Nie zawracać Burmistrzowi głowy głupotami! On teraz ma ważniejsze sprawy - bazylikę i powstającą szkołę Pijarów!
Dopisane 24.01.2013r. o godz. 08:34:
P.S. Na pani Sulskiej baaardzo się zawiodłem, zresztą nie tylko ja. Wystarczy posłuchać co mówią teraz o niej jej dawni koledzy i pracownicy z czasów kiedy jeszcze stała po stronie oświaty...
Dopisane 24.01.2013r. o godz. 08:38:
~virgo napisał(a): Faktycznie , powtórzę za autorem artykułu -"sprawy oswiaty idą w złym kierunku". Jednakże to nie dotyczy li tylko oświaty w Bolesławcu.To problem ogólnopolski , związany z decyzjami "odgórnymi". Dla publiki podaje się takie argumenty - zbliża się niż demograficzny , zmniejsza się liczbę godzin nauki przedmiotów m.in.historii...Likwiduje się szkoły...
Dokładnie! Oświata w Poland idzie dokładnie w tym kierunku w którym poszła kiedyś owiata w kraju który ciepłem swojego odbytu chroni nosy polskich polityków przed przeziębieniem - USA.
Tamtejsze publiczne szkoły masowo produkują głąbów których poziom wykształcenia pozwala im na bezbłędne obliczenie podatków które mają zapłacić rasie panów której potomstwo kształci się w szkołach prywatnych... I w bolesławcu mamy tego przykład.