Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Powiatowy Urząd Pracy - sklep bez towaru
2900
#falco nieaktywny
4 kwietnia 2013r. o 21:33
ja jestem!!!!
przemiłe panie i przemiła obsługa :)
sam urząd w dobrej lokalizacji ,blisko centrum ,blisko parku ...
oferty może nie zawsze odpowiednie i aktualne ale zawsze są jakieś...
można wybierać...
no i Paryska blisko...hehehe

:D

Dopisane 04.04.2013r. o godz. 21:33:

Kolec napisał(a): I co Pan Przemysławie w związku z tym proponuje?

zaraz wklei link... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 21:48
ja gdy odwiedzam UP, a jest kolejka, to prosto przez park idę sobie do biedronki, kupuje dwa Vipy, obalam w parku, i juz bez stresa wracam kulturalnie do urzedu
2900
#falco nieaktywny
4 kwietnia 2013r. o 21:56
to tak jak ja... tyle tylko że ja kupuję cztery...
po trzecim sam czuję się jak VIP.... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~kiedy najlepiej rejestrowac sie?? niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 22:10
Witam,kiedy najlepiej sie zarejestrowac w UP?? oczywiscie chodzi w ktore dni sa mniejsze kolejki?? Dzieki.
~ostatki niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 22:18
najlepiej w ostatni dzień miesiąca .Wtedy nikogo nie ma.
~ niezalogowany
4 kwietnia 2013r. o 22:20
~kiedy najlepiej rejestrowac sie?? napisał(a): Witam,kiedy najlepiej sie zarejestrowac w UP?? oczywiscie chodzi w ktore dni sa mniejsze kolejki?? Dzieki.

Przecież teraz masz dużo czasu, więc co za różnica czy postoisz godzinę, czy dwie godzinki?? :P
~ niezalogowany
5 kwietnia 2013r. o 6:14

Co oznacza skrót BDN ?
NO NIESTETY CI NA ŚMIECIÓWKACH NIE MAJĄ PRAWA DO WOLNYCH SOBÓT.
NIE MAJĄ PRAWA DO WOLNYCH NIEDZIEL.
NIE MAJĄ PRAWA DO URLOPU.
NIE MAJĄ PRAWA DO EMERYTURY
NIE MAJĄ PRAW CZŁOWIEKA.

co oznacza BDN tego nie wiem,a co do umów-czy to przypadkiem nie jest nielegalne?
tu cytat za portalem praca.wm.pl
Umowa zlecenie zamiast etatu?
W wielu firmach dzieje się jednak tak, że choć pracownicy mają podpisaną umowę zlecenie, to wykonują pracę w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, pod jego kierownictwem i nadzorem. To już jest bezprawne działanie pracodawcy i próba wykorzystania pracownika. W takiej sytuacji prawo zakazuje zastępowania umowy o pracę umową zlecenie.
Takie przypadki można zgłosić do Państwowej Inspekcji Pracy, która przeprowadzi kontrolę. Po kontroli inspektor pracy może wystąpić do pracodawcy o potwierdzenie na piśmie zawarcia umowy o pracę. Gdy pracodawca odmówi, sprawa może trafić do sądu pracy.

Zobacz więcej na stronach Gazety Olsztyńskiej: http://praca.wm.pl/90084,Prawa-i-obowiazki-zatrudnionych-na-umowe-zlecenie.html#ixzz2PYicpv3h
~ niezalogowany
5 kwietnia 2013r. o 6:23

Co oznacza skrót BDN ?
NO NIESTETY CI NA ŚMIECIÓWKACH NIE MAJĄ PRAWA DO WOLNYCH SOBÓT.
NIE MAJĄ PRAWA DO WOLNYCH NIEDZIEL.
NIE MAJĄ PRAWA DO URLOPU.
NIE MAJĄ PRAWA DO EMERYTURY
NIE MAJĄ PRAW CZŁOWIEKA.

co oznacza BDN tego nie wiem.A co do umowy zlecenie-cytat za praca.wm.pl

Umowa zlecenie zamiast etatu?
W wielu firmach dzieje się jednak tak, że choć pracownicy mają podpisaną umowę zlecenie, to wykonują pracę w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, pod jego kierownictwem i nadzorem. To już jest bezprawne działanie pracodawcy i próba wykorzystania pracownika. W takiej sytuacji prawo zakazuje zastępowania umowy o pracę umową zlecenie.
Takie przypadki można zgłosić do Państwowej Inspekcji Pracy, która przeprowadzi kontrolę. Po kontroli inspektor pracy może wystąpić do pracodawcy o potwierdzenie na piśmie zawarcia umowy o pracę. Gdy pracodawca odmówi, sprawa może trafić do sądu pracy.

Zobacz więcej na stronach Gazety Olsztyńskiej: http://praca.wm.pl/90084,Prawa-i-obowiazki-zatrudnionych-na-umowe-zlecenie.html#ixzz2PYicpv3h

no to jak to jest?największa firma na strefie łamie prawo czy może dla nich brzmi ono inaczej?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza