Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

21 grudzien 2012 - czy cos sie wydarzy?!

6637
#ostry2011 nieaktywny
7 października 2012r. o 14:59
jak bedzie spokoj po 23 grudnia i dalej to tak w ryja zapodam w Sylwestra ze mnie zniosą ze sceny... ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8544
#TomekS nieaktywny
7 października 2012r. o 15:17
~? napisał(a): Po co nam apokalipsa sami zniszczymy ziemię i się pozabijamy, przez ostatnie 150 lat ludzie zdewastowali ziemię jak nigdy wcześniej, efekt cieplarniany głośno o nim stopnieją lodowce taaaak ale w ten sposób zakłócimy globalną cyrkulację, woda w oceanach zrobi się słodsza i zacznie wymierać życie morskie a za nim cała reszta, bo wszystko na planecie jest ze sobą powiązane. Skutecznie zniszczylismy wiele ekosystemów, inne są zaburzone kwestia czasu kiedy natura pokaże nam gdzie nasze miejsce.

Przyjdzie jakaś epoka lodowcowa albo wykończy nas globalne ocieplenie.
Przeżyje garstka która ......MOŻE po tym wszystkim zacznie szanować ziemię/matkę naturę.
Po prostu w końcu któryś z tych filmów nakręconych o końcu świata się spełni. Bo czasem jak je oglądam to sobie myślę że to prawdopodobne.
Ale nie szykujmy się na jakąś konkretną datę bo to bzdury.
Kiedyś coś pęknie i nie przewidzimy tego dokładnie kiedy.
W biblii jest napisane że nie znamy dnia ani godziny, że koniec nadejdzie jak złodziej w nocy...... czyli w mojej wolnej interpretacji (zaznaczam mojej prywatnej interpretacji) -przyjdzie albo nie.
Złodziej się nie zapowiada że przyjdzie i o której.
Się każdy z nas może spodziewać że kiedyś padniemy ofiarą złodzieja ale nie wiemy kiedy i gdzie. Sporo od nas zależy też czy nie damy złodziejowi okazji, że czy go czymś nie sprowokujemy.
To samo z tym końcem świata (jak dla mnie), nie prowokujmy natury to może się nam uda, a niestety sami prowokujemy planetę by nam dokopała za to jak ją traktujemy.

Dopisane 07.10.2012r. o godz. 15:17:

A tak prywatnie to ja bym się tylko obawiał najbardziej tych idiotów co nie chcący mają dostęp do broni masowej zagłady.
Jak słyszę o jakiejś Syrii czy Korei lub pozostałościach po ZSRR to włos się jeży bo nikt nie wie co oni mają i do czego są zdolni. A JĄDRÓWEK pełno na świecie niestety i mało kto chyba wie ile ich naprawdę jest i wątpię by nad wszystkimi miały kontrolę kompetentne i odpowiedzialne osoby.

Takie np. Chiny czy USA czy Rosja trzymają to jako straszak bo wiadomo że użycie przeciw komuś zadziała w dwie strony, bo będzie odwet. Ale jak dorwie się do jakiś atomówek jakiś bezwzględny wataszka to mu będzie to wisiało że sam zginie bo ogłosi świętą wojnę i już.
~lena niezalogowany
7 października 2012r. o 15:26
Pierwszy z rzędu link

http://odkrywcy.pl/kat,111404,title,Koniec-Swiata-w-2012-roku-a-kultura-Majow,wid,14119074,wiadomosc.html?smg4sticaid=6f4d7

Przez jakiś czas bardzo dużo czytałam na ten temat i najlepsze jest to, że sami potomkowie Majów, najmniej zainteresowani sa tym tematem i odcinają się od spekulacji.
983
#Calahan nieaktywny
7 października 2012r. o 23:13
Nigdy nie bedzie konca swiata takiego, o jakim sie mowi - nic nie zniszczy ziemi z kosmosu, ani tez ludzie nie zniszcza calkiem ziemi. Koniec tego swiata w ktory zyjemy nie bedzie koncem naszego zycia i zaden czlowiek nie zna i nie pozna daty konca. Koncem tego swiata bedzie powrot na ziemie Pana Jezusa Chrystusa, ktory przyjdzie sadzic zywych i umarlych, a tym ktorzy w Niego wierza da zycie wieczne. Wiemy, ze wypelniaja sie caly czas proroctwa Biblijne i zyjemy w czasch ostatecznych. Czekamy np. na wprowadzenie znamienia besti, czy wielki ucisk. Tajemna moc nieprawosci dziala caly czas na swiecie i niewielu ludzi zna Prawde Ewangeli ktora wyzwala czlowieka z grzechu i upadku. Bog przewidzial dla wszystkich ktorzy chca sie z Nim pojednac wspaniale zycie wieczne. Co do 21 grudnia, to jest to zwykly dzien, ktory byc moze Szatan wykorzysta by zwodzic ludzi. Miliony ludzi sa na calym swiecie sa zwodzonych i oklamywanych, bo odrzucili lub jeszcze nie poznali Prawdy Ewangeli ktora uwalnia czlowieka. Lepiej ufac Bogu niz czlowiekowi.

Dopisane 07.10.2012r. o godz. 23:13:

Dodam jeszcze, ze oczywiscie aktualna ziemia zostanie po powrocie Pana Jezusa zniszczona (ludzi pojednanych z Bogiem juz na niej nie bedzie), a na lud Bozy czeka nowa ziemia. Wszystko opisane jest w Bibli - duzo w Apokalipsie/Objawieniu Jana.

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
4469
#Patrzalski nieaktywny
7 października 2012r. o 23:24
Swarożyc na to nie pozwoli :P
983
#Calahan nieaktywny
7 października 2012r. o 23:47
Patrzalski napisał(a): Swarożyc na to nie pozwoli :P
Swarozyc i cala masa innych "bogow" stanowia element tego swiata. Kazdy moze sie przekonac ze jest Bog prawdziwy ktory dal swego Jedynego zrodzonego Syna jako przeblaganie za nasze grzechy. Ci co maja dylemat czy bog zrobiony ludzka reka jest bogiem, czy tez Bogiem jest Bog opisany w Bibli a ktory swoj slad pozostawia w czlowieku poprzez Ducha Swietego niech zawolaja w szczerosci serca - Boze Prawdziwy, prosze, pozwol mi sie poznac i pojednac sie z Toba! A Bog Wszechmogacy da takiemu zycie wieczne i poznanie Prawdy, bo nie ma Bog updobania w smierci czlowieka, ale niestety czlowiek ma updobanie w grzechu. Jednak kogo Jezus Chrystus uwolni, ten jest prawdziwie wolnym i grzechy jego sa przebaczone :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
217
#Anonim217 nieaktywny
7 października 2012r. o 23:50
nie ma szans na koniec swiata. moj bank nie zgodzi sie zeby mi sie upiekl kredyt hipoteczny :D
6637
#ostry2011 nieaktywny
8 października 2012r. o 22:14
mysle ze smialo mozesz dobrać jeszcze jeden - najwyzej w 2013 zasilisz liste BIK-u.... :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza