Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Telewizja Polonia w Bazylice Maryjnej
~majętny Stef niezalogowany
30 grudnia 2013r. o 15:54
Dlatego życzymy ememowi aby na jego emeryturę zarabiały kobiety ,w kopalniach :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1
emem
30 grudnia 2013r. o 16:00
skorn napisał(a): Do tego potrzeba są badania?

Do zrozumienia tego, jak funkcjonuje czlowiek.
Dzięki badaniom naukowym ludzkosc idzie do przodu.

skorn napisał(a):
Kobieta do pracy w kopalni się nie nadaje.

Wlasnie po to potrzebne sa badania, aby wyeliminowac takie stereotypy i takie rozumowanie.

Jeszcze niedawno mowilo sie, ze kobieta nie moze prowadzic samochodu, pracowac w policji czy wojsku. Podobnie jak mowilo sie, ze mezczyzna nie moze pracowac jako niania w przedszkolu czy byc pielegniarzem albo sprzedawac kwiatki w kwiaciarni.

Na szczescie swiat sie zmienil i to jest kwestia decyzji kobiety/mezczyzny a nie uwarunkowan kulturowych ("bo co ludzie powiedza).

Pozdr,
emem

Dopisane 30.12.2013r. o godz. 16:00:

~majętny Stef napisał(a): Dlatego życzymy ememowi aby na jego emeryturę zarabiały kobiety ,w kopalniach :D

Ja na swoja emeryture zarabiam sam.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
30 grudnia 2013r. o 16:01
emem napisał(a):

Nie słuchaj Czarka i Darka bo ci głupoty wciskają
1
emem
30 grudnia 2013r. o 16:03
~majętny Stef napisał(a):
emem napisał(a):

Nie słuchaj Czarka i Darka bo ci głupoty wciskają

A kto to?

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
211
skorn
30 grudnia 2013r. o 16:11
emem napisał(a):
skorn napisał(a):
Kobieta do pracy w kopalni się nie nadaje.

Wlasnie po to potrzebne sa badania, aby wyeliminowac takie stereotypy i takie rozumowanie.

Kobiety jako słabsze fizycznie nie nadają się do ciężkich prac fizycznych, bo ich wydajność będzie zbyt mała. To stereotyp, który trzeba zbadać? Zdrowy rozsądek nie wystarczy?

Co do reszty przykładów, każdy może być tym, kim chce. Byleby państwo/faszyści z UE trzymali sie od tego z daleka i nie tworzyli w związku z tym nowych praw/norm.

<i>
30 grudnia 2013r. o 16:26
Emem chyba nigdy olimpiady nie oglądał, bo każdy co ją oglądał zna wyniki i potrafi porównać je między płciami. W sportach siłowych ,porównując wyniki ,kobiety nie istnieją.
Więc ani nie będzie z kobity lepszej policjantki, ani strażaka, ani górnika ,ani budowlańca ,ani wojskowego.
Do tego potrzebne są badania?
Urzędasom z UE pewnie są potrzebne, bo muszą jakoś się wykazywać. Normalnemu potrzebne nie są.
Zresztą, wszystkie badania i tak nie mają sensu bo przyjdą muzułmanie do PE i je zmienią na swoje :)

Ibrahimović dzięki pobiciu rekordu występów w reprezentacji narodowej Thomasa Ravalliego (143.) dostał nowiutkie Volvo. Zupełnie inaczej potraktowano Therese Sjogran, która w drużynie narodowej Trzech Koron zagrała w aż 187 meczach! Takie zachowanie władz szwedzkiej federacji spotkało się z krytyką. Sam Zlatan uważa jednak, że to oczywiste, że piłkarze zasługują na więcej niż piłkarki.

- Z całym szacunkiem dla kobiet, za to czego dokonały, a radzą sobie fantastycznie, to nie można porównywać futbolu męskiego i kobiecego – powiedział Zlatan. – Dajcie spokój, to nawet nie jest zabawne. – Z Całym szacunkiem dla pań, ale powinny być wynagradzane adekwatnie do tego, jakie pieniądze same generują.

- W Europie porównuje się mnie do Messiego, czy Cristiano Ronaldo, a kiedy wracam do Szwecji, to porównuje się mnie z piłkarką – dodał Zlatan. – Szwedzkie media zadały mi latem pytanie, kto jest lepszy, ja czy Lotta Schelin. „Żartujecie sobie, prawda?” Kiedy pobiłem rekord goli w reprezentacji, to do kogo mam to porównywać? Do tego, kto miał wcześniej rekord, czy do kobiet? – pytał retorycznie Ibrahimović.
~ niezalogowany
30 grudnia 2013r. o 16:57
~majętny Stef napisał(a): W sportach siłowych ,porównując wyniki ,kobiety nie istnieją.
Więc ani nie będzie z kobity lepszej policjantki, ani strażaka, ani górnika ,ani budowlańca ,ani wojskowego.

Ty też nie dałbyś radę zawodniczkom w sportach siłowych! :)
Czy to oznacza , że kobieta będzie lepszym policjantem, górnikiem, budowlańcem itd. od Ciebie? :)
30 grudnia 2013r. o 17:40
~ napisał(a):
Ty też nie dałbyś radę zawodniczkom w sportach siłowych! :)
Czy to oznacza , że kobieta będzie lepszym policjantem, górnikiem, budowlańcem itd. od Ciebie? :)

To są wyjątki kobiet. Zwykły facet nie dałby rady Szwarcenegerowi więc nie oznacza to że zwykły facet nie nadaje się do pracy siłowej i powinni tam robić sami Arnoldowie.
Natura tak chciała że facet jest silniejszy i wydajniejszy w pracy. A sztangistek nie należy podejrzewać że rzucą sport i pójdą robić do kopalni albo zostaną krawężnikami za 2000 zł.
Badania już zostały przeprowadzone na olimpiadzie i w Eurosporcie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia