Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Janusz Korwin Mikke w Bolesławcu!

10557
#Preczzkomuna nieaktywny
15 maja 2013r. o 16:13
~~123 napisał(a):
To, co JKM chce mało mnie interesuje. Ja chcę pracować !! !! !! Nie po to tyle się kształciłam ( z przyjemnością, nawiasem mówiąc :) żeby teraz jakiś nawiedzony mizoginista kazał mi w domu siedzieć :> Lubię swoją pracę i wykonuję ją z sercem. A co do kwestii prawo wyborcze, a posiadanie nieruchomości. Większej durnoty nie słyszałam. Ja też nie posiadam nieruchomości, i mój mąż też, i moja teściowa też, i mój pełnoletni syn też. Tylko mój teść, bo to on jest właścicelem tejże nieruchomości. A zatem co: odebrać naszej czwórce prawa wyborcze ?? ?? ??
Problemy społeczeństwa i możliwości ich rozwiązywania należy ogarniać całościowo... To tyle.
Pozdrowionka dla sympatyków pięknych i inteligentnych kobiet ;)

Prawnik a czytać i słuchać ze zrozumieniem nie potrafi. ;) Czy on każe ? Pracuj sobie i na 10 etatach nikt Ci nie zabrania. Posłuchaj dobrze jeszcze raz tego co mówi w tym filmiku. Co do prawa wyborczego. Wiesz co wnosiła Konstytucja 3 maja, święto której obchodzimy co roku? Odbierała prawo głosu szlachcie bez posesji i dała prawo posesjonatom. Przywróciła monarchię dziedziczną. Zapewne jako demokratka nie obchodzisz tego dnia. Siła głosu powinna być zależna od wysokości podatku jaki płaci właściciel od nieruchomości. Gmina zadłużając się obarczyła by również właścicieli posesji tym długiem. Od razu by się zmniejszyło zadłużanie bo w interesie właściciela byłoby to również.

Brawo!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 maja 2013r. o 16:17
~stary czegewary napisał(a):
Proponuję hasło dla spotkania - "szlachcicu, podejdźże do płota!"

Ja proponuje inne:
"(...), odejdź od komputera"

Zmoderowano 15.05.2013 godz.21:26 - powód: złośliwości (moderator)
~stary czegewary niezalogowany
15 maja 2013r. o 16:19
Odchodzę, wy ślepnijcie i walcie dalej w klawiatury. I tak nic innego nie robić nie potraficie. Aha, szlachto, jedzcie ciastka :)

Zmoderowano 15.05.2013 godz.21:26 - powód: usunięte zbędne cytowanie (moderator)
~ niezalogowany
15 maja 2013r. o 17:12
Wspaniale. W końcu w Bolesławcu pojawi się ktoś mądry. Gradzę politykami czy to z Pis-u, czy od Palikota lub od z Platformy. Janusz Korwin Mikke to jednak człowiek honoru i ktoś, kto nie mówi motłochowi tego co motłoch chciałby usłyszeć, a mówi do ludzi mądrych - mówi prawdę.

Wolałbym żyć w kraju pod jego dyktaturą niż w tej zawzonej tzw demokracji.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 maja 2013r. o 17:16
~ napisał(a): ...Wolałbym żyć w kraju pod jego dyktaturą

No nie przesadzajmy z tym uwielbieniem :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
15 maja 2013r. o 17:20
Pannazdzieckiem napisał(a):
~ napisał(a): ...Wolałbym żyć w kraju pod jego dyktaturą

No nie przesadzajmy z tym uwielbieniem :D

Jestem po prostu szczery. Gdyż wolę kraj pod jego dyktaturą, niż egzystowanie pod dyktaturą motłochu. Teraz politycy pają patent na czyjeś szczęście - wiedzą lepiej od obywatela, gdzie ma się leczyć, jak wychować jego dziecko, co pozwolić jeść, a czego nie pozwolić. Ludzie z moim charakterem nie lubią być sterowani gdyż wolą nawet życie w psiej budzie (ale na wolności) niż życie na smyczy w socjalizmie.
4743
#MANSON nieaktywny
15 maja 2013r. o 17:20
Jeden Ch...j i tak będą kraść tak samo! :/
~ niezalogowany
15 maja 2013r. o 17:27
MANSON napisał(a): Jeden Ch...j i tak będą kraść tak samo! :/

Widocznie nie dostrzegasz zasadniczej różnicy między Nową Prawicą, a PIS=SLD=PALIKOT=PO=PSL.
Otóż tą podstawową różnicą jest to, iż Janusz Korwin Mikke niczego nikomu nie chce dać poza wolnością. Zatem nie będzie obiecywał ci zasiłku, opieki państwa, dofinansowań, "darmowych" wczasów, gwarancji pracy itd
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza