Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 maja 2013r. o 20:41
~virgo napisał(a): ... Starzy , emeryci , rencisty...Co dalej? Ten proces nie musi odbywać się już , teraz , on jest zaplanowany na lata...No i co wtedy ? Możnaby zapytać jedynie Lema. Wszystko wydaje się to jak science fiction , ale to nie jest fantastyka...To pewien element globalizacji...ogół procesów prowadzących do coraz większej współzależności społeczeństw, zanikanie kategorii państwa narodowego i kurczenie się przestrzeni społecznej ;(

I wszystko na ten temat. Uczcie się Młodzi. :)

Niewiasto :* jestem pełen podziwu :)

Przed wczoraj anglosasko -żydowski, imperialistyczny kmompleks militarny , zrzucił pierwsze bomby na " wybrane cele w Libii i Syrii "

Młodzi ... mówi Wam to coś ? :)

Dopisane 05.05.2013r. o godz. 20:41:

Cholera w Libanie , Libię załatwili już wcześniej.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
5 maja 2013r. o 20:55
Panna
odstaw już to Tyskie czy Żubra :D

siku,paciorek i spać :D
olej te problemy świata bo po jaką cholerę Ci to dzisiaj ;)
pamiętasz Wietnam,Kambodżę, Laos...
mam wymieniać dalej?
ten wspaniały ,,demokratyczny,, kraj walczył zawsze o demokrację tyle tylko że zawsze na obcej ziemi a ze swoją, już nie do końca sobie radzi...
,,Only Neger,, :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 maja 2013r. o 21:08
falco napisał(a): ...pamiętasz Wietnam,Kambodżę, Laos...
mam wymieniać dalej?

Pamiętasz ? :) Pamiętam czasy , kiedy koła i zapałek nie było. :D My się tutaj mordujemy z życiem , a historia wciąż się powtarza. I to nie jest powód do śmiechu

Dobranoc :)

Ale, ale ... Panie Przemku , jak tam z naszą merytoryczną dyskusją , czy byłby Pan w stanie udzielić w pierwszej kolejności odpowiedzi Alterowi ?

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~s niezalogowany
5 maja 2013r. o 21:56
(...)

Zmoderowano 05.05.2013 godz.22:28 - powód: spam (moderator)
3655
#Kava nieaktywny
5 maja 2013r. o 22:35
Pozwolę sobie wtrącić swoje "trzy grosze" do tego tematu.

falco napisał(a): ...sprzedajesz samochód,po dwóch,trzech dniach ktoś chce ci oddać samochód nie ze względu na braki techniczne tylko z powodu takiego że jest zbyt duży i sprawia gabarytami trudności ,,młodemu ,, kierowcy :)

Braki techniczne były - gdyby nie one pewnie nie byłoby potrzeby odholowywać samochodu z pewnego placu prosto do mechanika. Przecież przy tym byłeś.
Co do wieku kierowcy - może Ty falco, jako kierowca z wieloletnim stażem wiesz, jak poradzić sobie w każdej sytuacji. Ja nie ukrywałam, że pomimo posiadania uprawnień od kilku lat - to mój pierwszy samochód i w związku z tym mogłam nie być przygotowana na pewne rzeczy.

falco napisał(a): w tym czasie ktoś wymienia sobie akumulator chociaż mnie on nie sprawiał problemu

Tobie może nie. Chociaż nie wiem, jak auto sprawowało się wcześniej. Bądź co bądź zależało Ci na jego sprzedaży, o czym świadczyć może nawet zaproponowana przez Ciebie cena.

falco napisał(a): zgadzam się na zwrot i tu zaczynają się ,,schody,,
można było zabrać ten akumulator wkładając stary czyli mój
...więc co?

Akumulator był wymieniany w warsztacie. Kupując nowy, który był koniecznością - zabrano stary.

Sam doskonale wiesz, jakie części zostały wymienione (kopułka z przewodami, linka hamulca ręcznego, łożysko, akumulator - a niewiele brakowało by rozbierać silnik w celu wymiany uszczelki pod głowicą). Nie był to mój kaprys, lecz konieczność.

Samochód był u dwóch różnych mechaników. Nie na to byłam przygotowana. W momencie zakupu zostałam zapewniona, że samochód jest w pełni sprawny - nic tylko wsiąść i jechać.

Poza mechanikami faktyczny stan tego auta mogą potwierdzić przynajmniej trzy inne osoby.

Przypomnij też sobie, w jakim stanie samochód trafił do mnie, a w jakim do Ciebie z powrotem. Sam stwierdziłeś, że tak czysty on nigdy nie był.

Nie byłoby zapewne całej tej afery, gdyby nie słowa dotyczące kwestii finansowej: "Resztę dostaniesz później." Z tego co pamiętam, w grę wchodził tydzień albo dwa.
Cóż, zleciało.

W całej tej sprawie każdy z nas może czuć się poszkodowany.
Bardzo doceniam fakt, że zgodziłeś się na zwrot samochodu - tylko czy zakupione przeze mnie części stanowią jego swoistą rekompensatę?

Może już nawet nie chodzi tak o te pieniądze - chodzi o kwestię honoru.
Nie liczyłabym na ich zwrot, gdyby nie Twoja deklaracja, że to nastąpi.

Skoro powiedziało się "a" - wypada powiedzieć "b".

alter napisał(a): to zależy, może suma jest nie ważna, może sam fakt się liczy...

Nie poruszam tej kwestii w celu wzbudzenia powszechnego zainteresowania. Niejednokrotnie próbowałam wyjaśnić to z falco kanałem prywatnym. Bez rezultatu. Dopiero tu jest jakikolwiek odzew.
A co do kwoty samej w sobie - ciesz się, że możesz w tak swobodny sposób o tym pisać.

Z mojej strony to tyle.
~mir.ko niezalogowany
5 maja 2013r. o 22:57
Pannazdzieckiem napisał(a):
Przed wczoraj anglosasko -żydowski, imperialistyczny kmompleks militarny , zrzucił pierwsze bomby na " wybrane cele w Libii i Syrii "

bardzo dobrze. trzeba wspierać izrael
~ niezalogowany
5 maja 2013r. o 23:26
Kava napisał(a): ...

Kava, który rok tego pojazadu ?
Normalną rzeczą jest to, że kupując auto oprócz tego musisz zainwestować w części.
Jeżeli chcesz nic nie wkładać na starcie to tylko z salonu :)
~jużniemłody niezalogowany
6 maja 2013r. o 6:41
my mamy decydować kogo wybieramy i jak mają rządzić.....?,lepszego żartu nie słuszałem.jak normalny obywatel może decydować o mafii.chyba ktoś w innym kraju żyje.to co się dzieje w naszym kraju,to pięknie pokazuje i opisuje program "państwo w państwie",to tam pokazują prawdziwą polskę.wybieramy tych,których wybierają nam najpierw ci na górze i nie inaczej....więc to nie my wybieramy,tylko mamy z góry narzucone nazwiska,które moga potaplać się w korytku.nie jesteśmy wszyscy politykami,bo pojęcie polityk u nas jest całkiem inaczej rozumianym znaczeniem,niż jakim jest w rzeczewistości.my sobie tylko gadamy o tak zwanej polityce i tyle.mamy swoje poglądy ,choć i tak część z nich narzucają nam swoimi wrzutkami mało znaczącymi dla kraju.wręcz chodzi im oto byśmy się na takich forach żarli,a my głupcy to robimy...tak jakbyśmy nie potrafili ze sobą rozmawiać mając różne poglądy na świat i polskę...a na pewno potrafimy,bo rozumiemy że na tym to polega w wolnym kraju.i dobrze wiemy że ten z PIS-u to nie tylko fanatyczny katolik,a ten z PO to niezawsze bogaty prywaciaż oszukujący urząd skarbowy.z każdej strony można wyciągnąć coś dobrego i wyrzucić coś złego ....tylko my o tym nie rozmawiamy,a zwalczamy się jak matoły....no i polska wygląda jak wygląda ,kiedyś ,dziś i pewnie jutro też.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.