~Daniel B. napisał(a): Panie Przemysławie trochę przyglądam się samorządowi lokalnemu i nigdzie nie spotkałem się z zapisem że asystent społeczny posła, senatora itd. może zabierać głos na sesjach, komisjach rady miasta czy powiatu kiedy mu się to podoba.
Jest pan solidnym politykiem lokalnym skoro bolec.info o panu pisze i jest pan przecież szefem poważnego ugrupowania w Polsce - Ruchu Palikota, proszę mi przytoczyć zapis czy to statutu rady miasta, ustawy o samorządzie gminnym czy może jakieś inne prawo które daje możliwość asystentowi posła zabierać głos podczas komisji czy sesji rady miasta??
Wiem, że głos może zabrać każdy obywatel ale tylko jeżeli przewodniczący rady czy komisji się na to zgodzi i nikt inny nie może o tym decydować. Proszę o dokładną pana odpowiedź z przytoczonym przepisem, który panu jako asystentowi daje takie prawo.
Podpisuję się pod tym pytaniem, Panie Przemysławie. Proszę o konkretne zapisy, które mówią o możliwości zabierania i uczestniczenia asystenta Posła RP w komisji Rady Miasta