Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Telewizja Polonia w Bazylice Maryjnej
~majętny Stef niezalogowany
30 grudnia 2013r. o 20:09
Czy ktoś zastanawiał by się jak wyglądałaby praca kobiety w kopalni?
Każdy wie jak jest w robocie, że jeden liczy drugiemu ile zrobił a jak się czegoś nie doliczy to są spory.
No i przychodzi taka kobieta do kopalni lub na budowę i robi lub nosi mniej, ale wypłatę musi wziąć podobną bo to byłaby dyskryminacja (już niektórzy o takie coś zadbają).
Pracodawca musi dać jej osobną szatnię bo nie może być w tej samej co mężczyzna.
W kopalni górnicy się myją po robocie. Czy kobieta będzie musiała mieć osobną łazienkę?
Musiałaby ją mieć (za wszystko płacą ememy oczywiście :)).
Ale wracając do fermentu między pracownikami - kobieta musiałaby podawać ich o mobbing, bo naturalne jest ,że by ja popędzali w robocie i mówili że jest słabsza (a to jest złe powiedzieć kobiecie że jest słabsza, już niektórzy o to zadbają aby tak nie mówić).
Kobieta nie mogłaby cały czas się obrażać na współpracowników bo zauważą to pracodawcy że jest problemowym pracownikiem.
Dlatego musiałaby załagodzić sytuację innymi sposobami - na przykład oddając się kolegom w pracy.
No ale jak będzie się oddawała chłopom to będzie jak ta prostytutka która bierze zapłatę za usługę zwykłą zgodę na wykonanie mniejszej normy.
No ale to rozbije rodziny pracowników bo żonom to się podobać nie będzie no i same ją "zwolnią" z pracy.
Wtedy sądy będą odbierać im dzieci i dawać ojcom, bo kobiety będą jakby niepoczytalne w swoich zachowaniach.

Wtedy UE wprowadzi matkę męska i każdy mężczyzna będzie mógł mieć miesiączkę legalnie.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1
emem
30 grudnia 2013r. o 20:31
majetny Stef,

no to w takim razie skoro kobieta sie nie moglaby pracowac w kopalni (nawet jesli tego chce), to facet nie powinien byc niania (bo niania to typowy zawod kobiecy!).
Uwazasz, ze urlop tacierzynski (czyli kiedy facet idzie na kilka miesiecy na urlop po narodzinach dziecka, podczas gdy kobiet pracuje) to tez cos zlego?

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~ niezalogowany
30 grudnia 2013r. o 20:58
~majętny Stef napisał(a): Wtedy UE wprowadzi matkę męska i każdy mężczyzna będzie mógł mieć miesiączkę legalnie.

Czy Ty się dobrze czujesz , a może dostałeś miesiączkę i bredzisz czekając aż UE wyda zalecenie o konieczności myślenia przed napisaniem i publikacją postów? :)
10114
#alter nieaktywny
30 grudnia 2013r. o 21:29
emem napisał(a): majetny Stef,

no to w takim razie skoro kobieta sie nie moglaby pracowac w kopalni (nawet jesli tego chce), to facet nie powinien byc niania (bo niania to typowy zawod kobiecy!).
Uwazasz, ze urlop tacierzynski (czyli kiedy facet idzie na kilka miesiecy na urlop po narodzinach dziecka, podczas gdy kobiet pracuje) to tez cos zlego?

Emem to nie o to chodzi! I nie o to chodzi w sporze o gender.

Aby przyjąć się do pracy na jakiekolwiek stanowisko pracy, trzeba spełniać pewne określone przez pracodawcę kryteria, i tyle. Naturalne cechy każdej z płci, dają każdemu predyspozycje do wykonywania określonego zawodu. I to jest kwestia indywidualna.

Próbujesz rozmawiać o gender? to zastanów się gdzie jest meritum :) Właściwie to nie jest chyba właściwy temat do takiej dyskusji :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Iza niezalogowany
30 grudnia 2013r. o 21:34
"(...)Pojutrze. Niezamierzone konsekwencje współczesności (...)
– Sie ma, występuję o zgodę na małżeństwo.
– W czyim imieniu?
– David Deets.
– A ten drugi jak się nazywa?
– Nie ma żadnego drugiego. Chcę poślubić siebie samego.
– Poślubić siebie? Co pan ma na myśli?
– Psychiatra twierdzi, że mam dwoistą osobowość, więc chciałbym złączyć jej obie części węzłem małżeńskim. Może wtedy mógłbym się wspólnie rozliczać i otrzymać większy zwrot nadpłaconego podatku?

(znalezione w sieci, z angielskiego przełożył Waldemar Żyszkiewicz) "

http://wpolityce.pl/dzienniki/felietony-waldemara-zyszkiewicza/70623-dzender-bedzie-sie-dzialo-czy-zwolennicy-szybkiego-tworzenia-cywilizacji-na-opak-zdaja-sobie-sprawe-z-jej-mozliwych-nastepstw

;)

Pozdr. :)
~ niezalogowany
30 grudnia 2013r. o 21:34
Gender -temat zastępczy!
~zacofany moher niezalogowany
30 grudnia 2013r. o 21:41
emem napisał(a):
Kosciolow jako tako nie promuje, bo wiekszosc osob, z ktorymi sie spotykam nie interesuje sie kosciolami

Może rzadziej bywam w Krakowie, ale gdy ostatnio byłem, to jednak parę osób w Bazylice Mariackiej widziałem. Ba, nawet w Katedrze na Wawelu ktoś był.
emem napisał(a): jesli kobieta chce isc do wojska (..) to czy to jest ok? Tak, jestem.

Naprawdę chciałbyś wysłać swoją kobietę na wojnę? Strzelałbyś do kobiet? A gdyby była w ciąży? Strzeliłbyś? A do żołnierzy się strzela...
Dlaczego z takim obrzydzeniem mówimy (i pamiętamy po paruset latach!) o wiązaniu dzieci do machin bojowych i pędzeniu kobiet przed czołgami?
emem napisał(a):

Do trzeciego roku życia dziecko potrzebuje matki i przede wszystkim matki. I żadne genderowe "nauki" tego nie zmienią.

Poza tym, aby istniało słowo "tacierzyński" musiałoby istnieć słowo "tacierz". Dalibóg takie słowo w języku polskim nie istnieje. Ale wiem, wiem, "w internecie można pisać co się chce". Tylko wstyd...
1
emem
30 grudnia 2013r. o 22:08
~zacofany moher napisał(a):
emem napisał(a):
Kosciolow jako tako nie promuje, bo wiekszosc osob, z ktorymi sie spotykam nie interesuje sie kosciolami

Może rzadziej bywam w Krakowie, ale gdy ostatnio byłem, to jednak parę osób w Bazylice Mariackiej widziałem. Ba, nawet w Katedrze na Wawelu ktoś był.

Bardzo mozliwe. Przeciez ja nie napisalem, ze tam nikogo nie bylo, tylko, ze wsrod moich znajomych nie ma duzego zainteresowania kosciolami, a przynajmniej o tym nie rozmawiamy. Religia, wiara to sprawa indywidualna i tak jest ok.

Naprawdę chciałbyś wysłać swoją kobietę na wojnę? Strzelałbyś do kobiet? A gdyby była w ciąży? Strzeliłbyś? A do żołnierzy się strzela...
Dlaczego z takim obrzydzeniem mówimy (i pamiętamy po paruset latach!) o wiązaniu dzieci do machin bojowych i pędzeniu kobiet przed czołgami?

Ja bym nikogo nie wysylal na wojne. Nie ma konfliktu, ktorego nie da sie rozwiazac poprzez rozmowe.
A juz w ogole walka zbrojna "w imie Boga" to jakis kosmos.

emem napisał(a):

Do trzeciego roku życia dziecko potrzebuje matki i przede wszystkim matki. I żadne genderowe "nauki" tego nie zmienią.

Ten poglad wynika wlasnie z tych "trydycyjnych" podejsc.
Na szczescie to sie zmienia, co pokazuja tez badania gender.

Tak jak kiedys sie mowilo, ze dziecko musi byc ochrzczone jako niemowle, dzisiaj okazuje sie, ze wcale nie musi, ze trend sie zmienia.

Poza tym, aby istniało słowo "tacierzyński" musiałoby istnieć słowo "tacierz". Dalibóg takie słowo w języku polskim nie istnieje. Ale wiem, wiem, "w internecie można pisać co się chce". Tylko wstyd...

Komu wstyd? Tobie, ze nie potrafisz sie odnalezc?
Slowa tablet czy laptop czy email tez nie ma w jezyku polskim, a mimo to miliony Polakow tych slow uzywaja.

Zmoderowano 30.12.2013 godz.22:06 - powód: cytowanie (moderator)

Dopisane 30.12.2013r. o godz. 22:08:

alter napisał(a): Emem to nie o to chodzi! I nie o to chodzi w sporze o gender.

Zgadza sie, w badaniach o gender nie chodzi o kwestie zwiazane z religia.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza