~ napisał(a): ... iż Janusz Korwin Mikke niczego nikomu nie chce dać poza wolnością.
~ napisał(a): Widocznie nie dostrzegasz zasadniczej różnicy między Nową Prawicą, a PIS=SLD=PALIKOT=PO=PSL.NIczego nie chce dać poza wolnością??? Już widzę wolność pod dyktaturą KSENOFOBA, dla Niego każdy kto jest inny niż On sam, jest zgnojony, jest ...em, Każdy kto ma inny kolor skóry, wyznaje inną religię, jest innej orientacji, ba, nawet kobiety są dla niego istotami niższego rzędu. Taaaaaak, o takim Państwie z takim Dyktatorem marzę :| Acha, jeszcze jedno, gdyby Ten Pan przypadkiem został wybrany na"głowę państwa", nie zdziw się jak sąsiad odstrzeli Ci łeb, bo Twój piesek na...ł mu na trawnik, Pan JKM da mu pistolet, bo Pan JKM jest za swobodnym dostępem do broni dla każdego obywatela. Oj, wydaje mi się że już był ktoś taki :| A historia lubi sie powtarzać.
Otóż tą podstawową różnicą jest to, iż Janusz Korwin Mikke niczego nikomu nie chce dać poza wolnością. Zatem nie będzie obiecywał ci zasiłku, opieki państwa, dofinansowań, "darmowych" wczasów, gwarancji pracy itd
Zastosowana autokorekta
alabaster72 napisał(a): ... A historia lubi sie powtarzać.
alabaster72 napisał(a): NIczego nie chce dać poza wolnością??? Już widzę wolność pod dyktaturą KSENOFOBA, dla Niego każdy kto jest inny niż On sam, jest zgnojony, jest ...em, Każdy kto ma inny kolor skóry, wyznaje inną religię, jest innej orientacji, ba, nawet kobiety są dla niego istotami niższego rzędu. Taaaaaak, o takim Państwie z takim Dyktatorem marzę :| Acha, jeszcze jedno, gdyby Ten Pan przypadkiem został wybrany na"głowę państwa", nie zdziw się jak sąsiad odstrzeli Ci łeb, bo Twój piesek nakupczył mu na trawnik, Pan JKM da mu pistolet, bo Pan JKM jest za swobodnym dostępem do broni dla każdego obywatela. Oj, wydaje mi się że już był ktoś taki :| A historia lubi sie powtarzać.
Zastosowana autokorekta
alabaster72 napisał(a): HISTORIA LUBI SIĘ POWTARZAĆ!!! :|
Preczzkomuna napisał(a): Marzę by Polska wróciła do normalności.
Preczzkomuna napisał(a):Telewizji nie oglądam, faktów wcale, poczytam, czasem zerknę na wypowiedzi na YOUTUBE, oczywiście teraz powiesz że to wszystko wyrwane z kontekstu, powiesz mi, poczytaj "Wprost", "Newsweek", Myślisz że tylko TV kłamie i otumania, nie, wszystkie media są po to aby otumanić ludzi takich jak MY. Co do Twojej wypowiedzi, widzę że jesteś zwolennikiem posiadania broni przez każdego obywatela, cóż, widzę to , owszem, ale nie w kraju wqrwionych na wszystko ludzi. Przytaczasz przykłady ludzi skrajnych, Breivik, Holmes, psychopaci. Przestępczość na świecie? Bo w Polsce większa, jasne, ale zobaczysz co będzie jak dadzą wszystkim broń. W Norwegii mieszka blisko 5 000 000 ludzi zarejestrowanej broni jest około 1 500 000, prawie co trzeci obywatel ma broń. Dopiero po ataku tego szaleńca wprowadzono ustawę o posiadaniu broni. Ile było Breivików wcześniej? Zobaczymy ilu takich jak ONI będzie u nas, kiedy ułatwią dostęp do broni w Polsce. Może nie znam sie na polityce, znam się na ludziach, wiem jacy potrafią być POLACY, wystarczy słowo, idą na oślep, drugie słowo i na siebie pójdą.
A wolność pod dyktaturą większości? ;) Nie wiesz co piszesz. Wyłącz TVN i zacznij myśleć. Telewizja już wam niezłą papkę z mózgu zrobiła. Co do broni. W Szwajcarii broń jest legalna. Najmniejsza przestępczość w Europie. W Stanach, w których legalna jest broń też mniejsza jest przestępczość. Wiesz co stało się na wyspie Utoya? ;) Był sobie taki wariat nazywał się Anders Behring Breivik mówi Ci to coś? Wybił 69 osób. Jakby każdy mógł mieć możliwe, że do tego by nie doszło lub zabiłby może 2 osoby od trzeciej sam by zginął. Ludzie powinni móc się bronić. Broń wyrównuje szanse. W pewnym kinie podobna sytuacja była. Na drogach dużo więcej ludzi ginie niż od broni. To co zabraniamy ?
Czemu jego wypowiedzi są kontrowersyjne ? 40 lat komunizmu 20 lat socjalizmu. Te pojęcia są obce Polakom. Każda telewizja pokazuje to samo. TVN pokaże, że korwin to szowinista i później ludzie chodzą i powtarzają. Marzę by Polska wróciła do normalności.
Preczzkomuna napisał(a): Korwin zmasakruje kolejnego lewaka.Ta wypowiedź z ust faceta który zarzuca mi że wiedzę swoją posiadam z TV jest niczym innym jak hipokryzją, Ja również na YOUTUBE oglądałem to spotkanie, Młody człowiek miał rację, zadał pytanie a odpowiedzi nie uzyskał, co uzyskał? Zgnojony został przez homofoba, ksenofoba, antysemitę, rasistę, szowinistę. KIlka cytatów z wypowiedzi tego Pana "...celem życia nie jest przeżycie..." Wybacz kolego, ale w naszym kraju to jest priorytet, przeżyć, od wypłaty do wypłaty, dać jeść dzieciom, by i one mogły żyć."Kto nie ryzykuje ten nie je" zaryzykuj w naszym kraju, zeżrą Cię podatki, chyba że będziesz zatajał przychody, ZUS-y, chyba że zatrudnisz Pracowników z grupą lub na najniższą krajową, dopadnie Cię jakaś ZORGANIZOWANA GRUPA, bo przestępczość w naszym kraju ogromna.