Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska niewolnikiem UE

2987
#Nightmare nieaktywny
7 października 2013r. o 7:27
Życzę miłej lektury...

" Tak sie kończy handel własnym krajem. Za 300MLD z Unii zrobiliśmy z siebie ladacznicę. Policzmy ile na tym nierządzie realnie zarobiliśmy.

Zaabsorbujemy 80% puli - czyli realnie dostaniemy 240mld. Ciągle dużo? Koszt redystrybucji pieniędzy unijnych to ok 35% (w tej kategorii mieszczą się również takie cukiereczki jak kampanie reklamowe dla mięsa wieprzowego, ryb i Bóg jeden wie czego jeszcze), czyli zostaje nam już tylko 155mld. Koszt pozyskania dofinansowania przez biorcę (firmę, osobę fizyczną, samorząd) to ok 10% pozyskanej kwoty tzn. ktoś musi wygenerować kilogram dokumentacji, poodwiedzać rożne urzędy, pozyskać informacje, stracić czas na kontrole i audyty, pilnować dokumentacji itd. Licząc na okrągło zostaje 140mld. Kupa kasy? Ale spokojnie, jeszcze trzeba zapłacić za karnecik czyli oddajemy 100mld (składkę członkowską upoważniająca do ubezwłasnowolnienia - tak zapłacimy 100mld jakby ktoś nie wiedział). Zostaje 40mld! Wychodzi że na łapę "polaczek" dostaje na te całe 7 lat 1000zł (143zł rocznie!) od panów z UE. Czyli już możemy ten okrągły tysiąc zainwestować. Tylko się nie śpieszyć - już nic nie wolno roztrwonić!

Jak inwestujemy? Pieniądze dzielą gamonie za biurkiem na podstawie stosu dokumentacji, której i tak nikt nie rozumie i nie jest w stanie zweryfikować ponadto mają też kumpli z podstawówki, średniej i wieczorówki. Skutek? Kombinatorzy i naciągacze dostali swoje Eldorado. Flagowym przypadkiem głupoty wydatkowania pieniędzy była organizacja kursów dobrych manier dla więźniów. Niezłym żartem są też inwestycje Badania i Rozwój. Przeczytałem kilka raportów na temat wniosków z takich inwestycji i szczególnie zauroczył mnie jeden "Nie zauważona podażowych skutków realizacji projektów". To oczywiście bełkot, a tłumacząc na polski "Badania żeśmy zrobili, ale nima z tego rozwoju" - tzn. nic nie wyprodukujemy, nic nie trafi na rynek. Czarna dziura pochłonęła pieniądze. Takich inwestycji są tysiące - firmy wyciągają pieniądze na produkty, które istnieć będą jedynie w dokumentacji dla audytora. Zresztą instytucje powołane do dystrybucji pieniędzy i kontroli ich wykorzystania mają gdzieś co się z pieniędzmi dzieje - w papierach ma być dobrze. Nie daj Bóg żeby wykryć jakiś przekręt, trzeba potem odebrać pieniądze (nie zawsze jest to możliwe bo firmy krzaki znikają), wytłumaczyć się szczebel wyżej żeśmy popełnili błąd, szukać nowego projektu, a na to znowu trzeba wyciąć kilka drzew na papier i najgorsze, że premia zagrożona. Byłbym zapomniał o małym szczególe - do tych kabaretowych inwestycji Polska musi jeszcze połowę dopłacić zadłużając nas w zachodnich bankach!

Nie zapominajmy o innych "korzyściach" oferowanych w offsecie z "300mld" takich jak niszczenie rynku, obniżanie konkurencyjności firm poprzez uzależnianie od funduszy UE, podnoszenie kosztów inwestycji ("my płacimy? nie! no to do kieszeni!"), przymus przyjmowania idiotycznego prawa UE, powszechna drożyzna i robienie wody z mózgu ludziom kretyńskimi reklamówkami. Za chwilę uduszą nam energetykę (DEBILNE limity CO2 - czy dinozaury jeździły dieselami, że za ich czasów poziom CO2 był wyższy, musiały też za pewne wybudować Wielki Mur Chiński by odgrodzić się od roztopionej Antarktydy), ale wcześniej każą wybudować za nasze pieniądze sieć elektryczną łączącą nas z Niemcami byśmy mogli słono płacić za niemiecki, ekologiczny prąd kiedy już zamkną nasze elektrownie. Nie zapominajcie taż o harmonizacji podatków - brzmi pięknie harmonia, ład, porządek spokój... w praktyce będzie to wyglądało tak, że unia ustali wysokość podatków, chyba nie muszę mówić, które gospodarki będą promowane przez taki zharmonizowany system podatkowy.

Na koniec jeszcze jedna szokująca ciekawostka dla leminga (pogłośnijcie RMF-kę bo zaboli). Nie dość, że w siedmiolatce 2014-2020 realnie wchodzimy na zero to już teraz wiadomo, bo oficjalnie się już o tym przebąkuje, że w kolejnej siedmiolatce będziemy płatnikiem netto! Czyż to nie wspaniałe? Dołączymy do elitarnego grona takich państw jak Niemcy czy Francja! Problem tylko, że społeczeństwo nam wymiera albo ucieka zagranice na zlewozmywaki a gospodarka nastawiona jest na montowanie pralek, kopanie w ziemi, zakręcanie słoików i składanie baraków pod nowe supermarkety po to by wpuścić tam "inwestora" zwolnionego z podatków, polską siła roboczą za minimalną krajową, a cały zyski wytransferować do centrali we Francji (np. kupując od centrali fikcyjne usługi consultingowe). Unijne dziwny czlowiek izmy i nasze marionetkowe głupki w polityce pchają nas dalej w tą stronę.

Tylko proszę, darujcie sobie "argumenty" w stylu dzięki unii jeździmy po Europie bez paszportu (do tego nie trzeba było wchodzi do UE, to się dzieje na mocy traktatu z Schengen), albo że wasza firma korzysta ze środków unijnych (to, że ty korzystasz znaczy tylko tyle, że cała reszta z nas za to płaci - unia tylko potęguję skale niegospodarności). Jak chcecie krytykować to proszę o fakty. Jak macie z tym problem i dalej wolicie myśleć o sobie jako niewolniku co dostaje ze stołu pańskiego kość do obgryzienia to proszę bardzo. Żryj dalej tą propagandową paszę z wyborczej, ugotuj coś z tvn, pośmiej się z porannych żartów rmf-u a potem wyślij tam sms o treści "jestem baran", ale śpij spokojnie - unia wie co dla Ciebie dobre, słyszysz o tym dzień w dzień w telewizorze od podobnych do siebie bezmyślnych lub przekupionych papug.

Wstyd mi za samego siebie - musze sie przyznać, że kiedyś głosowałem za wejściem Polski do UE skuszony kolorową propagandą, którą za nasze pieniądze robili nam pranie mózgu przez 10 lat. Staliśmy się rynkiem zbytu, stadem baranów do golenia, nie mamy praktycznie nic do powiedzenia w żadnej sprawie - musimy tylko przyjmować prawo europejskie i płacić składkę. Dosłownie za chwilę staniemy się państwem upadłym - kolonią afrykańska w samym środku Europy, z której wydobywa się surowce, a w podzięce wysyła się tzw. "pomoć", o której wiadomo, że będzie rozkradziona przez wieprze przy korycie, a wieprz nażarty śpi i nie obchodzi go że chlew się wali.
Nie odpuszczę, jeśli dzięki mnie choć jeden ślepiec odzyska wzrok to może chociaż po części spłacę dług głupoty względem samego siebie (referendum w sprawie wejścia do UE...). Życzę wszystkim więcej rozumu przy okazji referendum w sprawie EURO (o ile nasi sprzedajni klakierzy zdecydują się dać nam wybór...). "

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 października 2013r. o 7:46
Nightmare napisał(a):

Wstyd mi za samego siebie - musze sie przyznać, że kiedyś głosowałem za wejściem Polski do UE skuszony kolorową propagandą,

Ja również przyznaję się do winy , wstyd mi . Preczzeurokołchozem !! Won z Euro !! Czas najwyższy , abyśmy wytrzeźwieli , Drodzy Państwo z tego snu o demokracji. To jest oszustwo ... Mędrców Syjonu :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ja niezalogowany
7 października 2013r. o 7:57
Kocham ten kraj, ale nienawidzę tego państwa.... hej kolego ukradłeś mój tekst :) niemniej jednak w 100% się z tobą zgadzam
3244
#polak nieaktywny
7 października 2013r. o 7:58
Pannazdzieckiem napisał(a):
Nightmare napisał(a):

Wstyd mi za samego siebie - musze sie przyznać, że kiedyś głosowałem za wejściem Polski do UE skuszony kolorową propagandą,

Ja również przyznaję się do winy , wstyd mi . Preczzeurokołchozem !! Won z Euro !! Czas najwyższy , abyśmy wytrzeźwieli , Drodzy Państwo z tego snu o demokracji. To jest oszustwo ... Mędrców Syjonu :)

Totalne bzdury wypisujecie, trzeba było zostać razem z Ruskimi? To byłoby cudownie?
~ja niezalogowany
7 października 2013r. o 8:02
ruskich pogoniliśmy bez pomocy unii poczytaj troszkę historii polaku!! unia łapami balcerowiczów tusków sikorskich rostowskich i innego tałatajstwa zrobiła z nas wyłącznie KRAJ USŁUGOWY, ale ty wychowany na faktach tvn-u nigdy tego nie dostrzeżesz
~ niezalogowany
7 października 2013r. o 8:06
~ja napisał(a): ruskich pogoniliśmy bez pomocy unii poczytaj troszkę historii polaku!! unia łapami balcerowiczów tusków sikorskich rostowskich i innego tałatajstwa zrobiła z nas wyłącznie KRAJ USŁUGOWY, ale ty wychowany na faktach tvn-u nigdy tego nie dostrzeżesz

i kaczyńskich.
~ niezalogowany
7 października 2013r. o 8:10
kolejny mądry- Kaczyńscy akurat do unii podchodzili bardzo sceptycznie i nie chętnie (historia naprawdę nie boli) ich za to można posądzać i bać się za faworyzowanie diabła z Torunia oraz innych podobnych z Watykanu
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 października 2013r. o 8:15
polak napisał(a):

Totalne bzdury wypisujecie, trzeba było zostać razem z Ruskimi? To byłoby cudownie?

Ty , polak , czy Ty się qarwasz dobrze czujesz ? Czy aby przypadkiem ścierwomedia sieczki Ci z głowy nie zrobiły ? Nasi przodkowie bili się o Polskę i za nią umierali, a Ty mi mówisz, że Polska ma być wasalem sąsiadów ? Ruscy są tak samo obecnie zbajerowani putinowską propagandą , jak reszta tego nieszczęśliwego , żydowskiego Świata. A tu chodzi o wolność , dla Narodów i jednostek , czyli Obywateli. Jak na razie , to piszczymy pod butem żydowskich ... i nie tylko, banksterów. Ogarnij się nieco , Drogi polaku ( celowo małą literą ). I bez uśmiechu.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza