Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Supermarket w Gromadce- konflikt interesów?

~ niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 18:08
~ija napisał(a): Ale zrobiło się dramatycznie..., może zamiast użalać się nad sobą zróbcie coś, kto Wam każe zamykać sklepy, dyskont ma ograniczony asortyment. Może należy obniżyć ceny, wprowadzić inne lepsze produkty, których nie ma w biedronce, bardziej delikatesowe, zadbać bardziej o klienta. Najlepiej nie robić nic i czekać na koniec świata. A poza tym czy Gromadka jest jakimś odludnym miejscem na ziemi? Market powstanie bo taki jest rynek, niezależnie w którym miejscu, za rok lub za 2, ale w końcu się zbuduje. Wy ludzie biznesu powinniście to przewidzieć już dawno i już teraz mieć plan B, który polega na poprawieniu jakości i związanie się klientem, który zawsze będzie do Was wracał. Szacunek działa w obie strony. Wulgaryzmy, wyzywanie mieszkańców, takim działaniem zniechęcacie tylko do siebie innych.

Bardzo mądrze powiedziane. Zamiast biadolić i użalać się nad sobą trzeba zakasać rękawy i brać się ostro do roboty. Biznes to biznes. Każdy ma prawo go prowadzić. W miastach mniejszych i większych są zarówno i prywatne, małe sklepiki, jak również i markety i każdy ma swoich odbiorców. Tak i w Gromadce sklepikarze powinni wymyślić coś co da im szanse konkurowania z marketem. Tak jak wcześniej ktoś napisał przestawić się głównie na warzywa, bo to jest towar stosunkowo mało chodliwy w markecie. Jeśli klient przyjdzie po warzywa od razu może kupi ser i śmietanę. Jest jeszcze trochę czasu zanim powstanie ta biedronka czy co tam innego, dlatego nie możecie go zmarnować tylko należy go dobrze wykorzystać!!!!!!!!!!

Zmoderowano 28.01.2012 godz.18:25 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 18:08
proste pytanie ?? sprawdzałeś etykiety wędlin które sprowadzasz !!

Zmoderowano 28.01.2012 godz.18:29 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~ niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 18:13
Cytat od Michała: Awantury wykorzystywania w Biedronce pracownic. A o mnie piszecie ze ja się obijam i każe komuś dźwigać ? Te marne zarobki w marketach zapomnieliście o tym wszystkim już nie pamiętacie.

Czyli że niby jak płaca w Waszym sklepie jest większa niż w Biedronce to ludzie mają za Ciebie robić i dźwigać?!
~za niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 18:14
Michale przedstawię ci różnicę na podstawowych produktach na których mam minimum 5 zł dziennie oszczędności przez to że kupuje w markecie.np margaryna Rama u nas ponad 6 zł w markecie 4,mleko ta sama firma,opakowanie 1 zł oszczędności a na dzień potrzebuję 3 litry,mleko modyfikowane prawie 10 złróżnicy,pampersy 50 gr taniej x 5 szt dziennie,płatki do mleka 1 zł mniej i wiele wiele innych tej samej firmy można kupić taniej,ale warzywa jednak wolę z warzywniaka więc nie płacz tylko się weź do roboty.Dla mnie to dużo 150 zł miesięcznie mieć w kieszeni i w niektóre produkty zaopatrzyć się w markecie ,powtarzam ,NIEKTÓRE!
8416
#MichalGromadka nieaktywny
28 stycznia 2012r. o 18:23
Pewnie, że tak. Patrze na etykiety niejednokrotnie. Mięso, które sprowadzamy jest od małych hodowców nie od potężnych firm które stosują masę chemii. Mamy również bardzo wiele wędlin, które produkują pobliscy rzeźnicy malutkie firemki smakują jak swojskie chemii brak. Są też tańsze wędliny już nie tak idealne bo nie każdego stać na swojskie wiadomo, ale co do mięsa co do warzyw które starannie każdej nocy kiedy po nie jedziemy wybieramy mogę dać gwarancje najwyższej jakości. W 80% warzywa te kupujemy prosto od producentów niewielkich którzy je sprzedają na giełdzie warzywnej. I nie tylko my wszystkie sklepy w gromadce tak robią i GS i inni tego nie dostaniecie w markecie tam pakują na tira masowo przywożą i kupujecie co się trafi.

Dopisane 28.01.2012r. o godz. 18:23:

~ napisał(a): Cytat od Michała: Awantury wykorzystywania w Biedronce pracownic. A o mnie piszecie ze ja się obijam i każe komuś dźwigać ? Te marne zarobki w marketach zapomnieliście o tym wszystkim już nie pamiętacie.

Czyli że niby jak płaca w Waszym sklepie jest większa niż w Biedronce to ludzie mają za Ciebie robić i dźwigać?!

Za mnie nikt nie robi i nie dźwiga bzdura totalna jak wyjeżdżamy o 2 w nocy tak wracamy do domu koło 11 po załadowaniu towaru przywiezieniu go i rozpakowaniu. O metkowanie nie wspomnie mimo, że nie należy to do dostawcy też to robię bo trzeba pomóc. Wyrwane konteksty działają fajnie w polityce ogólne znaczenie oszustw i szachrajstw marketów było dłuższe niż ostatni fragment skopiowany przez Ciebie. Nie odpowiadam na więcej ataków na mój temat nie taki temat wątku prowadzimy to była moja ostatnia odpowiedź.
~ niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 18:23
~za napisał(a): Michale przedstawię ci różnicę na podstawowych produktach na których mam minimum 5 zł dziennie oszczędności przez to że kupuje w markecie.np margaryna Rama u nas ponad 6 zł w markecie 4,mleko ta sama firma,opakowanie 1 zł oszczędności a na dzień potrzebuję 3 litry,mleko modyfikowane prawie 10 złróżnicy,pampersy 50 gr taniej x 5 szt dziennie,płatki do mleka 1 zł mniej i wiele wiele innych tej samej firmy można kupić taniej,ale warzywa jednak wolę z warzywniaka więc nie płacz tylko się weź do roboty.Dla mnie to dużo 150 zł miesięcznie mieć w kieszeni i w niektóre produkty zaopatrzyć się w markecie ,powtarzam ,NIEKTÓRE!
właśnie NIEKTÓRE !! każdy ma swoje ulubione artykuły w dyskonatach po warzywa i jak coś zapomnę a ludzie często zapominają to do Warcholika ;)
8141
#Nemo nieaktywny
28 stycznia 2012r. o 18:24
Michał chłopie ja cię nie poznaje... jaka to sie owieczka staleś...a może baranek? Wiesz co chłopie ja cie nie rozumiem może wkrótce staniesz z transparentem " PRECZ ZE SKLEPAMI GS" Czy te sklepy ci nie przeszkadzają? To tak jakby pks miał walczyć z busikami albo Auto-Liniami... chłopie tak nie można wystarczy że ktoś rzucił tylko pomysł że postawi inne koryto koło twojego, może bardziej kolorowe a ty sie rzucasz jak ryba wyjęta z wody... może już czas wyjscia z marazmu i pokazać się z innej strony!!! Czasy sie zmieniły a mentalnośc pozostala... jeżeli pomagacie osobom starszym zanosząc im zakupy to pomyśl o malej firmie która robi zakupy dla innych na telefon . Kumasz?
8416
#MichalGromadka nieaktywny
28 stycznia 2012r. o 18:27
Ok margaryna zgodzę się pampersów nie sprzedajemy ale wiem, że tak jest. Ale co do tego, że w markecie mleko łowickie świeże to z datą ważności krótsza nie UHT chemiczne kosztuje 1.60 zł.

Zmoderowano 28.01.2012 godz.18:29 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza