Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nowy papież - i wszystko po staremu?
8375
#GosiaG nieaktywny
29 marca 2013r. o 10:54
alter napisał(a):
GosiaG napisał(a): Jesteś spłukany - prawda ?

może rozwiniesz swoją myśl? i uzasadnisz to pytanie? :) bo chyba wyczułem pułapkę myślową :P

Myslę że jesteś na tyle inteligentny, że nie muszę tego robić :]

Lilith ^^
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
29 marca 2013r. o 10:58
No dobrze. Ale odpowiem. Ja nigdy nie bywam spłukany :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
8375
#GosiaG nieaktywny
29 marca 2013r. o 11:00
Więc nie jesteś uczciwy- bo tylko spłukani, to porządni ludzie :D

Lilith ^^
10114
#alter nieaktywny
29 marca 2013r. o 11:05
GosiaG napisał(a): Więc nie jesteś uczciwy- bo tylko spłukani, to porządni ludzie :D

hehe spodziewałem się tego... ale ja takiej tezy nie postawiłem :)

Jestem tylko przeciwny tezie, że WSZYSCY najbogatsi, są najuczciwsi, a to znaczy, że są tacy, którzy bogacą się nieuczciwie, co przeczy temu co napisał Russel H. Conwell.

Ale przecież jesteś również inteligentna i wiesz dobrze co chciałem powiedzieć :)

8375
#GosiaG nieaktywny
29 marca 2013r. o 11:07
alter napisał(a): Wiara człowieka jest o wiele wiecej warta od mamony.

Wiara w człowieka więcje warta jest od braku wiary.
Pieniądze sa więcej warte od braku pieniedzy.

Twoje zestawienie porównujące dwie całkiem różne rzeczy , to własnie nieporozumienie.

Lilith ^^
10114
#alter nieaktywny
29 marca 2013r. o 11:14
GosiaG napisał(a):
alter napisał(a): Wiara człowieka jest o wiele wiecej warta od mamony.

Wiara w człowieka więcje warta jest od braku wiary.
Pieniądze sa więcej warte od braku pieniedzy.

Twoje zestawienie porównujące dwie całkiem różne rzeczy , to własnie nieporozumienie.

Nie zgodzę się. Gdybym miał wybierać, gdybym musiał bezwzględnie dokonać wyboru. Wybrałbym WIARĘ w biedzie, niż kasę bez WIARY.

Gdybym miał wybierać temat rozmowy z Tobą, wolałbym rozmawiać o duchowości, o poezji, niż o marnocie pieniądza.
Gentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają ;)

obowiązki wzywają. Wesołych Świąt :)

9984
#gover nieaktywny
29 marca 2013r. o 11:15
GosiaG napisał(a): Russel H. Conwell w swojej książce 'Pola diamentów':

Autor to pastor Kosciola Baptystow. Tekst dobry i uzyteczny, ale bez wielkiego poslania. Katolicy odwoluja sie do Spolecznego Nauczania Kosciola.
8375
#GosiaG nieaktywny
29 marca 2013r. o 11:22
alter napisał(a):
Jestem tylko przeciwny tezie, że WSZYSCY najbogatsi, są najuczciwsi, a to znaczy, że są tacy, którzy bogacą się nieuczciwie, co przeczy temu co napisał Russel H. Conwell.

Russel :'' Powiem wyraźnie… dziewięćdziesięciu ośmiu na stu bogatych ludzi (mężczyzn i kobiet) w Ameryce to uczciwi ludzie. Dlatego są bogaci.''

Czy 98% to wszyscy ? :P

alter napisał(a):
Gdybym miał wybierać temat rozmowy z Tobą, wolałbym rozmawiać o duchowości, o poezji, niż o marnocie pieniądza.

Gdyby ta marnośc nie istniała , pozostało by nam rozmawiać o pogodzie .Dzięki mamonie stać nas na książki miedzy innymi z poezją i internet :]

Dziekuję za życzenia .
Pozdrawiam.

;)

Lilith ^^
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia