciłam kogoś bardzo bliskiego. Badanie histopatologiczne wykluczyło nowotwór. Kilka miesięcy później podczas rezonansu okazało się, że nowotwór jednak był-i to bardzo agresywny, bardzo rozległy, a do tego nieoperacyjny-ze względu na umiejscowienie i postać...Jak się okazało-materiał do badania histopatologicznego pobrano z niewłaściwego miejsca i jak się okazało-nie miało ono żadnej wartości, o wiarygodności nie wspominając...
Dlatego tak ważne jest w jaki sposób pobiera się próbki-i z jakiego miejsca!
~Eda niezalogowany
17 lutego 2011r. o 13:31
~ napisał(a):

Wacikiem?? Nikt nie pobiera cytologi wacikiem bo to niemożliwe

Wiesz co to jest wacik do pobierania cytologii?? Nie mowiłam przeciez o tym do zmywania makijazu..... :>

Ja wiem jak wygląda wacik.I wiem doskonale jak wygląda szpatułka i brasza.
~marta niezalogowany
17 lutego 2011r. o 14:16
~do Marty napisał(a): Jestem pacjentką doktora Kukuły. Bardzo go sobie chwalę, ale niestety-cytologię pobiera (przynajmniej tak robił jeszcze rok temu) starą metodą, o ile dobrze pamiętam, robi to za pomocą drewnianej szpatułki...Następnym razem po prostu go o to zapytam, bo nie po to płacimy ciężkie pieniądze, żeby badanie zostało wykonane nieprawidłowo.
Zwróciłaś uwagę na bardzo ważny problem. Nie mam pojęcia dlaczego lekarze-będący przecież na bieżąco z nowinkami, pobierają cytologię przestarzałymi metodami, a do tego zamiast jednorazowych, plastikowych wzierników używają metalowych...
Tymczasem od sposobu pobrania materiału do badań zależy czyjeś zdrowie i życie!
Niedawno straciłam kogoś bardzo bliskiego. Badanie histopatologiczne wykluczyło nowotwór. Kilka miesięcy później podczas rezonansu okazało się, że nowotwór jednak był-i to bardzo agresywny, bardzo rozległy, a do tego nieoperacyjny-ze względu na umiejscowienie i postać...Jak się okazało-materiał do badania histopatologicznego pobrano z niewłaściwego miejsca i jak się okazało-nie miało ono żadnej wartości, o wiarygodności nie wspominając...
Dlatego tak ważne jest w jaki sposób pobiera się próbki-i z jakiego miejsca!

Współczuję ci :-(...no i tak właśnie leczą nasi lekarze...szok...przeraża mnie to. I dlatego właśnie poruszyłam ten temat, żeby..może coś sie zmieniło. Mówisz, że Kukuła pobiera szpatułka? To nie dobrze....bo własnie miedzy nim a dr. Jeka wybieram. Ale własnie masz racje w tym, że nastepnym razem zwrócisz mu uwage na to czym pobiera cytologie, bo przeciez mamy do tego prawo! To my płacimy za nasze zbadanie, ale musi byc ono wykonane rzetelnie i prawidłowym sprzetem! Pozdrawiam..
~do Marty niezalogowany
17 lutego 2011r. o 14:21
Dzięki Martuś...
Kurczę, tak się zastanawiam-czy on to pobierał szpatułką, czy wacikiem na patyczku, ale na 100% była to metoda przestarzała. Nie była to na pewno trójkątna szczoteczka-bo od razu bym to zauważyła...
Tak było rok temu, ostatnio byłam u niego na wizycie, ale nie robiłam cytologii, więc nie wiem, czy coś się zmieniło...
Nie chcę rezygnować z niego jako lekarza, bo go cenię, ale nie podoba mi się pobieranie cytologii metodami, od których się odchodzi i o których wiadomo, że są niewiarygodne!
Życzę Ci powodzenia i daj znać, na jakiego lekarza się zdecydowałaś i jaką metodą pobrał wymaz?
Ciekawe, czy takie szczoteczki można kupić na własną rękę-i iść do lekarza ze swoją szczoteczką i zażądać poprawnego pobrania wymazu!
~ niezalogowany
17 lutego 2011r. o 18:09
Nie mam pojecia czy można na własna reke kupic taka szcoteczke...ale w necie jest troche na ten temat wiec warto poczytac :-) Mam zamiar isc w poniedziałek do lekarza także po wszystkim napisze jak to wygladało. Pozdrawiam!
~ niezalogowany
17 lutego 2011r. o 18:14
Bardzo polecam dr Jarosza na Krzyckiej 94 we Wrocławiu. Przyjmuje w przychodni Mediconcept. Pełna higiena i najnowsze metody.wizyta 120 złotych .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo