~~Lucjan Złotkowski do emem. niezalogowany 16 lutego 2017r. o 10:55
emem napisał(a):
~~Lucjan Złotkowski do Pana M napisał(a): Jest Pan kiepskim obserwatorem lub nie chce widzieć jak PO wykorzystuje każdą nadarzającą się okazję do swojej brudnej gry i wystąpień anty pisowskich .
Na tym polega rola opozycji - krytykowac przy kazdej okazji, kiedy rzad nawali. A ze nawala czesciej niz poprzedni no to juz nie ich wina :)
Jak Pan coś cytuje to proszę cytować całość a nie fragment , wyraźnie napisałem co mi się nie spodobało - . To Budka PO i Sowa Nowoczesna pojawili się w Oświęcimiu i wskazali winnych , następnego dnia kilkunastu polityków PO ze Schetyną na czele urządzają w Oświęcimiu konferencję prasową i deklarują walkę z Państwem PiS . Nie ma czegoś takiego - jest Polska pod rządami PiS , czy politycy PiS powinni zdaniem Pana siedzieć cicho i nie reagować na brudną grę .Krytyka - TAK- wydawanie wyroków przez polityków NIE .
~~Lucjan Złotkowski do emem. niezalogowany 16 lutego 2017r. o 10:59
wPolityce.pl: Grzegorz Schetyna zapewniał w RMF FM, że państwo nie musiało Pani wspierać na ścieżce sądowej ponieważ „państwo broniło się samo”, a nie tak jak dzisiaj. Czy Pani walcząc o sprawiedliwość w sądzie czuła się, że żyje w państwie praworządnym?
Natalia Arnal: Słyszałam wypowiedź pana Grzegorza Schetyny i może rzeczywiście państwo broniło się samo, ale nie broniło z pewnością swoich obywateli, którzy byli w realnej potrzebie. Zrobiono ze mnie kozła ofiarnego, ponieważ starłam się z Biurem Ochrony Rządy i z limuzyną prezydenta. Samotna kobieta z dzieckiem musiała zmagać się z BOR-em, prezydentem i policją. Byłam bardzo zbulwersowana ponieważ czułam się poszkodowana, a to mnie obarczano całą winą. Na szczęście do walki w sądzie przekonał mnie świadek całego wydarzenia, który jechał za mną i sam był zbulwersowany zachowaniem pojazdów BOR. Był to Jerzy Ernst, który również w związku z tą sytuacją wiele przeszedł. Okazał się wspaniałym człowiekiem, który zdecydował się pomóc mi i przekonał mnie, że powinniśmy walczyć o sprawiedliwość. To jak zachowali się kierowcy BOR-u było dla mnie karygodne. Jechali bardzo szybko, złamali kilka przepisów ruchu drogowego, poruszali się nieoznakowaną kolumną pojazdów. Nie używali żadnych sygnalizacji, ani dźwiękowych, ani świetlnych. Wydawało mi się, że jest to jakiś pościg, a nie kolumna prezydencka. Zajechali mi drogę, wymusili pierwszeństwo, paradoksem jest to, że znalazłam się w środku kolumny przez co prezydent nie był w rzeczywistości w pełni chroniony. Później próbowano obarczyć mnie winą. Policja zrobiła wszystko, abym stanęła przed sądem jako oskarżona. To była dla mnie paranoja.
~~Lucjan Złotkowski do Pana M napisał(a):
Jest Pan kiepskim obserwatorem lub nie chce widzieć jak PO wykorzystuje każdą nadarzającą się okazję do swojej brudnej gry i wystąpień anty pisowskich .
Szanowny Panie Lucjanie .
Było by mi miło gdyby Pan był uprzejmy zauważyć że ja z zasady polemizuje w tematach które sam zakładam.
Kieruję się swoją logiką i mało poddaję ocenie polityków biorących pieniądze za rządzenie Polską i Polakami / nami /.
Z oczywistych przyczyn bardziej zwracam uwagę na słowa i czyny polityków PiS gdyż ich zdanie na ten czas jest prawnie wiążące i niesie za sobą konkretne czyny / ustawy , zmiany w prawie / .
Zdanie opozycji w praktyce ma taką samą moc sprawczą jak zdanie Pana i moje.
Potrafię rozróżnić wagę słów w zależności od tego kto je wypowiada.
Poza tym Panie Lucjanie / o czym Pan wie / ja jestem całkowicie wolny i niezaangażowany politycznie w żadnej opcji. Interesuje mnie STOSUNEK INSTYTUCJI PAŃSTWA DO POJEDYNCZEGO OBYWATELA .
A ten stosunek na nasze nieszczęście jest niemal stały od roku 1945.
System partyjny skutkuje że każda partia władzy zainteresowana jest jedynie trwaniem i pozyskiwaniem korzyści a nie losem obywateli .
" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe "
Konstytucja Rzeczypospolitej
Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
#Pannazdzieckiem nieaktywny 16 lutego 2017r. o 11:44
emem napisał(a):
Na tym polega rola opozycji - krytykowac przy kazdej okazji, kiedy rzad nawali. A ze nawala czesciej niz poprzedni no to juz nie ich wina :)
Mam wrażenie Maniek , że jesteś niedoinformowany ... dziennikarzu. Byłem , a nie jestem fanem Pisu . Ale uczciwość nakazuje zobaczyć pewne dobre zmiany . Nie twierdzę , że wszystkie są dobre , nie będę też wyliczał złych , bo Ci co czytają Bolec , wiedzą jakie mam zdanie. Mam wrażenie też Maniek , że za POpaprańców interes szedł lepiej , być może dlatego widzisz same złe zmiany. Więcej obiektywizmu. :)
ps . ... odnośnie krytyki , to nie jest konstruktywna krytyka , tylko zwyczajne chamstwo i zaciekła walka o utrzymanie wpływów ze strony tzw. opozycji.
Czy określenie układ okrągłostołowy mówi Ci coś ?
Bo jak nie , to posłuchaj Sumlińskiego i pań :
:)
Dopisane 16.02.2017r. o godz. 11:44:
PanM napisał(a): ...
System partyjny skutkuje że każda partia władzy zainteresowana jest jedynie trwaniem i pozyskiwaniem korzyści a nie losem obywateli .
I to się zgadza . Całe szczęście , że wśród karierowiczów zdarzają się również ideolodzy , którzy przez system partyjny próbują pomagać Ludziom . Pamiętasz Przemo , jakie pomyje " obiektywne " mendia swego czasu wylewały na komucha Ikonowicza . Facet do dzisiaj mówi to co myśli i ma z tyłu maeinstrem i system partyjny. To Trybun Ludowy , a że komuch , to nic nie szkodzi . :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
#Pannazdzieckiem nieaktywny 16 lutego 2017r. o 13:05
Mam trzy dni wolnego . Jak się normalnie pracuje osiem godzin , od ósmej do ósmej , to trzeba czasami odpocząć :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Dostałem pismo z powiatu iż nie są władni do rozpatrzenia skargi na komisję rewizyjną. Kieruję więc do wojewody skargę na komisję rewizyjną.
Powiatowi de….. podcierają się dokumentem w którym jest zawarta nieprawda.
Ja cały czas iż orżnięto z pieniędzy dzieci a oni badają relacje dyrektor- rada rodziców. Jeżeli to nie prawda to proszę rodziców RR o potwierdzenie ,,Tak My daliśmy pieniądze, dyrektorowi na zachcianki”
Jest całkowicie nielogiczne że Polski ministrant od brony mający do dyspozycji "najbardziej kompetentną komisję do badania przyczyn wypadku Smoleńskiego " oraz facet który wszystko zawierza ojcu Tadeuszowi jako pośrednikowi z niebem zwraca się o pomoc do Amerykanów.
Logicznym było by skierować się do papieża Franciszka lub bezpośrednio do nieba.
" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe "
Konstytucja Rzeczypospolitej
Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.