Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Supermarket w Gromadce- konflikt interesów?

~ niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 18:28
Nie odpowiadam na więcej ataków na mój temat nie taki temat wątku prowadzimy to była moja ostatnia odpowiedź.

NARESZCIE ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 18:29
Pewnie, że tak. Patrze na etykiety niejednokrotnie. Mięso, które sprowadzamy jest od małych hodowców nie od potężnych firm które stosują masę chemii. Mamy również bardzo wiele wędlin, które produkują pobliscy rzeźnicy malutkie firemki smakują jak swojskie chemii brak. Są też tańsze wędliny już nie tak idealne bo nie każdego stać na swojskie wiadomo, ale co do mięsa co do warzyw które starannie każdej nocy kiedy po nie jedziemy wybieramy mogę dać gwarancje najwyższej jakości. W 80% warzywa te kupujemy prosto od producentów niewielkich którzy je sprzedają na giełdzie warzywnej. I nie tylko my wszystkie sklepy w gromadce tak robią i GS i inni tego nie dostaniecie w markecie tam pakują na tira masowo przywożą i kupujecie co się trafi.

JBB bardzo mała firma a to mi dopiero sensacja
8416
#MichalGromadka nieaktywny
28 stycznia 2012r. o 18:32
Nemo napisał(a): Michał chłopie ja cię nie poznaje... jaka to sie owieczka staleś...a może baranek? Wiesz co chłopie ja cie nie rozumiem może wkrótce staniesz z transparentem " PRECZ ZE SKLEPAMI GS" Czy te sklepy ci nie przeszkadzają? To tak jakby pks miał walczyć z busikami albo Auto-Liniami... chłopie tak nie można wystarczy że ktoś rzucił tylko pomysł że postawi inne koryto koło twojego, może bardziej kolorowe a ty sie rzucasz jak ryba wyjęta z wody... może już czas wyjscia z marazmu i pokazać się z innej strony!!! Czasy sie zmieniły a mentalnośc pozostala... jeżeli pomagacie osobom starszym zanosząc im zakupy to pomyśl o malej firmie która robi zakupy dla innych na telefon . Kumasz?

Twoja wypowiedź porównuje coś nie do porównania. Konkurencja Między PKS a Busikami jest taka sama jak między wszystkimi sklepami w gromadce nawzajem a nie jak nasza z marketami. Biedroneczka jest w stanie spuścić ceny na jakiś rok dwa do takiego stopnia, że będą na minusie no bo na innych sklepach swoich zyskują dużo więcej byle pozbyć się jak najwięcej konkurencji i Ty to nazywasz konkurencją ? To jak uratować się przed utonięciem związanym z 40 kilowym ciężarkiem między nogami.
~ niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 18:32
~ napisał(a): Nie odpowiadam na więcej ataków na mój temat nie taki temat wątku prowadzimy to była moja ostatnia odpowiedź.

NARESZCIE ;)
dawaj chluśniem bo uśniem
~ niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 18:36
MichalGromadka napisał(a):
Nemo napisał(a): Michał chłopie ja cię nie poznaje... jaka to sie owieczka staleś...a może baranek? Wiesz co chłopie ja cie nie rozumiem może wkrótce staniesz z transparentem " PRECZ ZE SKLEPAMI GS" Czy te sklepy ci nie przeszkadzają? To tak jakby pks miał walczyć z busikami albo Auto-Liniami... chłopie tak nie można wystarczy że ktoś rzucił tylko pomysł że postawi inne koryto koło twojego, może bardziej kolorowe a ty sie rzucasz jak ryba wyjęta z wody... może już czas wyjscia z marazmu i pokazać się z innej strony!!! Czasy sie zmieniły a mentalnośc pozostala... jeżeli pomagacie osobom starszym zanosząc im zakupy to pomyśl o malej firmie która robi zakupy dla innych na telefon . Kumasz?

Twoja wypowiedź porównuje coś nie do porównania. Konkurencja Między PKS a Busikami jest taka sama jak między wszystkimi sklepami w gromadce nawzajem a nie jak nasza z marketami. Biedroneczka jest w stanie spuścić ceny na jakiś rok dwa do takiego stopnia, że będą na minusie no bo na innych sklepach swoich zyskują dużo więcej byle pozbyć się jak najwięcej konkurencji i Ty to nazywasz konkurencją ? To jak uratować się przed utonięciem związanym z 40 kilowym ciężarkiem między nogami.
nie naciągaj go aż tak dużo :D
~mrgatron niezalogowany
28 stycznia 2012r. o 18:37
Michał zrozum jedno: market powstanie bo chcą tego ludzie! Czasy się zmieniają i ludzie wraz ze swoimi upodobaniami razem z nim. Kiedyś były telewizory czarno białe, później były CRT a teraz mamy plazmy LCD i Led. Tak samo i w handlu. Kiedyś były małe sklepiki teraz dużą część rynku przejęły markety. Można z nimi konkurować ale trzeba mieć na to pomysł. Nie myśl że ktoś da Ci na forum gotową receptę na biznes. Już i tak po części usłyszałeś co ludzie oczekują i jakie są ich preferencje. Skoro uważasz że ze sklepiku nie da się wszystkich utrzymać to rozwiązanie jest proste: część rodziny pracuje w sklepie a część idzie do normalnej pracy na etat. Jednak pamiętaj o jednym: TRZEBA CHCIEĆ PRACOWAĆ!!!!!!
8416
#MichalGromadka nieaktywny
28 stycznia 2012r. o 18:38
lol :D
8141
#Nemo nieaktywny
28 stycznia 2012r. o 18:38
Zapisz sie do Pośredniaka, napisz biznes plan może dostaniesz dotacje na wlasną działalnośc!!! a nie wy tacy, wy owacy a jestem debeściak bo was postraszyłem petycjami itd itp. Wiesz proponuję ci jak jesteś taki HO HO HOOOO, to zorganizuj spotkanie z nami mieszkańcami, grupą inicjatywna, i powiedz ze prędzej ci kaktus wyrośnie niż pozwolisz Biedronka powstanie. przedstaw swoje argumenty. Napisz do GS że powinni zwinąć interes, pokaż się mieszkańcom, s p ó j rz w o cz y t y m k t ó r y ch n i e s t a ć n a zakupy u twojej mamy czy u pani Radnej... odwarzysz się ???Wątpię...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo