Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Zakaz handlu w niedzielę. Za i przeciw

~jgc niezalogowany
31 maja 2013r. o 16:11
ode mnie w temacie:) http://jegoblog.pl/moje/szatan-kupuje-w-niedziele/
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4469
#Patrzalski nieaktywny
31 maja 2013r. o 16:15
po co zakazywać handlu w niedzielę ? bieda jest , to jeszcze zakazać ludziom pracować ?
zamiast zakazywać ,trzeba może nakazać ?
nakazać pracodawcy ,żeby za taką niedzielną dniówkę zapłacił podwójnie !
gdyby pracownik został uczciwie wynagrodzony za taki dzień, to chętnych by nie brakowało i nikt nie stałby w niedzielę za kasą z przymusu :D
w tym całym zamieszaniu chodzi tylko o jedno , o podlizanie się episkopatowi w celu większego poparcia z ambon
jeśli ktoś myśli ,że robią ten dym z troski o ludzi pracujących w handlu ,to jest po prostu naiwny
ktoś tam przytoczył ,że w Niemczech sklepy są zamknięte i jest ok
jak u nas będzie tak jak w Niemczech to też sklepy będą zamknięte
ale niestety jeszcze przez długi czas musimy zap...c ,żeby dogonić ich gospodarkę :) o ile to w ogóle możliwe
~ niezalogowany
31 maja 2013r. o 16:17
~jgc napisał(a): ode mnie w temacie:) http://jegoblog.pl/moje/szatan-kupuje-w-niedziele/

na zachodzie, to nie kosciol wywalczyl wolne niedziele. tyle w temacie
~ niezalogowany
31 maja 2013r. o 16:23
Całkowity zakaz handlu w niedzielę, wszystko oprócz aptek. Zakaz powinien dotyczyć również handlu złudzeniami w kościołach! Niedzielne sklepiuki z marzeniami też pozamykać!
5413
#Przemyslaw nieaktywny
31 maja 2013r. o 16:49
Państwo powinno jedynie dbać o stanowienie i przestrzeganie reguł pomiędzy pracownikami a pracodawcami.

Reszta to sprawa wolnego rynku.Przecież za przymusowe wolne dni firmy nie otrzymują rekompensaty w ulgach podatkowych.Każda strata odbija się w pierwszej kolejności głównie na płacach pracowników.
Czym mniej państwa tym bogatsi obywatele.
Bogactwo państwa to nie bogactwo rządu ani samorządu.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~m niezalogowany
31 maja 2013r. o 17:09
jak to wyglada u siasiadow :

http://niezalezna.pl/41829-w-niemczech-walcza-o-niedziele-sluzaca-poglebianiu-wiezi-rodzinnych-w-polsce

http://gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,35211,13997429,Sklepy_zamkniete_w_niedziele___tak_maja_Niemcy__I.html
~ niezalogowany
31 maja 2013r. o 17:26
Przemyslaw napisał(a): Państwo powinno jedynie dbać o stanowienie i przestrzeganie reguł pomiędzy pracownikami a pracodawcami.

powinno... utopia. Panstwo realizuje zadana grup lobbujacych. a ze biedota w marketach nie ma przedstawicielstwa to i zap..cza w swiatki, piatki i niedziele.

Ktoś napisał: Reszta to sprawa wolnego rynku.

bzdura, w pl nieistnieje wolny rynek. wolna amerykanka owszem

Ktoś napisał: Przecież za przymusowe wolne dni firmy nie otrzymują rekompensaty w ulgach podatkowych.

dlaczego mialyby miec?? zaczynajac interes, przestoje mam wkalkulowane w dzialalnosc. zdaje sie, ze prowadzisz dzialalnosc. wiec co za durne hasla?

Ktoś napisał: Czym mniej państwa tym bogatsi obywatele.

:] :]
~m niezalogowany
31 maja 2013r. o 17:45
Zamiast sie cieszyć ze macie wogóle jakąkolwiek prace to jeszcze marudzicie że musicie w niedziele pracować,jak macie problem to zmieńcie prace,przyjdzie ktoś inny kto będzie pracować i nie będzie wybrzydzał i marudził.Ja pracuje na nocki,jest naprawde cięzko,ale zaciskam zęby i pracuje choć nie jest lekko gdy łamie spanie.Przecież to wbrew naturze pracować w nocy,ale najważniejsza dla mnie jest praca i pieniądze.Więc jak zależy Wam na pracy to przestańcie marudzic,bo nikt niema lekko.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.