Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jawność płac

~pracodawca niezalogowany
26 lipca 2013r. o 19:47
~ napisał(a):
Po wypowiedziach widać ,że nigdy nie pracowałeś w fabryce, nie interesowałeś się jej sprawami jak i sprawami pracowniczymi.
Ty proponujesz perpetum mobile czyli związek dla związku, sam się napędzający i sam się opłacający (ciekawe z czego, bo nie ma takiego zawodu związkowiec a więc zarabiać sam na siebie nie może).

No nie pracowałem w fabryce... a właściwie pracowałem, i po 11 miesiącach wiedziałem już czego w życiu robić nie chcę. Nie chciałem już nigdy pracować w fabryce. I nie pracuję. I moi pracownicy też nei pracują w fabryce. Może dlatego nie chce im się zakładać związków zawodowych. Tobi widocznie chce się pracować w fabryce, to walcz, by w Twojej fabryce płace były jawne. A od mojego zakładu się odwal. W Bolesławcu jest ponad 3000 przedsiębiorstw i moze 5 fabryk... Ręce precz od normalnych firm!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
26 lipca 2013r. o 20:19
~pracodawca napisał(a):
~ napisał(a):
Boicie się że pracownik pozna zarobki szefa, chociaż wszyscy wiedzą ile zarabia.

No to wszystko jest już jawne. Każdy właściciel firmy kapitałowej musi co roku do sądu KRS składać sprawozdanie z działalności i ze swoich finansów. Co ciekawsze... taki rejest jest jawny dla każdego. Nawet z domu nie trzeba się ruszać i to całkowicie bezpłatnie. Wiedząc ile zarobiła firma w dokumentach widać ile zarobił jej szef... co do grosika..
Rozumiem, że niektórym nie chce sie... a inni nie potrafiż czytać dokumentów finansowy. No .. było się uczyć a nei zakłądać związki zawodowe...

Prawie prawda, o ile zarząd jest 1-osobowy :D
~ niezalogowany
26 lipca 2013r. o 20:26
~pracodawca napisał(a): No .. było się uczyć a nei zakłądać związki zawodowe...

Tak-tak, do skupu złomu, składu opałowego, to ty po harvardzie jesteś :D
~ niezalogowany
26 lipca 2013r. o 20:50
Powiedz mi pracodawco co ci zaszkodzi jawność zarobków, bo na razie jedyny argument to taki "że sobie nie życzysz" a i tak każdy wie ile zarabiasz. Z tego co napisałeś to zarabiasz mało, ale jakbyś się uczył to byś zarabiał dużo :D
10114
#alter nieaktywny
27 lipca 2013r. o 14:27
~pracodawca napisał(a): Ręce precz od normalnych firm!

"Normalnych firm"?! hehe... a co to niby ma znaczyć? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
1
emem
27 lipca 2013r. o 15:19
alter napisał(a): EOT emem, bo sorry, ale brakuje Ci wiedzy w temacie.

Zawsze to samo kolego - gdy koncza Ci sie argumenty, to obrazasz innych, piszesz ze nie maja wiedzy w danym temacie itd.

Uwazasz, ze nie mam? To wytlumacz, to nie jest trudne.

Obecnie tajnosci plac jako tako nie ma, urzedy skarbowe wszystko wiedza. Tak jak ktos wspominal w wielu miejscach, np. gdy zaciagasz kredyt, wysokosc dochodu musisz ujawnic. Nie ma wiec potrzeby, aby o wysokosci zarobkow dodatkowo musieli wiedziec zwiazkowcy.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
10114
#alter nieaktywny
27 lipca 2013r. o 16:08
emem napisał(a): Zawsze to samo kolego - gdy koncza Ci sie argumenty, to obrazasz innych, piszesz ze nie maja wiedzy w danym temacie itd.

Obecnie tajnosci plac jako tako nie ma, urzedy skarbowe wszystko wiedza. Tak jak ktos wspominal w wielu miejscach, np. gdy zaciagasz kredyt, wysokosc dochodu musisz ujawnic. Nie ma wiec potrzeby, aby o wysokosci zarobkow dodatkowo musieli wiedziec zwiazkowcy.

Kończą się argumenty? To Ty zadajesz pytania kompletnego laika, myślisz że mam czas Ci tłumaczyć wszystko od podstaw? Przykro mi to pisać po raz kolejny jesteś ignorant nie wypowiadaj się na tematy, o których g.ówno wiesz, bo się ośmieszasz.

Tajności nie ma? to dlaczego pracodawcy żadają od pracowników podpisu pod klauzulą tajności?! z groźbą poniesienia konsekwencji? i to w firmach bolesławieckich? o TYm też jako dziennikarz, g.ówno wiesz?! wykorzystaj lepiej szanse, aby milczeć... klasyk powiedział :)
EOT ignorancie.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
27 lipca 2013r. o 16:15
nie nadużywasz czasem tego słowa?
ostatnio jaką dziwną formę przybrałeś w swoich wypowiedziach... :D

to już kolejny ,,ignorant,, w Twoim wykazie... :)
kto następny?... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza